Ahoj, neužívate tu niekto olej? Mám užívať každý deň 1 PL ľanového oleja no nechutí mi a ked sa mi nepodarí ihned ho prehltnuť začne ma z neho napínať, neviete mi niekto poradiť,či sa dá z niečim zmiešať, prípadne zajesť, zapiť? dakujem 🙂
dakujem určite vyskúšam 😉
ľanový olej zmiešaj s jogurtom, môžeš do toho dať aj med, bude to chutiť lepšie 🙂
jesť čistý ľanový olej, pokiaľ ho nechceš jesť proti zápche moc význam nemá. Telo z neho využije veľmi málo. Ak chceme, aby sme mali z neho úžitok, treba ho kombinovať s mliečnou bielkovinou (jogurt, tvaroch, ...) alebo kapustovinami alebo cibuľovinami. Čerstvý ľanový olej by mal mať príjemnú chuť, môže byť troška horkastý. Pokazený je už pálivý a vážne nechutný a čo je najhoršie aj karcinogénny, takže pozor na to. 😎
ja si kupujem z tadialto http://www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/ľanový... a na olej si treba zvykat
Vraj je dobre si dat do lyzice s olejom trocha chleba...vyskusam.
kludne ho zamiesaj do jogurtu tvarohu bryndze a pod. bude tak mat lepsiu vyuzitelnost v tele... precitaj si knihu o lanovom oleji od dr. Budwig
@viva13 Nakvapkať do neho pár kvapiek citrónu. Ja som istý čas jedla tak denne za lyžicu olivového oleja a s citrónom to išlo úplne v pohode. 😉