Už mesiac tupá bolesť zuba

13. okt 2024

Dobry den. Priblizne pred mesiacom ma zacal boliet zub, taky pocit ako keby ste dostali ranu do zuba. Bolest nie je ostra ani silna ale skor taka neprijmema tupa tlakova. Po dvich tyzdnoch som bola u zubara. Bol tam malicky medzizubny maz pod starou plombou, co opravil. Ale ta bolest neprechadzala. Tak som o tyzden isla znova. Urobil test vitality, poklopal po zuboch, popytal sa kedy boli ako boli, povedal ze ten kaz bol velmi malicky, ze tam isto ziaden zapal nie je. Zub nie je citlivy na zakus, na studene, teple sladke len ho citim tak cudne. Citim ale na tej strane aj celustny klb a obcas celu pravu hornu polku zubov. Zubar je moj kamos, on tvrdi ze zuby su ok, ze ak tak hladat pricinu inde. Pytala som sa ze ci nezreba rtg zubov, tak ze zbytocne ze nic tam nebude. On je najlepsi zubar v meste. Mate s tym niekto skusenosti? Ist hladat pricinu inde alebo este k inemu zubarovi na konzultaciu? Dakujem

nikita1109
13. okt 2024

Presne toto som mala,taký tlak v zube, nebola to taka bolesť že sa nedá vydržať ale akoby tlak pod tým zubom ,nebolel na chlad ,ani teplo,a chvíľu bolel nejaké dva dni,potom aj dva týždne nič,potom zasa deň,pár dní nič a stále sa opakovalo

nikita1109
13. okt 2024

Máš teda na ňom plombu? Novú ? Keď si stým bola u zubara

hugoboss1923
13. okt 2024

Veľa robí aj to, akú zubnú pastu a kefku používaš. Zubné pasty s vyššou abrazivitou spôsobujú vyššiu citlivosť zubov.

autor
13. okt 2024

@nikita1109 ano je tam nova 2 tyzdnova plomba

autor
13. okt 2024

@hugoboss1923 elmex a sensodyne pouzivam na striedacku

autor
13. okt 2024

@nikita1109 a na co ti prisli?

nikita1109
13. okt 2024

Tak pokiaľ máš len 2 týždňovú plombu, tak to chce možno čas NATO aby to prijal tvoj organizmus. No ale mne na ten tlak v zube nedávali plombu,lebo že by bola zbytočná

nikita1109
13. okt 2024

Bol to zápal už v koreňoch zubu,preto som mala tlak akoby pod zubom, žeby bolo zbytočne dávať plombu na povrch keďže to je zvnútra, NATO sú už len dve možnosti : vytrhnúť zub,alebo vybrať koreňove kanáliky

nikita1109
13. okt 2024

Keď ti búchal po zube kontrolné, cítila si bolesť ? Alebo nie?

autor
13. okt 2024

@nikita1109 nie, necitila. Ti robil rtg ci ako zistil hlboky zapal? Lebo ja som sa pytala ze ci nemozem mat zapal a povedal ze kaz bol malicky nie hlboky a nemam na to priznaky. Tak ja neviem

nikita1109
13. okt 2024

Áno cez RTG

autor
13. okt 2024

@nikita1109 no mne rtg nechcel spravit, ze netreba…. Rozmyslam nad konzultaciou este u ineho zubara. Ale viem ze moj zubar je naozaj top, ved hadam vie podla priznakov posudit, nebiem ale preco sa brani tomu rtg

ronie338
13. okt 2024

Treba ísť k zubárovi aby pozrel xi náhodou nie je vysoká, to môže byť aj tým.

autor
14. okt 2024

@ronie338 bola som tam minuly tyzden, nevidel nic zle s plombou

ronie338
14. okt 2024

Vysoká nie je? Ak tak treba trvať na tom aby spravil rtg

autor
14. okt 2024

@ronie338 nie nie je vysoka. Idem tam koncom mesiaca este na opravu jedneho zuba tak sa opytam este raz na rtg. Ten zub necitim stale, napr dnes vobec. Aj minuly tyzden boli dva dni ked nic, potom som si dala zazvorovy caj s velkym mnozstvom citrona, riadne kysly bol a dva dni som potom citila ten zub. Neviem ci to a tym suvisi alebo len nahoda

ronie338
14. okt 2024

Tak to je normálna reakcia na novu výplň. Predsa len je to rana