Ahojte už 3 mesiace trpim točenim hlavy najhorsie je to v noci pocas spanku pri zaspavani ale niekedy sa mi hlava toci aj cele dni. Orl vysetrenie mam v poriadku, ct mozgu tiez. V Marci idem na vysetrenia poruchy rovnovahy. Obcas mi to tocenie zmizne aj na 2 tyzdne a potom sa znovu vrati a drzi sa ma to. Je to velmi obmedzujuce. Mate s tym niekto skusenost ? 😣
@lasina mysliš si že to mozem mat so psychiky ? Mne sa ta hlava toci a toci a v noci sa nato budim niekedy ani neviem zaspat lebo tak sa mi toci
A srdce a tlak napríklad je okay?
Skús nájsť iného ochotnejšieho odborníka to vyšetriť. Dnes je bežné, že ľudí s problémami posielajú domov pokiaľ im tam ešte nezomierajú na stole. Nabudúce skús požiadať o magnetickú rezonanciu mozgu namiesto CT.
Môže to byť zaseknutá tekutina v polkruhových kanálikoch vo vnútornom uchu.
Opýtaj sa odborníka na polohové testy ... https://slovenskypacient.sk/menierov-syndrom-ke...
V prípade odvahy experimentovať:
V horšom prípade tam môže byť zápal.
Iná alternatíva je krčná chrbtica, ale to by asi nebolo také točenie, že nezaspíš.
@papulienka48 ja mam tachykardiu nato beriem lieky na znizovanie pulzu ale uz 1 rok samozrejme od tych liekov mam nizky tlak ale ako pisem hlava sa mi toci uz 3 mesiace lieky beriem 1rok inak na srdce som bola vysetrena echo viackrat ekg okrem tej tachykardie nemam nic so srdcom
@miro1360 keďže som mala ct v poriadku dalej to uz ani neriesil moj neurolog , s krcnou nemam nic tu mi pozrel ta je v poriadku to ma ani neboli
Uz mam aj neustaly strach v hlave 2 tyzdne som mala klud ale od vcera to je zase zle 😣 normalne mam uz aj guču v krku
@miro1360 menierom syndrom nemam lebo mne vôbec nešumi v uchu aj na orl mi povedali ze z ich strany je vsetko v poriadku
@csipcsip000 skús tento manéver, mne to pomohlo hneď. Robila som to v jeden večer, keď som už nemohla od točákov ani na wecko prejsť, 3x po sebe s odstupom 15 minút a hlava sa mi prestala úplne točiť.
@volterra dakujem skusim
@csipcsip000 môže byť, hlavne keď je problém so spánkom...vtedy to býva psychika
@lasina vies ale ja by som aj vedela spat ale vzdy ako ked zacnem zaspavat tak sa strhnem lebo sa mi v spanku zatoci potom konec 😣
@volterra od čoho sa ti točila hlava ?
@csipcsip000 no ved to som prave nevedela, preto som googlila, hladala, lebo to zacalo z nicoho nic v ten den, ale obcas sa mi to stavalo aj v minulosti a tiez v noci som sa budila na to, ze sa mi hlava toci. No a prave tento priznak bol pri diagnoze BPPV - polohove vertigo a bola pri tom aj prva pomoc prave tymto manevrom. Vykonavaju ho lekari, ale nasla som aj videa s nazornou ukazkou terapie doma. Povedala som si, ze za vyskusanie nic nedam, horsie to uz nebude, tak som to podla tych videi urobila 3x za sebou s 15 min odstupom a fakt som nechapala, uz po 2. opakovani mi nic nebolo. Odvtedy mam pokoj uz par mesiacov. Takze u mna to bolo to vertigo na 100%. Netvrdim, ze je to tvoja diagnoza, a teda ze to zaberie aj tebe, ale ved vyskusaj. Ale najskor si dobre nastuduj tie videa, aj pokec okolo toho, aby si pochopila princip toho manevru. A hlavne tie cviky musis robit pomaly a vydrzat v tych polohach dlhsiu dobu, neuponahlat to.
Odporúčam vyskúšať CBD pomaly to ide do popredia a má to naozaj skvelé účinky.
mate skusenosti s betahistinom
mne akosi nezabera ani po mesiaci,pohyb pred ocami neprestava ako zistim ci je to psychika?a co na nu
@csipcsip000 ahoj ako si natom teraz? Mam podobne problemi, mr mozgu ma caka o mesiac
@luciar260 ahoj mam to este stale ale teraz mam take obdobie ze mam pokoj ale vzdy sa mi to po mesiaci vracia tak na 2 tyzdne ja idem s tymto v decembri uz psychiatricke
@csipcsip000 bola si aj na mr alebo ct? To mas v poriadku? Mna caka mr v decembri , u mna to mozno bude zo stuhnutej krcnej chrbtice, no uvidime a tiez uvazujem o navsteve psychologa kedze mavam aj uzkosti
@luciar260 nie na mr som nebola na ct uz 2 x a vsetko bolo ok ja mavam aj panicke ataky tak ktovie mozno to mam z toho ale zneprijemnuje mi to poriadne zivot
@csipcsip000 presne ako pises, aj mne to zneprijemnuje zivot,
ja sa pridám, mne sa hlava točí už rok, nonstop 24h denne... mávam obdobia, že mi je dobre, už som si nato zvykla, kedže som nemala inú možnosť, ale sem tam príde obdobie, kedy celý deň preležím lebo nie som schopná fungovať.
Absolvovala som všetky možné vyšetrenia (krčné, kardiológ, očné, štítna žľaza, RTG krčnej a celej chrbtice, CT hlavy, MRI krčnej chrbtice, MRI hlavy - tam je záver hypoplázia arteria vertebralis, vraj to nie je dôležité, že to má 50% populácie a ďalej to neriešili, na alergológii mám ľahký stupeň histamínovej intolerancie, ale vraj to nebýva pôvodcom točenia hlavy. Na neurológii mi dali Neurol, aby som vedela večer s točením hlavy zaspať, viac to neriešili. Odporúčali mi cvičiť a masáže, len ani to nejako nezaberá. Neviem, na koho sa obrátiť, prípadne v čom by mohol byť problém aby som to vedela nejako ďalej riešiť.
@csipcsip000 chrbtica, krčná chrbtica ok? môže to byť aj z toho, aj mne sa raz za čas objavi točenie hlavy, aj počas dňa aj keď ležím v posteli....stáva sa mi to vtedy keď sa mi niečo zacvikne nejaký nerv, a potom to samé zmizne.
Mne tak začala depresia...po liekoch sa mi to ukludnilo.. 2 roky kľud a dnes tretí deň opäť točenie hlavy..dúfam že to nebude zase to isté 😔😔