Už asi rok mi tŕpnu ruky

vitacalcin
17. nov 2020

Ahojte baby, prosim Vas o radu. Uz asi rok mi trpnu ruky, take brnenie mam v rukach, niekedy to mavam aj cez den, ale hlavne vecer, niekedy sa na to aj budim, co moze byt dovodom? Dakujem za kazdu odpoved.

budemmamca
17. nov 2020

@vitacalcin a nohy nie?iba ruky?

0silvia0
17. nov 2020

@vitacalcin ja mam posledne 3 mesiace to iste, ale len v noci. Budim sa na strpnute ruky, cez den pohoda.

4stanka4
17. nov 2020

@vitacalcin mne tak trpli ruky potom ma. Dr poslala k neurológovi a ze začínajúca tetania... Dala mi magnezko a už je to fajn (v tom čase som, mala veľmi stresujúcu prácu.)
Inak to môže byť aj od chrbtice

nika82
17. nov 2020

mne trpli ruky skoncila som na ortopedi , operacia karpalny tunel, ale ze to je vsetko z krcnej treba cvicit

maris5
17. nov 2020

To noze byt vselico, od chrbtice, karpalny tunel, vyssi tlak....

oli18
17. nov 2020

Ja som bola na MR, mam to od krcnej chrbtice.

0silvia0
17. nov 2020

@nika82 co treba cvicit? Mas konkretne cviky? Tiez obcas mam problemy s karpalnym tunelom, citim trpnutie v tej oblasti.

nika82
17. nov 2020

@0silvia0 cviky na krcnu chrbticu, nedal mi presne cviky no ja som vtomto lajdana ... radsej som sla na operaciu a mam pokoj

0silvia0
17. nov 2020

@nika82 no ja zas budem radsej cvicit ako operacia, a co ti operovali na krcnej chrbtici?

nika82
17. nov 2020

@0silvia0 karpal mi robili, nie chrbticu

0silvia0
17. nov 2020

@nika82 aha, a ako intenzivne musia byt bolesti, ked uz je indikacia na operaciu?

nika82
17. nov 2020

@0silvia0 no ja som sa v noci budila na bolesti ruk a trpnutie prstov , uz mi to bolo neprijemne, byt denne na tabletkach od bolesit na noc

0silvia0
17. nov 2020

@nika82 ja to zatial nemam na tabletky, vydrzim aj bez a nie je to az tak intenzivne. Ale asi to bude tiez tym. A mas operovane obe ruky? Mna boli miesto karpalneho tunela na pravej ruke (robim denne s pc), ale v noci mi trpnu obe ruky.

nika82
17. nov 2020

@0silvia0 len lavu ruku, prava odolava, ale tam som mala 3x ganglion operovany

scila
17. nov 2020

Mňa kvôli tŕpnutiu ruky pred rokmi neurologička poslala na MRI mozgu aj na vyšetrenie kvoli karpálnemu tunelu a nič. Môjmu mužovi tiež tŕpli a pred dvomi rokmi mu diagnostikovali tetániu, tak som si aj ja začala dávať magnézium a pomáha mi to, takže predpokladám, že mám tiež tetániu, ale v časoch, keď som behala po doktoroch to ešte asi nebolo také rozšírené, tak to nikoho nenapadlo.

aneta129
17. nov 2020

@vitacalcin ja ja som mala z krčnej chrbtice a moja sestra tiež... Ona to ma stále, bola aj na CT aj na MRI a vraj iba chrbtica a jej sa k tomu ešte zahmlieva pred očami.... A ja som mala iba raz trpnutie, pichli mi obstek a za 2 dni mi už nič nebolo....

cacianka
18. nov 2020

@0silvia0 ja som ich nasla na nete, vytlacila pre mamu.treba pizriet viac stránok lebo zavadzaju a cviky si na inu časť tela

0silvia0
18. nov 2020

@cacianka no pogooglim teda, dakujem, nejak sa zacinam rozsypat, ze uz neviem co mam na ktoru cast tela cvicit🥺

cacianka
19. nov 2020

@0silvia0 aj ja. Holt som stary šrot, neviem čím sa mám mazať😉