Už vyše týždňa mám zalahnute ucho, iba pravé ucho a len v noci to mám zalahnute. Vždy sa na to budim počas spánku.
Neviem čo to môže znamenať?
@bloger Nemám nádchu ani nie som chorá
Tak som to nemyslel. Ale pomôže ti to aby si lepšie počula. Pukne ti tam a uvoľní sa ti.
Nadbytok usneho mazu vylucujes? Mazova zatka je bezny problem, ale ta je viac-menej stale "zalahnute". U usneho sa s nou sestricka vysporiada za 2 minuty. Kto ma s tym problem, vie si "zanetku" (Jeanette) kupit v zdrav. potrebach a doma nad vanou/lavorom si to vlaznou vodou vie odstranit aj sam. Ale u teba, kedze to nie je trvale, by som radsej zbehol k usnemu, ci to nie je nieco ine.
Podla mna to je mazova zatka. Toto iste sa stalo aj mne. Zalahlo mi ucho obcas ked som si nan zle lahla. Az jedneho dna som ostala totalne hlucha. Tuna uz nepomozu žiadne ušné kvapky ani oleje. Odporúčali mi v lekarni peroxid vodika, ten rozkladá maz. Nabrali sme kusok do striekačky, muž mi strekol do ucha, musite samozrejme pri to. Ležať. Bude vam to v uchu strasne bublinkovať, po pár minutach to prejde. Ja som nechala 10 minút, potom som do striekačky nabrala čistú vodu a vo vani som si poriadne silno vypláchla to ucho. Cele som to musela opakovať dva krat. Az na druhý krat sa mi vyplavilo kola bordelu a konecne som pocula.
@luciaruz Áno ten peroxid je super. Ja to používam aj preventívne. Len treba dávať pozor na vlasy a na prádlo lebo robí fľaky.
@diablikovci je to peroxid, cakala by som, ze to je kazdemu jasne.
Ak sa obavas toho peroxidu, tak mazova zatka sa aj u usneho vyplavuje len silnym prudom vlaznej vody zanetkou. Na druhu - tretiu striekacku vacsinou vypadne a clovek je (pocuje) ako znovuzrodeny. Netreba sa bat riadne ju stlacit, aby prud bol silny a pri navrate od bubienka zatku "vzal so sebou".
Mozes to mat upchate mazom.. treba to najskor trosku zmakcit a potom ti to na orl, ak nepomoze, vycistia. Zvacsa ale chcu, aby si to mala pripravene, cize napr.detsky olej na vatu a do ucha aspon tyzden. Alebo su aj take usne spreje.. mne tentokrat zabrali, lebo uz som sa chcela objednat.. tak uvidim, dokedy.. su aj na nete rady, ako odpchat zapchate ucho..
Pokial teda nemas nadchu... Tak toto byva dovodom..
@siska53 Nádchu nemám,no hrdlo ma začína bolieť
Ako ste dopadli ?
A smrkanie nepomáha?