Užívam antibiotiká a bola som športovať

2. apr 2023

Ahojte, 2tyzden uzivam atb. Mala som zápal dutín a vysoké teploty par dní,... Uz som ale ok Zajtra uz bude posledný den Atb Keďže milujem beh,nedalo mi to , keďže sa cítim uz celkom ok a sla som behať.. isla som dlhšie ako obvykle ale zase nesla som intenzívne ,no ku koncu nuz som musela krokom lebo sa nedalo..bola som ďaleko od domu tak ma aj kvalitne prefuklo..no otras. Mam na seba nervy ale Cítim sa teraz ok ,len som sa dostala k informáciám ze počas užívania ATB sa nesmie športovať a vystrašilo ma to.. co mi môže hroziť? Normálne ma chytila panika a bojim sa.. moze sa mi niečo stať tieto ďalšie dni? ( Mávam úzkosti takže toto mi pridalo)

luccija
2. apr 2023

Môžeš znova ochorieť veď si oslabená po ATB.bolo to nerozumné ešte si ich nedobrala...

lily111
2. apr 2023

Ja sice nebeham ale cvicim doma 40min, 4-5x do tyzdna a bola som chora, skor len sopliska, pokaslievala som, minulu nedelu som si povedala, ze idem skusi si zacvicit, po minute cvicenia zrazu prisla na mna strasna horucava, pot mi isiel cicerkom po cele a rukach, a to bolo obycajne mierne hit cvicenie. Ale docvicila som, lebo som hlupa. Este nebol cas, normalne som sa zlakla, cely den mi bolo potom blbo. Tak som si dala minuly tyzden opat pauzu a vcera som zas zacala s cvicenim, ale len na podlozke, brucho, nohy s gumou a uz fajne. Tak sa dopuj vitaminmi, caje a oddych aj po uzivani atb.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lb1984
2. apr 2023

Ono nič by sa ti nemalo stať. Si krytá atb čiže bakterialnu infekciu by si znova dostať nemala. Každopádne si oslabená, atb niesu vitamíny teda môžeš schmatnut nejaký NU, vírusovu infekciu. Mimo toho si koledujes o problém so srdiečkom, slabosťou, únavou a celkovo ze sa choroby budeš horšie zbavovať.

pinkgirl
2. apr 2023

Nehrozí ti žiadne nebezpečenstvo z ATB. Ale počas choroby a liečby sa nemá cvičiť, pretože je organizmus oslabený a ty ho cvičením ešte viac vysíliš. Preto sa aj deťom dava po chorobe od dr.odporucanie týždeň necvicit - aby telo malo čas zotaviť sa.

svokrinjazykmonika
2. apr 2023

No to je vážny problém, je všeobecne známe že pri používaní antibiotík nesmie byť žiadny pohyb, hrozí náhla smrť alebo dokonca zastáva srdca... 🤦🤦🤦 To je zas perla toto. Nič sa nestane, maximálne zase ochorieš.