Užívali ste Metoject?

lady511
20. aug 2014

Ahojte,,baby užívali ste Metoject?...aké ste z neho mali nežiaduce učinky?....lebo ja ich mam teda dost..mala som predtým methotrexat (mam reumatoidnu artritídu) a tabletkova forma neučinkovala...ale z týchto injekcii mi je tiež niako zle,,mam z nich modriny,,neuveritelne vypadávanie vlasov,,výtoky z pošvy,,bolesti hlavy,,nechutenstvo,,malatnost,,toto všetko je v pribalovom letáku písane ako nežiaduce učinky a ja som ich spozorovala pri užívaní tohto lieku,,a čo ej pre mna najvážnejšie je to že neplni učel ,,,teda polesti klbov neprestávaju,,neviem fungovat,,,,dalšia moja otázka znie mohli ste mat hormonalnu antiku?...lebo mne ju gyn neodporučil ☹ ..na kondomy mam alergiu,,,tak je to dost obmedzujuce 😒

vincp
20. aug 2014

@lady511 ahoj, uzivam ho uz asi 6 rokov...nežiaduce účinky necitam ;) mam tazobu na zaludku to je vsetko. Ucinky sa dostavia az po 8.tyzdnoch a skus k tomu brat kyselinu listovú. Hak uzivat mozes pokial su pecenovky ok a kedze je metoject inj tak ti tie vysledky neovplyvňuje. .

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp smiem vediet,,či maš problémy s klbamy?..takže si s metojectom spokojná?

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp tak ja tiež nečítam nežiaduce učinky,,ale aj ked ho beriem,,nemožem sa pomaly hýbat,,mam doma dieta a nemožem sa mu venovat lebo mam velké bolesti,,,od kedy ho uťžívam mam neustále bolesti hlavy,,,padanie vlasov,,,

vincp
20. aug 2014

@lady511 mam reumatoidnu artritidu a mtx mam 12 rokov

vincp
20. aug 2014

@lady511 ako dlho ho beries?

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp takže to isté..takže tvoj zdr stav je dobrý momentálne?..ja mam methotrexat 9 rokov ,,ale nepocitujem zmenu teda len k horšiemu,,myslela som že tieto injekcie pomožu ale je to ešte horšie

vincp
20. aug 2014

@lady511 a od kedy mas inj.?

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp 9 týždnov,, mne doktorka nič nespomínala že po 8 týždnoch začnu zaberat,,,ja potrebujem fungovat,,neviem ako ty ale ja mam rano neskutočné boelsti,,som ubolená,,neustále unavená,,a toto všetko su nežiaduce učinky,,

vincp
20. aug 2014

@lady511 to som citala niekde. Aku davku mas? Daj si od bolesti predpisat Movalis

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp ..no movalis u mna je slabý odvarna moje bolesti už som ho užívala..mala som už asi všetko od boelsti,,ja mam momentálne od bolesti AFLAMIL to je ejdiné s čím možem fungovať ako tak,,ale ked si nedám ako aj teraz dnes mi došiel som hotová,,slaba,,chce sa mi spat,,,mam otrasne bolesti hlavy,,metoject mam davku 50MG /ML

lady511
autor
20. aug 2014

@vincp ty si mala biologicku liečbu?...ako ti to schválili?...ja by som to už velmi potrebovala,,ale doktorka ma akosi stále odsuva..rozmýšlam že ju vymením,,,lebo beriem aj prednison,,čiže priberám,,chudnem a tak dookola,,

monkabr
20. aug 2014

@lady511 Ahoj, mozem ti poradit na tento problem AC11, mame to v rodine odskusane na 2 ludoch, co sa tyka klbov... Par mesiacov uzivania a obrovske zlepsenie. Je to uplne prirodne a iba s pozitivnymi vedlajsimi ucinkami 🙂 Pisala som o tom tu, pozri
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/poradte-pripravok-na-klby-2/

mbta
27. okt 2014

monkabr,ale na reumaticku artritidu nemozes uzivat doplnky ako AC11 ktore posilnuju imunitu,ta sa naopak-musi pri artritide potlacat..

poleva
22. apr 2018

@mbta presne

jurajbenko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jurajbenko
29. sep 2018

Ahoj mamičky.
Asi pred rokom identifikovali synovi juvenilnú idiopatickú artritídu. Nasledovala liečba Prednisonom vo veľkých dávkach, potom znžovanie až vysadenie, teraz Metotrexát (Metoject).

Vo svete prebehlo zopár štúdií ako Omega 3 mastné kyseliny pomáhajú v liečbe. Kto vie anglicky, tu je rýchly výpis vedeckých článkov z Google https://bit.ly/2Qi4fW7 (odporúčam zamerať sa na články z https://www.ncbi.nlm.nih.gov/)

Čo človek neurobí pre zdravie dieťaťa - začal som sa téme venovať a zistil veľa vecí okolo, o ktoré sa chcem podeliť, aby som Vám ušetril čas a možno pomohol. Syn je 10 mesiacov v remisii, žiadne zateplené kĺby, JADAS skóre super. Prognóza bola hrozná, teraz - musím si zaklopať - žiadne prízanky choroby.

Teraz k veci - OMEGA 3 má preukázaný efekt na cytokíny IL-1 and TNF-α.
- Terapeutická dávka nebola určená štúdiou. To znamená, že ju jedoducho treba nájsť empiricky (pozorovaním). U nás asi 200 mg (EPA + DHA) na + kg hmotnosti
- Je potrebné prijímať zložky EPA a DHA (Zložka ALA sa metabolizuje zanedbateľne a nemá terapeutický účinok)
- Je potrebné eliminovať príjem vitamínu D (je tam možnosť predávkovania)
- Je potrebné, aby v suplemente neboli ťažké kovy

Týmyto kritériami boli vylúčené kdejaké rybie oleje z lekárne - olej nemôže byť z pečene-musí byť z celých rýb. Dodávateľa som teda našiel v tomto zozname (Global organization for EPA and DHA) splňujúceho GMP (API), HACCP a FSSC 22000: http://www.goedomega3.com/index.php/our-members...
Samozrejmý bol aj rozbor na ťažké kovy a pod.

Terapeutická dávku som odpozoroval pre dieťa 3g denne čo je cca 15 Euro mesačne , dospelý extrapoláciou asi (14g denne) 60 Euro mesačne.

Keďže tieto oleje sú dosť drahé, tak sa oplatia objednávať vo veľkom.
Ak niekto bude mať záujem a pridať do objednávky olej pre seba, napíšte mi súkromnú správu.

U nás sa zjavné výsledky dostavili niekde medzi 4-6 mesiacmi denného užívania.
Na otázky o suplementárnej liečbe z vlastnej skúsenosti odpoviem tu na diskusii.

Juraj.

jakubko61
2. máj 2021
jakubko61
2. máj 2021

@jakubko61 dobrý deň ak ste ešte na webe,mala by som tiež záujem o objednanie s vami

bubko158
11. okt 2021

@jurajbenko aj ja by som mal záujem