Ahojte, zhrniem v skratke. V zmysle nedávnej diskusie by som sa chcela opýtať niekoho, kto užíval v poslednej dobe tento liek. Tiež som ho brala pred 2 týždňami a v 1 nohe mám celkovú slabosť, predovšetkým mi v nej mravčí celkom dosť, plus akoby svalový zášklb sem tam. Keď som počas liečby volala urológovi hovoril nech doberiem, kvôli tažkej uroinfekcii. Keďže som mala ťažkosti 2 týždne obvodná ma poslala k ortopédovi, ten povedal, že nevie, či vedľajší účinok môže stále pretrvávať. Z ortop. hľadiska som však ok, už pol roka ma však trápi chrbát a neviem či je to náhoda, alebo to bude liekom alebo ATB. Zároveň cca mes užívam anopyrin, z toho by to vraj nemalo byť.
Moja otázka: Mali ste podobný problém pri užívaní/ po dobratí?
Ďakujem za info ☺️🙂
Aspon CT chrbtice od neurologa, moze vam platnicka tlacit na nerv
Typicke prejavy ( brnenie, mravcenie, bolest, zhorsena chodza, aj nocne bolesti )
Dobrala som pred tromi dňami, užívala som 10 dní, absolútne žiadne vedľajšie účinky.
@taktotedanie presne to mam, nocne bolesti iba v chrbte, ale slabost nohy cely den, ortoped povedal ze nevylucuje ze je to po atb a nevie zhodnotit ci mozu byt tazkosti aj mes-viac a neurolog ze si nemysli ze ide o korenove drazdenie, skor o slaby svalovy korzek a silnu th blokadu, vypisali mi ziadanku ale som z KE kraja a dostanem sa na mr az v oktobri..dovtedy mam rehabilitovat cvicit ale bojim sa ze sa to zhorsi ak je to nahoodu platnicka, mam 28r inak a skor sa priklanaju k blokade
@zoja1804 skuste rehabilitacne vysetrenie.. obvolat viac mri pracovisk hoci napr ak v presove mozno sa najde aj lepsi termin
@zoja1804 No to je hrozné. V dnešnej dobe má polovica ženskej populácie v tomto štáte nesprávne držanie tela, hypermobilitu a druhotne potom zlé držanie aj panvy, časom skoliózu aj ploché nohy. To je dosť dôvodov na bolesti. A navyše potom tie ženy vyzerajú ako rozhegané kostry a žiaden chlap ich nechce. 🤣 Cvičiť treba SM systém. A na MRI určite budú pár milimetrové posuny platničiek, na to sa priprav, ale to v podstate má každá, ruka v ruke s tými vecami uvedenými vyššie.
@taktotedanie skusim zajtra ano, lebo neviem ci mi pomozu lieky kym budem 3 mes cakat, aj tie rehabky sukromne
@zoja1804 V žiadnom prípade, s malým posunom, čo na nič v okolí netlačí sa zásadne nerobí nič. Operácie je naozaj posledná možnosť. Pri takom zamestnaní treba aktívnejšie žiť, bicykel, plávanie, ten spomínaný SM systém na posilnenie osového korzetu. A masáže. Nadváha neprospeje. Keď to veľmi bolí daj si na noc Ibalgin, ak má vyslovene stuhnuté svaly tam tak aj Guajacuran tabletku, ale tú radšej nie ráno do práce, lebo ťa "uvolní" až tak, že tam zaspíš a šéf bude nadávať.👌
Nie, to nesúvisí s ciprofloxacínom. Daj si magnézium denne pár dní a počkaj, či sa to zlepší, alebo prejde.