Ahojte
V Novembri 2021 som začala užívať HAK, v Januári 2022 som dostala Kovid 30.1.2022 bol kovid ukončený.
3.2.2022 som išla na CP kvôli neznesiteľným tlakom na hrudi a ztazenemu dýchaniu. Bola som tam 6 hodín a zistili mi pľúcnu emboliu na základe D -Dimeru 2,67 ( norma je 0,00-0,45 ). Ako vznikla ? Príčina kovid+HAK.
Od 3.2.2022 som si začala pichať fraxiparin forte 0,6ml. Sledovaná som bola v Procare u Internistky. Poslala má na kardio, dopler žil, gynekologia. V máji 2022 som mala D Dimer okolo1,5 pani doktorka bola z toho zúfalá tak má posunula ďalej na Hematologiu kde som dodnes. Na Hematologii opäť všetko skontrolovať všetko bolo v poriadku. Objednala som sa sama na pľúcne kompletne vyšetrenie kde mi zistili znížený obsah pľúc, pľúcne chlamýdie a D Dimer cez 3,00 opäť som na začiatku :(
Najprv som si pichala. 14dni fraxiparin forte 0,6ml , potom som prešla na xanirva/xarelto následne v septembri som som mala DDimer 1,3 tak sme dali Vesel due a momentálne si picham opäť fraxiparin forte 0,6ml lebo plucni lekár mi volal pred 9dnami s ddimerom cez 3,00. Kontrolné CT mám naplánované na 23.11.2022 kde budú pľúca a 20.11 mám staigig brucho+panva. Dnes som bola na pohotovosti kde mi zistili silný zaplal močových ciest a ddimer 2,4 :( pokračujem s fraxiparinom :( a opäť som tam kde som bola vo februári tohto roka.
Chcem sa opýtať či tu niekto je kto má dlhodobo 5-6nasobne zvýšené hodnoty ddimeru. Alebo niekto kto by mi vedel pomôcť a povedať čo to môže byť. Poprípade na koho sa mám ešte obrátiť ? Ďakujem veľmi pekne. Dosta sa bojím. Mám dve deti (4,9) a mám 33rokov o chvíľku.
Krasny dnik Vám prajem a Ďakujem každému kto si to prečíta poprípade niečo pomoze poradiť.
Hak si vysadila?
@stevi8 dobrý večer, ja som prekonala v 8 mesiaci tehotenstva covid a tiež mi zistili 6nasobne zvýšený ddimer (3) a strasne vysoky tep,brala som pol roka fraxiparin 0,6 a tie pančušky antitromboticke, po pôrode som mala ísť na kontrolu a to už bolo všetko v poriadku,,, možno by som popremyslala o tej HAK
@stellarstar ja som okamžite vysadila HAK. Zabudla som to spomenúť. Okamžite som to vysadila ako mi to zistili
Ahojte baby idem sa pridať, mám ten istý problém 3 roky zvýšený D dimer a nevedia zistiť z čoho… vy máte niečo nové? Ďakujem
@stevi8 ak máš vysoké d dimery HAK by som vylúčila.... V rodine zomreli dievča na emboliu pľúc....