Užitie Neurolu pred vyšetrením na magnetickej rezonancii

adriana2301
14. jan 2020

Ahojte baby chcem sa opýtať báb,ktoré majú klaustrofobiu a majú za sebou mri...či vám niekto dal neurol na vyšetrenie.bola som na otvorenej mri mozgu ale nevydržala som a teraz mám ísť na mri krčnej a dali mi neurol 0,5 a lekár vravel že kľudne aj dve tbl.tak hodku pred vyšetrením a jednu v noci keď pôjdem spať...čo vám dali a čo zabralo?ja som sa snažila ale nešlo to a veľmi ma na to ani moc nik nepripravil...tak snáď to tentokrát zaberie...a tiež tam dávajú len štuple do uší či to tlmí alebo je ten zvuk naozaj príšerný ako niektorí opisujú?budem vďačná za každý koment...

fiafia
14. jan 2020

@adriana2301 tak klaustrofobiu ako taku nemam ale uzavrete priestory mi dobre nerobia, zacne mi srdce busit ako splasene( raz som zostala zaseknuta vo vytahu) ale pri mri mi dost pomohlo,ze to nieje uzavrety priestor ako taky a da sa odtial "ujst" zvuk sa da v pohode zvladnut, skor som sa na ten sustredila. Do ruky mi dali taky balonik keby nieco 😊 treba zatlacit. Mozno by stacilo magnezium miesto neurolu. Teda aspon mne sa z neho drieme !😂 drzim palce ale urcite ma napadne xy horsich vysetreni ako mri

saskia_98
14. jan 2020

Mne dali sluchadla, masku na oci, vankusik do ruky, ze keby daco, mam ho stlacit. Zial neurol mi nedali. Dajak som prezila mri hlavy ale ked ma konecne dostavali von, chytila som hypogl. Šok. Rychlo mi davali kocky cukru do ust a potom som sa nejako spamatala.. Cize radim ti, maj zavrete oci az kym ta nevyberu a neotvaraj ani keby co bolo ..

elenatomasova
14. jan 2020

Ja som bola a nebolo to až také zlé ,nič mi nedali predtým a tešilo ma hlavne to,že konečne som sa dočkala takého vyšetrenia na ktoré som dlho čakala.Drz sa a myslí pozitívne.

adriana2301
autor
14. jan 2020

No len ja neviem ani relaxovať už .tak neviem mať zavreté oči...dúfam že ten neurol mi teda pomôže...tam nedávajú ani slúchadlá..ani nič na oči..takže len štuple musia nejak pomôcť..ale personál bol ku mne milý a chápali to...oni mi to poradili

adriana2301
autor
14. jan 2020

@elenatomasova ďakujem ;)

adriana2301
autor
14. jan 2020

A všetky ste mali zavreté oči?

elenatomasova
14. jan 2020

@adriana2301 ja hej , lebo ten bubon či čo to je je dosť blízko nad tebou a to sa blbo pozerá a sa mi zdá že aj fúka niečo abo čo to bolo , tak zatvor oči a sa modlí aby čo najskôr skončilo a kam ideš?

adriana2301
autor
14. jan 2020

@elenatomasova ja idem do otvorenej ležala som v nej len nestihli ju zapnúť keďže som sa vopred vystrašila..ono veľa robil aj dotazník bolo mi povedané že tak 10-15 min a v dotazníku od 15do 60 min dali že 40 min tak už bol strach...potom to vysvetľovanie že ak by mi bolo zle..ak by som cítila to a to..a už to šlo fóbia zamakala a ja som bola vyradená ..bohužiaľ no pre niekoho nieje problém a pre mňa zase áno...a zjavne dosť veľký..no nebolo tomu vždy tak len čo som bola 2 x v hyperbarickej komore a tým sa to spustilo

eliska13
14. jan 2020

@adriana2301 ja nemám klaustrofobiu a z prvého MRI som zdupkala.Na druhé som išla s Lexaurinom lekár Ti dobre radi aj deň vopred je dobre si ho dať nech si kľudná.Oci budeš mať zavreté na ušiach slúchadlá.Ten zvuk mne nevadil skôr tá blízkosť pristroja.Ja som si potom našla také pracovisko kde majú iný druh tunela kde nie je pocit taký stiesneny.Tie lieky Ta podržia neboj sa😀

adriana2301
autor
14. jan 2020

@eliska13 ďakujem ;) aj ja idem do otvorenej je tam síce tiež blízko ten strop toho ale zase všetko okolo mňa je otvorené...no tiež veľa vkladám do neurolu ;)

eliska13
14. jan 2020

@adriana2301 mala som ten istý pocit vydržala som 3 minúty a potom som stlačila zvonček.Sestricka mi hovorila, že každý deň veľa ľudí s tým má problém.

adriana2301
autor
14. jan 2020

@eliska13 áno to vravela aj mne ;) len keby strop bol vyššie tak by to bolo prijateľnejšie...ale podľa mňa o niekoľko rokov toto vyšetrenie bude naozaj na báze relaxu ;) len človeka vystraší už len to že je to veľký stroj,neznámy,hlučný a už je strach

viera1107
14. jan 2020

@adriana2301 ahoj aj ja mám klaustrofobiu a na mri som bola tento rok 2x..ak ti môžem poradiť popros ich nech ti zakryjú oči hoc aj servitkou.. Skutočne to pomáha, keď nevidíš kde si tak nemôžeš riešiť priestor..

saskia_98
14. jan 2020

@adriana2301 tak si daj satku cez oci alebo nieco. Fakt je to lepsie tak. 🙂 drzim palce nech to das.

eriksonka1234
14. jan 2020

@adriana2301 ja som bola v piatok na MRI a v decembri tiež. Mam hroznú klaustrofobiu, takže som si dala Neurol od obvodnej. Išla som dnu už so zatvorenými očami, aby som ten prístroj ani nevidela, cely čas som myslela na niečo pekné a moje deti. Proste som si hovorila, že to musím zvládnuť, aby som konečne vedela, čo mi je a aby ma začali správne liečiť. To klepotanie mi napodiv nevadilo, vedela som, že to bude hlasné, ale ten Neurol fakt pomohol

adriana2301
autor
14. jan 2020

@viera1107 ďakujem skusim

adriana2301
autor
14. jan 2020

@eriksonka1234 cítila si sa aj nejak utlmená liekom?a kedy si si ho dala aby zabral?vyskúšam všetko len aby som vydržala už..aj ja chcem vedieť čo sa deje...

adriana2301
autor
14. jan 2020

A ďakujem všetkým babám ktoré ste sa zapojili do diskusie,veľmi mi už toto pomohlo že sa už necítim že sa to nedá ale že je to aj kvôli vám možné 😉

eriksonka1234
15. jan 2020

@adriana2301 asi hodinu pred vyšetrením, áno cítila som sa utlmena a chcelo sa mi spať, celkovo to vyšetrenie trvalo 30 minút ale zdalo sa mi to ooooveľa kratšie, tie zvuky mi vôbec nevadili, cítila som sa ako na stavbe 😂

klarissa25
15. jan 2020

Ja som bola na magnetickej a mala som neurol

adriana2301
autor
15. jan 2020

@eriksonka1234 takže liek vyskúšam najskôr doma ;) čo to bude robiť so mnou ;) snáď vydrzim aj ja keď ste to všetky dali ;)

adriana2301
autor
20. jan 2020

Dievčatá ďakujem zvládla som to dnes na 1 a zabral neurol ;)

martinpolak
Odpoveď bola odstránená
Zobraz