Ahojte,
Už tretí mesiac mam problém s ľavou nohou. Začalo to bolesťou v predpokoleni. Neskor som začala pociťovať tlak v prednej časti chodidla, prišla ostrá bolesť zospodu takmer pri prstoch ( trvala asi týždeň vkuse). Teraz je to ako tak v poriadku ale chodilo ma občas začne opäť veľmi bolieť ah spolu s predkolenim. Vzdy ked si tuto nohu preložim alebo vystriem, začne mi cela brnieť a citim to najmä v prstoch na nohách. Tento týždeň som si všimla že takmer nedokážem ovládať stehenný sval na tejto nohe a netuším ci to nejako súvisí ale občas si vrchnu cast nohy spredu ani na dotyk necítim. Taktiež už dva mesiace citim v nohe občas silne zašklby. Bola som už u angiologa aj u ortopeda. Sono ciev ani rtg nohy neukázalo nič nezvyčajné. Viete mi niekto prosím poradiť?
No veď tieto vyšetrenia som si platila u súkromných, aby som to mala čím skôr a presne tak neviem.. už som z toho celkom zúfalá, lebo ma to dosť obmedzuje. Skúsim sa teda ešte u svojho obvodného vypýtať na tu neurologiu, dúfam že to nebude nič vážne :(
@petra4234 Ja som mala ešte donedávna niečo podobné. Pred tehotenstvom som bola fit, po pôrode som začala mať divné ostré aj tupé bolesti v nohách, hlavne v ľavej, za kolenom, v noci, cez deň, mala som slabosť, že som sa nemohla naspäť postaviť bez podopierania, keď som si kľakla ☹ ako stará baba zrazu. Tiež som mala tŕpnutie v prstoch na rukách. Do mňa počas pôrodu napchali extrémne veľa epidurálu, lebo mi zabral len na jednu polovicu tela, ľavú časť som mala zmeravenú až po rameno a noha bola ako drevená, pravá nič 😞 ešte mi dali k tým kvapkám epidurálu ešte aj epidurál injekciu samostatne... 😞 Poslali ma na neurológiu a na MRI hlavy a krčnej chrbtice, zobrali krv, ale našťastie nič.... pomaly to prechádza samo.. Určite daj ešte neurologické vyšetrenie
@ivanizna och to znie nepríjemne.. ale aspoň vieš z čoho to máš. Ja som deti nikdy nemala, mam 25 rokov a som pomerne štíhla takže fakt neviem. Akurát vcera som ale narazila na článok od neurologa, kde bolo spomenuté že nosenie príliš úzkych nohavíc môže poškodiť nervy v nohe, tak mi hneď napadlo či to nema súvis lebo ie pravda že teraz v zime som si aj pod slim rifle dávala aj dvoje pančúch a potom ma nohavice vážne tlačili a celý deň som v nich v práci sedela... len to mi je zas čudné že iba jedna noha no. Inak naozaj netuším.
@petra4234 ako keby som to ja písala. Akurát, že ja sa s tým trápim už vyše roka. Príznaky mám celkom rovnaké. Absolvovala som už cievne, ortopédiu, neurológiu, odbery krvi, rehabilitácie, MR chrbta 3x, MR mozgu, centrum na Sklerózu multiplex. Všetko je negat a ja trpím. Je to hrozné ☹ Momentálne som sa dala na fyzioterapiu.
@matus7030 fuha dobre vedieť ze ma niekto podobne skúsenosti, lebo ja sa už citim ako blázon ... mam už výmenný lístok k neurologovi ale dva dni obvolavania nemali žiaden výsledok, nikto v Žiline buď neberie alebo MOŽNO vezme v auguste... zvažujem veľmi aj ja tu fyzioterapiu
ahojte mam podobne trpnutie na lavej nohe 3 prstý od malička a iba pol nohý a hlavne spodok nohý si necitim nechapem tomu poradte co može být?
Môžem sa spýtať kde bývaš lebo stáva sa že prídeš do jednej nemocnice a tam ti povedia že to je v pohode ideš do druhej a tam to ukáže že to je zlé skús navštíviť lepšiu nemocnicu kde s tým majú skúsenosti