Užívam liek Elicea a necítim sa dobre

angelika890725
12. máj 2021

Ahojte!
Beriem liek Elicea 10 mg už 3 roky ale všimla som, že v poslednej dobe sa necítim dobre. Mám búšenie srdca, vysoký tep, nevoľnosť, pocit neistoty atď. Beriem aj neurol podľa potreby. Možno že tá Elicea už nie je také účinné ako predtým? Mal už niekto taký prípad?

staronova
12. máj 2021

@angelika890725 ja ju beriem uz 5 rokov a v pohode. Musis povedat lekarovi

sikea
11. júl 2021

@angelika890725 ahoj ja beriem eliceu už deväť rokov a asi mi už prestala účinkovať …zrazu na mna prišli mdloby slabosť úzkosť strach no hrozne čosi …,teraz mi načas pomáha neurol …zajtra idem ku dr tak uvidím buď zvýši dávku alebo predpise iné AD

esmera50
2. jún 2022

ja to tiež beriem už roky, ale mne sa skôr zdá, že som ospalá a utlmuje ma to , tak neviem, to bude tá kombinácia liekov asi robiť ti

sikea
3. jún 2022

@esmera50 ahoj ja už neberiem eliceu aké brintellix a zlepšuje sa to síce veľmi pomaly ale cítim zmenu k lepšiemu ….a ešte sa mi aj to stalo že som nedostala menzes asi sa už prechod hlási

esmera50
3. jún 2022

@sikea a teda Elicea ti robila zle??? ja som ju chcela vymeniť, ale z iných liekov mi začalo bývať zle a musela som prejsť znovu na Elicu, je to začarovnaý kruh

sikea
3. jún 2022

@esmera50 nerobila mi zle 9 rokov som ju užívala a bývalo mi skvele len jedného dňa ako keby stratila svoj účinok a všetko sa mi vrátilo

esmera50
3. jún 2022

@sikea aha tak tak dlho ju neberiem ale roky to sú, uvidím...každopádne to s pomocou niečoho iného chcem vysadiť

sikea
4. jún 2022

@esmera50 ja už vysadiť nemôžem bez AD mi bolo neznesiteľne

esmera50
4. jún 2022

@sikea AD? čo to je? vysadím s pomocou nejakej inej metódy, normálne by to totiž možné nebolo

sikea
5. jún 2022

@esmera50 antidepresívum

esmera50
5. jún 2022

@sikea jaj, a vážne to neovplyvňuje hlavu? mám pocit že ju mám 2 krát pomalšiu ako prv aj na učenie aj na jazyky, čo s tým, dá sa to ešte napraviť alebo ej to vekom?

sikea
5. jún 2022

@esmera50 ja neviem ja mám hlavu v poriadku aj myslenie sem tam niečo zabudnem ale to bude vekom ….koľko máš rokov ?

esmera50
5. jún 2022

@sikea 38, ale ja som mávala naučenie super rýchlu hlavu a teraz ju mám pomalšiu, lieky či vek či zápaly v tele?

sikea
5. jún 2022

@esmera50 tak to neviem oproti mne si mladá ja mám 46

esmera50
6. jún 2022

@sikea ale no aj ty si mladá :D a inak skúšala som Eliceu vysadiť, ale vždy je mi zle a točí sa mi hlava, čiže nemôžem, dokonca ani znížiť dávku...je to hrozné že je organizmus na tom závislý, a čo myslíš, tá hlava s aupraví či nie?

sikea
7. jún 2022

@esmera50 to si sama od seba skúšala vysadiť ?mne je lepšie s AD by som sa bála aj dávku znížiť

esmera50
7. jún 2022

@sikea nooo...aj sama...som blbá, viem

sikea
8. jún 2022

@esmera50 aké to sama nesmieš lebo si psychiku doblbnes ….no ja by som sa bála

esmera50
8. jún 2022

@sikea no už aj ja sa bojím, býva mi zle, žalúdok a točenie hlavy, tlak blbne, čiže musím sa vrátiť k 2 tabletám denne ako prv čo už

sikea
9. jún 2022

@esmera50 radšej ich užívaj pravidelne a dlhodobo kým sa ti nepolepsi

esmera50
10. jún 2022

@sikea lenže ja to užívam už dlho to je to roky...ako to raz vysadím ak som na tom závslá?

sikea
10. jún 2022

@esmera50 na AD nemôžeš byt závislá to skôr človek zostane zavisli na neurole

esmera50
11. jún 2022

@sikea tak asi som, ked to nemám tak sa mi točí hlava a je mi zle

sikea
12. jún 2022

@esmera50 keď uzivas nepravidelne AD tak sa ti zblbne psychika ale to nie je závislosť

esmera50
12. jún 2022

@sikea ako zblbne psychika???? a inak, keď tie lieky vynechám, tak sa mi začne točiť hlava a byť zle, čiže organizmus ich potrebuje, tak to už závislosťou asi nazvať možno...

luccija
12. jún 2022

@esmera50 naco ich vysadzas, ked Ti je s nimi dobre a asi ich pottebujes?tocenie hlavy by po par dnoch prestalo a take lieky sa vysadzaju pomaly

slovakboy
12. jún 2022

@angelika890725 vraj AD po čase znižuje sa ich účinok. Preto treba popri liečbe liekmi sa liečiť aj u psychoterapeuta. Alebo potom zmeniť lieky aj to pomáha. Pracuješ na svojej psychohygiene?

esmera50
13. jún 2022

@slovakboy nie, nepracujem na nej...a bola som aj u psychoterapeuta, ale nemám pocit, že by mi to v niečom pomohlo, viac menej robil so mnou psychotesty...ja sa bojím, či lieky neovplyvňujú schopnosť učiť sa, nie je to tak?

slovakboy
13. jún 2022

@esmera50 nie AD neovplyvňujú učenie naopak keď ti pomôžu môže sa ti učiť ešte ľahšie. Psychoterapia veľmi dôležitá. Ale nie všetci sú dobrí. Mne veľmi pomohli metódy zo 4 dohôd od don Miguela ruize. Vypočuj si audioknihu na YouTube alebo vtipnú hru od Jaroslava Dušeka. Treba to žiť a zmeniť myslenie to ti pomôže sa zbaviť liekov. Ja ich síce ešte beriem ale už nerozhodujú. Lekár mi povedal že bez psychoterapie by som nebol tam kde som

esmera50
13. jún 2022

@slovakboy nuž mne nepomáhala...neviem už :D Ale ja som sa nič dlho dlho neučila, som vonku zo škôl už hodne dlho, je to aj tým, dostanem sa do toho ak budem chcieť?