Už asi 8 rokov trpím poruchou príjmu potravy

22. nov 2024

Čau, toto berte len ako taký výkrik do tmy, nemám sa komu zdôveriť v tomto. Už asi 8 rokov trpím poruchou príjmu potravy, vystriedali sa rôzne fázy, ostalo to pri bulímii nervose. Darilo sa mi celkom ok, ale minulý rok som zrelapsovala (ako som sa odsťahovala z domu a prestala byť pod dohľadom mojej mamy), žijem sama, chodím do práce, normálny človek. Teraz som bola 3 dni doma, mala som voľno. Keď nechodím do práce, tak som v strašnom stave, byt hore nohami. Som z toho taká strašne unavená, včera som už aj zvracala krv, asi sa mi aj trochu uľavilo a myslela som si, že už je koniec (zrejme to bol len podráždený pažerák ale aj tak). Nikto to nepochopí, liečila som sa pred rokmi u psychiatra 2 roky, bola som aj hospitalizovaná na psychiatrii kvôli tomu. Môj praktický lekár mi dal aj číslo na psychiatra, ktorý berie pacientov, ale oni to nechápu, tí len predpíšu antidepresíva a to je všetko. Sú aj rôzne formy terapie, ale liečebný program stojí okolo 1000€ . Rodine to nemôžem povedať, oni si myslia, že už som vyliečená, priateľ by to nepochopil, kamošky tiež nie. Nechcem ich tým zaťažovať.
Pardon za výlev, ale dnes to na mňa trocha doľahlo, mala by som si upratať byt, osprchovať sa a umyť si vlasy. Dnes som našťastie ešte nevracala, asi som sa zľakla po včerajšku.

majlo1234
22. nov 2024

Nuz ja sa moc nevyznam, ale ked sa citis velmi zle, nechces sa dat zas hospitalizovat na psychine? Mrzi ma, co prezivas.

struhanka
22. nov 2024

Zdôver sa rodine, priateľovi, kamarátkam. Určite ti budú oporou a pomôžu Ti, ako len budú vedieť. Začni opäť chodiť na sedenia k psychiatrovi.

laurita285
22. nov 2024

Čo najskôr povedať o svojom probléme najbližším. Vyhľadaj tiež ozetko Chuť žiť 🙂

slovakboy
22. nov 2024

Oh moja zlatá. Nezažil som to ale viem ťa pochopiť. Neboj sa. Neboj sa sa nebáť. Ak by si sa zdôverila priateľovi, pochopil by to? Mohlo by ti pomôcť to zdieľať s ním.

snowdrop_
22. nov 2024

Ahoj, necitala som cele, ale PPP- pozri si na IG - Zuzka Mrackova. Vela sil🤍

thunderdome
22. nov 2024

Čo je presne porucha príjmu potravy? Nemyslím teraz to čo je na googli, ale že aké to je? Ako viete nenapchávať sa. Dá sa to nejako umelo navodiť? Nejako sa tým nakaziť? Mne by sa to dosť zišlo.

minilla
22. nov 2024

PPP je nenavist k sebe samej. Poliec si nesebalasku a polavi aj PPP.

snowdrop_
22. nov 2024

@thunderdome je to velmi vazna choroba, niekedy sa konci smrtou. Kedze si si uz cital aspon ten google, tak sa zdrz tychto totalne primitivnych komentarov

ivik4
22. nov 2024

Liecila som sa na PPP .
Bohuzial, musis to naozaj chciet , ty sama...

thunderdome
22. nov 2024

@snowdrop_ práveže ja zase moc žerem tak všetko zlé je na niečo dobré. Napríklad vďaka chudobe nemám ešte 300kg. A keď si jednoduchi neviem povedať a som závislý na jedle, tak radšej chcem mať aj ja poruchu príjmu potravy. Od hladu sa nezomiera, pokial je človek obézny.

januska12323
22. nov 2024

@thunderdome radšej už nič nepíš

januska12323
22. nov 2024

Tvoja choroba je choroba ako každá iná, prosím, vyhľadaj pomoc.

because
22. nov 2024

ahoj.pozri stránku chutzit.sk su tam kontakty na terapeutov,na združenia ktoré poskytujú individuálne a skupinové terapie.ak si z okolia tt viem ti povedať konkrétne.v prípade akýchkoľvek otázok im napíš mail a oni ta nasmerujú.vela šťastia,je to beh na dlhu trať.ak by si chcela este niečo vedieť tak pokojne ip.

vler
22. nov 2024

Ries to cim skor nez si nenavratne znicis zdravie. Ked uz vracias krv, niekde v traviacom trakte mas poskodenie

lucia13022023
22. nov 2024

Veľmi veľa pevnej vôle. Bojovala som s tým dlhooo. Pomohlo dospieť a chcieť. Lebo len ty jediná to dokážeš zmeniť, nikto iný.

bytc20
22. nov 2024

Urcite pozri na Ig profily kitaka_haes, chutzit a zuzkamrackova. Verim, ze ti to da silu. Nevahaj kontaktovat organizaciu chut zit. Maju poradenstvo zadarmo. Drzim palce.

julovka8
22. nov 2024

@thunderdome ale podla toho co pises, mas poruchu prijmu potravy aj ty. Nekontrolovane prejedanie je choroba. Ak to chces zmenit, je najlepsi cas urobit to DNES.

thunderdome
22. nov 2024

Mne by sa velmi hodilo nemať chuť do jedla. Ušetrilo by to kopu peňazí aj kilogramov navyše. Pil by som len vodu z vodovodu, ani do obchodu by som nemusel furt chodiť.