Uzdravil sa niekto z nevyliečiteľnej choroby?

19. júl 2022

Poznáte ľudí, alebo z počutia, že niekto bol nevyliečitelne chorý a uzdravil sa. Dakujem

zuzanka.zuzu
19. júl 2022

áno, poznám ich dosť, ale to je/bola "len" nevyliečiteľná choroba (proste im ustúpila, prestala...), no ty asi myslíš smrteľnú chorobu však? typu rakovina s metastázami a pod. v tom prípade nie, nikoho nepoznám.

melanta
19. júl 2022

Myslíš nevyliečiteľnú, že na ňu doposiaľ neexistuje žiadna liečba? Napríklad Ebola? Alebo myslíš smrteľné choroby, ako napríklad onkologické, kde liečba existuje, ale i tak je vysoké % úmrtí. Ja som mala rakovinu krčka maternice, absolvovala som hysterektómiu, chemoterapiu, som vyliečená teraz. Bývalá kolegyňa, nádor na mozgu, asi 3 roky strávila v nemocnici, viac krát bola v stave, že jej dávali niekoľko posledných dní. Dnes znova plnohodnotne žije a pracuje.

cucoriedkacucoriedka
19. júl 2022

Ja mám tetu...ca žalúdka a po chemo a po inej liečbe....od 2008 a má sa supeer...áno obmedzenia ale žije a celkom kvalitné.
Mám manžela s artritídou...na bio liečbe stav po 12 rokoch super...tiež nevyliečiteľna progredujuca ale momentálne ustálené choroba

lucyluska
19. júl 2022

Áno, skleróza multiplex.

sissy27
19. júl 2022

záleží, čo považuješ za "nevyliečiteľnú chorobu". Sú ochorenia, ktoré nie sú liečiteľné (napr. skleróza multiplex, ALS,alzheimer, parkinson...) ale dá sa zmierniť ich priebeh a človek aj po roky po potvrdení diagnózy môže žiť plnohodnotný život, obmedzenia pribúdajú postupne.
A potom sú ochorenia ako napr. rakovina, ktoré majú isté percento úspešnosti v liečbe, ale je tam veľmi veľa faktorov, ktoré to ovplyvňujú. Napr. aj taký syfilis je na jednej strane dobre liečiteľná choroba ak sa podchytí včas, ale ak sa dostane do určitého štádia, tak bohužiaľ...

autor
19. júl 2022

@zuzanka.zuzu aj také ze tažká diagnóza, zlé predpovede lekárov. Moja matka mala od lekárov zlé predpovede, že umrie a dostala sa z toho, rakovina hrubého čreva pred 15 rokmi.

dilino
19. júl 2022

Jej super že žije tvoja mama a dostala sa s toho asi išla včas preto sa dalo veľa veci robiť.A jej pomohli.Tu ide o to že ak je ta zakeračka najhoršia pliaga.Tu rozhoduje čas v akom štadiu na akom orgáne.Ja mám kamarátku mala na prsniku a žije už 25 rok.A chodi na pravidelne kontroly a má sa dobre.Aj kamarátkina mama mala na hrubom čreve pooperovali ju a už 5 rokov a tiež dobre sa má s obmedzeniami ale dari sa jej.

martinkatinka
19. júl 2022

Napriklad taka skleroza multiplex sa vyliecit neda, ale daju sa zmiernit priznaky. Aj Crohnova choroba.... Ale to su nevyliecitelne choroby, nie smrteľne.
Ja mam endometriozu, liecba trochu pomohla, no aj tak cakam, keby sa to znova objavi... Zatial je to utlmene.....

martinkatinka
19. júl 2022

@lucyluska skleroza multiplex sa vyliecit neda

lucyluska
19. júl 2022

@martinkatinka
Je to fakt, že moja kamarátka bola uzdravená.Ma to napísané v lekarskej správe. Roky neberie lieky, nelieči sa. Žije normálny život.
Keby si chcela spraviť poistku, tak je nepoistiteľna, kvôli faktu z lekarskej správy.
Príznaky nemá absolútne žiadne. Boh sa postaral 🕊️🙏

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
19. júl 2022

Je to najlepsie liecitelny typ rakoviny. Moj muz zmenil pracu a isiel na tento typ rakoviny v ramci vyskumu. Lebo vidis pekne vysledky. Ale vzdy potesi vediet to, ze niekto konkretny dobre dopadol a zije dalej. Hlavne nech mate pevne zdravie aj nadalej, cela rodina.

aamaria9
20. júl 2022

ja poznam sestricku z onkologie, ktora mi hovorila, ze jeden pacient u nich v terminalnom stadiu, bol na umretie...a bol uplne uzdraveny...po modlitbach. Ona nebola veriaca, hovorila, ze keby to nevidi, neuveri...takze deje sa to,)

autor
20. júl 2022

@aamaria9 dakujem.

kvetinka75
20. júl 2022

tiež som počula pár prípadov, kedy sa z rakoviny človek vyliečil. Onkologické ochorenie nie je nevyliečiteľné. Nevyliečiteľné choroby sú také, na ktoré nie je liek. A iba sa zmierňuje priebeh ochorenia. A ešte som nepočula, že by sa niekto vyliečil z takého ochorenia - žiaľ.

evita11223
20. júl 2022

podla mna sa to deje, tiez mam jednu znamu, ktora mala roky problemy, rakovina sa jej vracala a teraz uz asi 12 rokov ma klud, ale samozrejme, ze taky strach v nej je neustale, keby clovek vedel, co nas caka :/

oliviaaneta
8. máj 2024

@lucyluska poznas niekoho kto sa ozaj vyliecil zo sklerozy?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beakaczor
31. máj 2024

Aj moje zdravotné papiere znášajú diagnózu skleróza multiplex. A považujem sa za zdravú.
Po prvé, nájdete liečenie keď pacient naozaj chce a dá toho všetko a nielen keci o jeho/jej chtíči.
Na druhej strane sú situácie keď to vesmír/pán Boh čokoľvek v čo veríte sa už postaral o odchod osoby a ešte k tomu si aj osoba sama zvolila svoju diagnózu. Sú predsa prípady, kedy ľudia umreli na SM a sú aj tí, ktorí sa vyliečili. Ale snáď nebudete nikto čakať, že tieto informácie sa dozviete od lekárov, ktorí sú platení na základe predpísaných liekov a spolupráce s poisťovňami a dlhé roky sa venovali svojmu vzdelaniu. Čo vôbec nedehonestujem, až to práve chválim aj keď to vzdelanie bolo z môjho pohľadu iným smerom ako ja schvalujem vo svojom živote. Operácie sú predsa v mnohých prípadoch veľmi potrebné a aj osobne som po dvoch cisárskych extrémne vďačná aj keď som prvý pôrod skončila bez živého dieťaťa. Ale to je iná téma.
Prajem každému veľa sily a otvorené srdce pre nájdenie tých správnych možností.

petrahl
31. máj 2024

Z nevyliečiteľnej choroby za vyliečiť nedá, ale nevyliečiteľná neznamená neliečiteľná.

beakaczor
31. máj 2024

Ja Vám rozumiem, napísala som len svoje skúsenosti, akékoľvek lieky som odmietla, odmietam a beriem to za jednu moju najlepšiu životnú voľbu. Prežila som sama zopár atakov ale zažila som vďaka, mnou vybranej alternatívy aj také ataky, ktoré som si do 15 min zastavila bez akýchkoľvek problémov.

lucyluska
1. jún 2024

https://www.mojpribeh.sk/pribeh/robert-slamka-b...
Tohto muža sledujem na fcbk, už umieral a zije niekoľko rokov. To sú nadprirodzené veci 🤍

nelly234
1. jún 2024

Sestra mala leukémiu, nie je úplne vyliečená, ale už veľmi dlho má obdobie bez príznakov , mama sa úplne vyliečila z rakoviny krčka maternice

petrahl
1. jún 2024

@nelly234 to nie sú nevyliečiteľné choroby 🤷‍♀️