Užívali ste Motilium?

whimy
12. dec 2011

Má niekto skúsenosti s týmto liekom? Aké je dávkovanie tohto lieku, keď potrebujem zvšiť tvorbu mlieka a ako dlho sa doporučuje užívať?
A taktiež som čítala, že dlhodobé užívanie Riccinus communis Ch5 vedie k zníženiu tvorby mlieka, ja to pravda?

strapco13
12. dec 2011

@whimy motillium sa uziva 3x3 cize to vyjde dost draho..skus nech ti obvodak predpise Costi..to je ten isty liek na predpis, rovnake uzivanie, ale vyjde o dost lacnejsie
ale najprs..preco si myslis, ze potrebujes zvysit mliecko?..mozno treba tomu pomoct liekmi, mozno inak a mozno netreba nic
lebo brat len lieky ak je nejaka chyba pri dojceni nebude mat efekt
opis mi ako vyzera dojcenie, ako sa dietatko sprava, ci pouzivas dudel, flasku a pod, a vahove prirastky a kolko cika a kaka babo

whimy
autor
14. dec 2011

Ahoj...moja dcérka má 5 týždňov, nedokrmujem po každom kojení, ale občas tak 1-2x denne jej musím dorobiť Nutrilon. Pocikanú má takmer každú plienku a kaká tak raz za 2 dni. Na začiatku kojenia saje pekne potiahne a prehltne, ale to iba fakt chvíľku, po pár ťahoch ale už len tak 2-3x potiahne a potom prehltáva a začína zaspávať, na čo ju musím stále budiť. Keď jej chcem dať druhý prsník, tak musím najprv 10-20 minút počkať, kým sa preberie a opäť začne hľadať cici. A keď jej dám druhý prsník, tak drieme aj na ňom a nesaje už tak intezívne. Kojenie nám trvá strašne dlho, niekdy aj 1,5hodiny. Sem-tam si ju prevážim pred a po kojení, dnes ráno napríklad vytiahla iba 30ml z jedného a 30ml z druhého a stále bola hladná, na prsníku sa jedovala, tak som jej muela dorobiť 40ml UM. Sú chvíle, keď vypije 100ml, väčšinou jej moje mliečko stačí, ale niekedy je jej to málo. Za prvý mesiac pribrala 800g, ale to zjedla aj 1 a pol balenia Nutrilonu..Cumeľ odmieta, takže jej ho veľmi nedávam a na dokrmovanie používam fľašu, čo sa jej moc nepáči, radšej sa prisaje na prsník, z fľašky jej to moc nejde...

whimy
autor
14. dec 2011

@strapco13 Ďakujem za radu 🙂

whimy
autor
16. dec 2011

@strapco13 Ahoj...moja dcérka má 5 týždňov, nedokrmujem po každom kojení, ale občas tak 1-2x denne jej musím dorobiť Nutrilon. Pocikanú má takmer každú plienku a kaká tak raz za 2 dni. Papá zhruba každé 3 hodinky, aj v noci sa pravidelne bude, kojím na požiadanie.. Na začiatku kojenia saje pekne potiahne a prehltne, ale to iba fakt chvíľku, po pár ťahoch ale už len tak 2-3x potiahne a potom prehltáva a začína zaspávať, na čo ju musím stále budiť. Keď jej chcem dať druhý prsník, tak musím najprv 10-20 minút počkať, kým sa preberie a opäť začne hľadať cici. A keď jej dám druhý prsník, tak drieme aj na ňom a nesaje už tak intezívne. Kojenie nám trvá strašne dlho, niekdy aj 1,5hodiny. Sem-tam si ju prevážim pred a po kojení, dnes ráno napríklad vytiahla iba 30ml z jedného a 30ml z druhého a stále bola hladná, na prsníku sa jedovala, tak som jej muela dorobiť 40ml UM. Sú chvíle, keď vypije 100ml, väčšinou jej moje mliečko stačí, ale niekedy je jej to málo. Za prvý mesiac pribrala 800g, ale to zjedla aj 1 a pol balenia Nutrilonu..Cumeľ odmieta, takže jej ho veľmi nedávam a na dokrmovanie používam fľašu, čo sa jej moc nepáči, radšej sa prisaje na prsník, z fľašky jej to moc nejde...

xlucia
16. dec 2011

@whimy motilium je na zaludok. aky to ma suvis s kojenim?

whimy
autor
16. dec 2011

@xlucia Zvyšuje tvorbu mliečka....

xlucia
16. dec 2011

@whimy ja mam v ruke motilium lingual. precitla som cely navod. o tvorbe mlieka ani slovo. je aj ine motilium???

strapco13
16. dec 2011

@xlucia zvysovanie mlieka patri medzi neziaduce ucinky toho lieku..cize nie je to liek prvotne urceny na zvysovanie mlieka ale vo svete sa uz vyse 20rokov domperidon /cize ucinna latka tychto liekov/ pouziva na zvysovanie laktacie

strapco13
16. dec 2011

@whimy dieta na prsniku zaspava ked je slabsi tok mlieka..cize ked vidis ze nesaje je dobre stlacit prsnik trosku dalej od dvorca a tak zvysis tok mliecka, akk uz ani tak nepihje prehodis na druhy prsnik a zopakujes..takto si mozes pocas jedneho dojcenioa prehodit prsniky aj viackrat
na dokrmovanie nepouzivaj flasu ale cievku na prsniku, tak bude dietatko stimulovat tvoju laktaciu, lebo jedene dokrmovanim na prsniku tvoje telo dostane signal ze treba viac mliecka tvorit http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...
a asi bude najlepsie skontaktovat sa osobne s laktacnou poradkynou...ukaze ti ako dokrmovat s cievkou ..nie je to tazke ale je dobre ked ti niekto ukaze ako na to..plus sa skontroluje poloha a prisatie aby dietatko pilo efektivnejsie

whimy
autor
21. dec 2011

@strapco13 Ahoj...mám ešte jednu otázočku.. Zakúpila som si tablety senovky a benediktu, beriem ich už týždeň a vďakabohu už som 5 dní nedávala Nutrilon, dcérka sa napapá šup-šup a stačí jej iba moje mliečko 🙂 Tabletky mi pomohli zvýšiť tvorbu mliečka úplne úžasne a nechcela by som s nimi prestať, ibaže dcérka začala mávať dosť riedku stolicu, tak som sa zľakla, či to nemôže byť zo senovky, keďže to je vlastne prírodné laxatívum. Stolicu má stále zhruba každé 2 dni, čiže nejaká hnačka to nieje, ale začalo sa to s užívaním tabletiek. Inak dcérka je spokojná (v rámci normy) a priberá...
Má užívanie týchto tbl nejaké vedľajšie účinky?????
Ďakujem za odpoveď 🙂

strapco13
22. dec 2011

@whimy moze to byt zo senovky..ale kedze vacsina UM zapeka a MM je prirodne laxativum je mozne ze teraz mate normalnu stolicu plne dojceneho dietatka ---gratulujem 😵 ..ta je taka redsia zo zaciatku...keby ju ale prehanalo /nemyslim hned hnacku/ tak by mala stolicu casteksie ako kazde 2 dni

len tak dalej...dojcite sa, uzivajte si to

viac o stolici babatka najdes na http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...

marianaaza
26. dec 2011

Chcela by som sa spytať či je možne uživanie iba senovky bez benediktu,lebo senovku mam ale benedikt nie.dakujem

whimy
autor
28. dec 2011

@strapco13 A prosím ťa musím užívať senovku a benedikt celý čas, pokiaľ chcem dojčiť? Alebo je nejaká doporučená doba užívania a potom sa tbl vysádzajú...nieje to lacná záležitosť:-/

iva30061981
12. mar 2024

Prosim Vas v ziadnom pripade neberte Motilium, skoncila som v nemocnici. Tento liek nie je bezpecny.

iva30061981
12. mar 2024

Prosim Vas v ziadnom pripade neberte Motilium, skoncila som v nemocnici. Tento liek nie je bezpecny.