Už neviem čo s pleťou. Pomôžte mi.

lartuna28
4. sep 2022

Ahojte, viete mi poradiť? Už 3-4 mesiace sa trápim s pleťou.. nikdy som problém nemala, ale poslednú dobu sa strašne vyhadzujem. Skúšam už všetko, nič nepomáha….nedávno som si dala taký kremík, ale mám pocit že som si s tým len spálila kozu, len miesta na lícach mám úplne červene a ta koza je taká jemná a robia sa šupinky
Ďakujem za každú cennú radu 😪 som zúfalá……

josephinka222
4. sep 2022

@lartuna28 Ahoj,neviem kolko mas rokov,ale skus serum s retinolom od Medik,skus si nieco o tom sere precitat na nete,mne velmi pomohlo.

matovicova
4. sep 2022

@lartuna28 chod za kozmetickou

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zornicka409
4. sep 2022

@lartuna28 u dr si bola?gyn?gastro?zubar?

lula3108
4. sep 2022

Ziadna kozmeticka a ani ziadny retinol na takuto podrazdenu plet. Chod ku koznej, zacni riesit problem zvnutra - probiotika, vitaminy, antikoncepcia v najhorsom pripade. Myslim ze toto ale nie je hormonalne, skor vyslovene nespokojna plet, mozno rosacea. Kup si jemny cistiaci gel, dbaj na hygienu (vzdy umyt ruky predtym ako sa dotknes tvare, kazdych par dni novy uterak zv´ast na tvar, menit raz do tyzdna obliecku na vankusi), kup si la roche posay cicaplast baume, a nejake serum na posilnenie koznej bariery. Myslim ze s tym mas momwntalne problem, takze ziadne kyseliny ani retinoly, musis ist na to jemne a postupne. Ak sa do toho absolutne nevyznas tak ti odporucam si zaplatit online konzultacie s koznou lekarkou alebo zacni studovat vsetko okolo koznej bariery

lartuna28
autor
4. sep 2022

@lula3108 a viete mi doporučiť nejaké probiotika? Nemám vyslovene vyrážky, ale nikdy som takúto pleť nemala….neviem či mám mastnú či aku pleť, možno mám aj zle kozmetické prípravky.

pribinak
4. sep 2022

@lartuna28 prečo nejdes na kožné? Toto probiotikami nevyriešis

lartuna28
autor
4. sep 2022

@pribinak nebola som, ale asi to bude nutne….mala som pocit že sa to zlepšuje, ale posledné 3 dni katastrofa

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sorayaardente
4. sep 2022

Obmedziť sladkosti, a ja na 100% odporúčam levanduľovu vodu s essentials, mala som malé vyrážky po tvari, Fľaky, nič nepomáhalo, vedela som, že po sladkom sa vyhadzujem, alw niekedy to bolo fakt zle, teraz mam úplne krasnu pleť ako kedysi, už po dvoch dňoch som videla rozdiely na tvári, keď som si tu vodu kúpila, stojí okolo 9,99 eur a majú fakt plno dobrých recenzií

tana_sandor
4. sep 2022

@lartuna28 Skúste ísť ku kožnej lekárke, ona Vám poradí lepšie ako keď si tu prečítate 10 rôznych rád. Prípadne pozrite na instagrame účet kožnej pani dr. Baumgartnerovej (@karolina.baumgartner), ja som si tam našla veľa rád pri mojich kožných problémoch.

nelca0510
4. sep 2022

Choď ku koznej. Zatiaľ si kúp lekárenskú kozmetiku,napr.atoderm od Biodermy. Nech pleť vycistis a nepodrazdis.

marcellka32
4. sep 2022

Jemne čistenie gélom -cerave hydra, krém Bioderma zelený, prípadne cica krémy LA roche posay

matabb73
4. sep 2022

Ja som mala podobnú pleť keď som bola mladá. Podráždená a akné. Ja som prešla na kozmetiku z lekárne, Bioderma je dobrá. Už ju majú aj v DM. Sada Sebium je na pleť s akné a pritom ju nedráždi. Skús začať tým. Pravidelne čistiť ráno aj večer, ja som používala čistiaci gél, ktorý sa zmyje vodou a potom nakrémovať hydratačným krémom. Mojej dcére to tiež pekne vyčistilo pleť. Ak by to nepomáhalo, tak len ísť ku kožnému lekárovi.

darijja
4. sep 2022

@lartuna28 mne pomohlo toto... poctivo som si do mazala 2x denne a po par tyzdnoch sa mi plet zlepsila...skus ale najskor asi koznu...
https://eshop.natureal.sk/sk/pletova-kozmetika/...

lula3108
4. sep 2022

@lartuna28 najlepsie probiotika su urcitw Probiofix, staci jedna denne a nie su ani drahe. Ale toto si myslim ze je skorej poskodena kozna bariera a to je najlepsie nedavat na tvar kopec veci ale naozaj len nejaky jemny cistiaci gel, dobre serum na koznu barieru a cicakrem a min dva tyzdne takto vydrzat. Toto nie je vyslovene akne, vidiet ze je cervena pokozka, su tam aj male deobne vyrazky aj vacsie zapalene vyrazky a do toho supinky. Uz ti tu radili baby na insta MUDr. Karolinu Baumgartner, ona ma aj posty o poskodenej bariere alebo byt tebou si objednam online konzultaciu s lekarkou simona_derm , tam sa mozes spolahnut ze ti poradi velmi dobre a odporuci dobre profukty a nie ziadne reklamy

lartuna28
autor
4. sep 2022

@evivb prosím vás ten obklad ale nevysusoval veľmi?

lartuna28
autor
4. sep 2022

@lula3108 veľmi pekne ďakujem. Je pravda že poslednú dobu som si dávala asi všetko možné na tvar.

simona20201309
4. sep 2022

@lartuna28 ahoj, prepáč, ja ti neporadím, ale máš krásne črty tváre 😃 wau, nadherne pery 👌👌
(Nie som na ženy!)

lartuna28
autor
4. sep 2022

@simona20201309 ďakujem pekne, poteší 😂❤️

domiklik
4. sep 2022

@lartuna28 mas podráždenú, začervenaniu pokožku, ale to asi vieš... Poviem ti co nerob, momentálne nepoužívaj kozmetiku s účinnými latkami, čiže žiadnu "protiakne" kozmetiku, žiadnu super truper eko bio Raw kozmetiku (levandulovu, harmančekovu vodu a podobne haluze) nakoľko sú to silné alergény a preboha v žiadnom prípade žiaden retinol. Nechápem ako ti to niekto vôbec môže poradiť, keďze je všeobecne známe, že môže spôsobiť to, čo máš momentálne na tvári... Za meraj sa na ceramidy, peptidy, kyselinu hyaluronovu, centella asiatica (cica), vitamín E, sérum s probiotikami, Panthenol, niacinamid... Ak chceš napíšem ti aj konkrétne veci... V prvom rade sa však objednaj k dobrému kožnému lekárovi, niekto tu spomínal mudr baumgartner, ak máš ig je tam dosť cinna

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
4. sep 2022

Probiotiká poradia aj v lekárni.

matenka
4. sep 2022

Gastro - histamin, celiakia, mlieko... moze to byt cokolvek

alexnina777
4. sep 2022

@lartuna28 ahoj, všetko na koži je problém s trávením a črevom.. ideálne je dať si urobiť testy na gastre, no to máš tak na pol roka , no ihneď vieš riešiť vyhodením zlých vecí zo stravy..cukor , káva, biela múka..ak nepomože vyhodiť mlieko ..žiadne krémiky, geliky a retinoly ti nepomožu ak nenájdeš príčinu v strave, v čreve..

lartuna28
autor
4. sep 2022

@domiklik ahoj, áno ak ta môžem poprosiť budem rada ak mi poradis čo si dávať na pleť. Ďakujem

nevenka
4. sep 2022

@lartuna28 ja neviem ci Ti poradim, no ja som isteho casu mala na VS problem s podrazdenou pletou. Vyrazky ani nie, mne cokolvek na plet robilo problem, vsetko ma stipalo, cervene a supinky. Chodila som na VS v NR, tam je riadne tvrda voda, tak mozno to bolo tym, u nas doma len makka studnova voda. Plen a vlasy nadherne. Ako som prisla tam, katastrofa. Ja si pamatam, ze som si umyvala tvar dojcenskou vodou, potom som si dala poctivy cisty med, nechala posobit pol hodinu a natrela nechtikovou indulonou. Akozeeeee, skusila som, lebo som bola zufala. Mne to pomohlo, a potom mi dlhe roky bol dobry na tvar len mastny krem od Dove, taky ten okruhly, ako kedysi byvala Nivea, lacny, sice plny chemie, ale nic ine som nezniesla, ani lekarensku kozmetiku. Po bio, prirodnych - to je vacsinou vsetko viac vody ako tuku a na prvy raz fajn, asi tyzden a potom zase vysusene miesta. Nechcem sa uz vratit k tomu Dove, lebo fakt to nie je ktovie co zlozenim, uz som si aj vyrabala svoj vlastny, nakupila suroviny. Len uz nemam na to velmi cas. Ale asi to budem musiet znova skusit. Lebo mam uz 39 rokov a daco protivraskove by sa zislo, kedze mam suchu a citlivu plet.
Takze toto neber ako univerzalnu radu, neviem, ja som to a tym medom a indulonou urobila zo zufalstva. Ale tu vodu mozes skusit. To neuskodi. Ale ak si nemala zmenu v poslednej dobe, tak neviem, ci by voda bola na vine. Skor nie. Mozno fakt treba gastro, vylucit intolerancie...a este ma napadlo, neprekonala si covid? Ja viem, ze asi vsetko sa na to zvaluje uz, ale clovek nikdy nevie, co to spravi, ked kazdy ma ine priznaky a priebeh. Ze to fakt moze byt celkovo imunitou, ktora sidli v creve, ako sa hovori, mozno aj zle pecenove testy, ze cistenie tela je zhorsene cez tieto organy. Mne napriklad priserne padaju vlasy, prvy covid v aprili, druhy teraz v auguste, tehotna som a celkovo je to zataz na organizmus...drzim palce, nech to vyriesis a uzdravis sa.