Už od detstva mám chvíľky, kedy ma predbehnú myšlienky

naomii246
23. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať... už od detstva mám chvíľky, kedy ma predbehnú (moje) myšlienky. Počujem ich veľmi hlasno, sú veľmi rýchle, nepripadajú mi ani ako vlastné a často sú to nezmysly. V ten moment im rozumiem, no keď sa nad tým zamyslím spätne, nedokážem rozoznať o čo išlo.. niekedy mám až pocit, že to bolo v inom jazyku. Neviem to moc vysvetliť, ale je to pocit, akokeby na mňa silno kričal hlas v mojej hlave. Dokonca, keď sa mi to deje, tak hlasnejšie počujem aj zvuky z okolia a necítim sa ako ja. Niekedy to trvá sekundy, niekedy minúty až hodiny... zamýšľala som sa aj nad tým, čo by to mohlo spúšťať, no za celé tie roky som na nič neprišla.. príde to a odíde kedy sa tomu zachce. Neviete mi niekto poradiť o čo by mohlo ísť?

andreatytler
24. nov 2023

@naomii246 Ja by som zasla za psychiatrom. Su psychycke poruchy pri ktorych clovek pocuje hlasy v hlave. Dufam ze to nebude tvoj pripad.

roja01
24. nov 2023

Cast vedcov tvrdi, ze vedomie je mimo nas, ze myslienky su nim nam predlozene a my sa rozhodujeme ktoru prijmeme, ktorej budeme venovat pozornost. Deje sa to vo velmi rychlom sledu, takze nestihame zistit na akom principu toto funguje. Mozog vraj funguje ako prijimac a vysielac. Ak je to pravda, je logicke, ze najdolezitejsie je sa spravne rozhodnut, ktorym myslienkam venovat pozornost. Ak niekto "rozmysla" iba o problemoch, nedorozumeniach, krivdach a necha sa tak vtiahnut do kolotoca negativneho myslenia, nici si tym svoj zivot. Nikto nenuti nikoho, aby rozmyslal pozitivne, t.j. byt v pohode, reagovat na ludi a svet okolo s laskou, radostou, no urcite to ovplyvnuje kvalitu zivota k dobremu.

katarina092
24. nov 2023

Moze ist o duchovny problem z mojho pohladu… o tychto veciach som pocula dost a moze to byt demonicky atak… ked to mas od detstva, moze to byt sposobene dedicnym hriechom… by som Ti poradila Alexandra Barkociho… mam na neho kontakt, je to tusim baptisticky farar a pomohol kope ludom s podobnymi problemami, s ktorymi si ani psychiatri nevedeli poradit.. na YouTube je kopec videii s jeho kaznami