Už dlhšie mám vyšší krvný tlak

23. jan 2024

Mamičky mám otázku, už dlhší čas mám vyšší/ vysoký tlak. Väčšinou 178/86, ak klesne tak na 166/84... Raz mi vyskočil až na 184/96. Ustavične bolesti hlavy, je to strašné vyčerpávajúce. Obvodný lekár mi predpísal Valsacor 160mg, po týždni užívania žiadna zmena, jeho odpoveď, že tlak sa upraví až po mesiaci, takže ma na interné vyšetrenie neodošle. Mám trpieť mesiac alebo to riešiť mimo neho napríklad pohotovosťou? Po prípade nejaké babské rady na zníženie tlaku?
Ďakujem.

egonsk
23. jan 2024

spodny tlak mas este dobry, ten horny je blby.. mne valsacor ucinkoval tiez po par tyzdnoch az, ale po pol roku sa to zacalo vracat do povodneho stavu - teda znovu mam vysoky tlak, cize budem musiet absolvovat vymenu lieku.

deti95060810
23. jan 2024

nám lekár povedal že horný tlak je vyšší zo stresu... možno by si potrebovala niečo na upokojenie.

chrobak7
23. jan 2024

Treba ísť na vyšetrenie k internistovi.

leona45
23. jan 2024

Magnezium. Ale urcite este interne

kolieskova232
23. jan 2024

No rozhodne by som necakala na to kedy sa obvodny lekar rozhybe, treba ist na pohotovost a nastavit spravnu liecbu inak to bude len horsie, ocividne lieky, ktore mas nepomahaju a potrebujes silnejsie lieky alebo mozno kombinaciu viacerych lieciv. Caje na tlak mi celkom pomahali tiez treba skusat.

stanulienkat
23. jan 2024

Riešiť chronický vysoký tlak sa nechodí na pohotovosť, iba ak je výstup životu nebezpečný. Tlaky naozaj nemáš dobré, niekedy tá liečba nesadne na prvýkrát. Liecba hy mala po dvoch troch týždňoch už ukázať relevantné výsledky. Treba sa vrátiť k praktickému lekárovi, pretože on je kompetentný liečiť ti tlak, až keď sa jemu nebude dariť, potom ťa pošle na internu ambulanciu. Dodržiavaš aj životosprávu? To znamená viacej sa hýbať a zdravo sa stravovať, obmedziť solenie, piť dostatok tekutin..alebo sa spoliehaš iba na lekárov? Tlak si vždy meraj po päť minútovom sedení, aspoň dvakrát za sebou a sprav si z toho priemerné číslo. A dôležité je nepoužívať tlakomer na zápästie. A neskúšať babské hlúpe recepty s liečivými čajíkmi, s cesnakom a podobne.

krisbar
23. jan 2024

Aku mas zivotpspravu? Sport, vaha? Stravovanie? Spanok? Stres?

nevenka
23. jan 2024

Za mesiac maju zabrat lieky? Tak to dakujem pekne, mala som tlak 190/130, mne lieky zabrali takmer hned, teda par dni. Chvilku trva, kym.si telo zvykne. A to som ja mala obmedzene moznosti, kedze som dojcila novorodenca. Obvodak ma poslat na interne.

zuzanaete
23. jan 2024

@kolieskova232 Myslis, ze na pohotovosti budu nastavovat liecbu? Pohotovost je na akutne stavy. Toto je dlhodoba zalezitost a ma to riesit obvodny, pripadne specialista.