Ahojte, ako vidno podla nazvu diskusie, uz 8my den sa trapim s covidom. Priebeh ani neviem, ako mam nazvat, bez teploty, ale citim sa velmi mizerne. Bolesti hlavy vkuse, bolesti tela, zavraty, nevolnosti od zaludka. Najhorsie je, ze sa to vobec nezlepsuje. Kazde rano sa budim do rovnakeho stavu. Kolko vam to trvalo? Obavam sa, ze toto sa uz neskonci, lieky mi na tie bolesti vobec nezaberaju. Vacsinu dna lezim. Prosim, privitam kazdu vasu skusenost s touto chorobou. Dakujem
vieš ono ja viem, že ťa to už trápi, no každý človek ho fakt znáša inak. mne už bolo tak na 5 deň celkom fajn. susede to po pár dňoch zas ustalo a na 6 deň sa všetky príznaky vrátili a šla ako keby od začiatku
@lienocka2808 svokor uz vyše 2 týždne podobný stvav a najlepšuje sa
Známa má už tri týždne teploty a stále jej to neprechádza, tak ťažko povedať, každý má iný priebeh a inú dĺžku trvania
Mamina je po mesiaci ešte stále nie je na tom dobre..... Áno je to individuálne.
@lienocka2808 diskutovala si to s doktorkou? Dala ti nejake antibiotika? Na covid jednoznacne treba vitaminy ale aj antibiotika aby to preslo a aby si nemala nasledky po nom.
@lienocka2808 beries nejake vitaminy? C,D aspon? telo bojuje a treba ho podporit
Kazdemu to trva inak, niekto je v pohode po tyzdni, ini sa s tym trapia aj dva, tri tyzdne. No jednoznacne treba kazdy den pit vitaminy, C, D a zinok a plus by isto nejake antibiotika.
Antibiotika asi nie, je to virusove ochorenie, tie asi az v pripade ak to ide na pluca. Pri takom priebehu aky mas hlavne vela vitaminov - C, D, zinok, selen, a asi aj nieco celkovo na nastartovanie imunity. My teraz s muzom tiez uz 7.den bojujeme ale mali sme aj horucky do 39, muzovi konecne dnes ustupuju, ja som na tom o nieco lepsie. Hlavne aj vela tekutin a cakat na zlepsenie, nic ine nam neostava. Drzim palce
Cca na 16 deň sa to lepsilo 🤦♀️ tota choroba nema konca, ja som tiež bola zúfalá. Každým dňom horšie nie lepšie až na cca 16 den prišiel zlom.
@lienocka2808 skús aj tie antibiotiká, tiež si myslím že pri covide by sa mali dávať aby sa predišlo komplikáciám
Moju maminu to takto držalo 2 týždne a potom ďalšie 3 týždne bola slabá a unavená a mala hrozný kašeľ. Teraz je tomu 7 týždňov a stále pokasliava.
A zabudla som dodať že brala ATB na pľúcne baktérie (kvôli kašľu)
Manžel bol 9 dní na tom takto.Dnes sa konečne postavil z postele tiež sme si mysleli , že to nikdy neskončí.Ja bolesti hlavy a celého tela a neskutočný kašeľ.
@lienocka2808 ja som sa takto citila 14 dni vkuse. Nasledne sa to sice zlepsilo, ale unava a bolesti hkavy, nadocnicovych oblukov pretrvavali este aj dalsich 10 dni.
@kika831 super, ako tak citam, tak mozno mam este zopar dni, ak nie tyzdnov pred sebou. Ano berem vitamidy d az 4000jednotiek denne, c, zinok. Vela ovocia. Ale citim sa strasne. Najhorsia pre mna je neutichajuca bolest hlavy. Hrozna choroba. Popieraci by si to mali vyskusat...
@lienocka2808 tak už aj mňa to chytilo. Štvrtý deň som chorá a patrím medzi tých popieracov korony. Najľahši priebeh majú ľudia do 30r, pokiaľ nemajú problémy s imunitou či inými ochoreniami. Ja mám po 30tke, nemôžem povedať že by mi bolo fajn, ale nie je mi ani na umretie. Užívam C,D,multi, železo a niečo z prírodných liečiv. Je to u mňa také že v sobotu mi to začalo, v nedeľu mi bolo hrozne, v pondelok som bola celkom fit, nič ma nebolelo iba sa mi zapchal nos a dnes mi podobne ako v nedeľu. Nejak to kolíše. Nemám to ešte potvrdene, dnes som bola na pcr a čakám na výsledok. Ale manžel je pozit takže určite som to chytila od neho, som zvedavá ako to bude držať mňa 🥴
@patrishapat tal drzim palce, ja mam dnes 12ty den, a daco hrozne. Taku bolest hlavy mam non stop od 5.2., ze sa to neda vydrzat. Par krat som uz vracala z tej bolesti. Nezabera na to nic, skusala som paracetamol, nurofen, klasick ibalgin, valetol, a aj tramal a absolutne nic na to NEZABERA. Som na pokraji zufalstva. Teplotu som nemala, kaasl mam mierny, vecer sa mi tahsie dycha, stratili sme cuch a chut. Nevladzem sa postarat o mojho syna. Strasne zavraty mavam hlavne doobeda. Toto som necakala a myslim si, ze to je este dobry priebeh, co citam, ako ludia koncia. Rozhodne to nie je chripka. Dva tyzdne dozadu mi zomrela zdrava 51rocna kolegyna na poscovid syndrom. Tak mi zacina lepit, ze co ak budem mat nejake trvale nasledky, alebo moje dieta. Drzim ti palce, nexh si z toho co najrychlejsie vonku
@lienocka2808 ahoj...vyskusaj Novalgin na tu bolest. Kolegyna mala tiez take stavy a riesila to Novalginom. Lem potom mala zas zle pecenove testy....len nevie, ci z tabletiek,ci celkovo z covidu. Moj muz zas teploty 12 dni a az po Novalgine klesli.
@reuska1 dakujem, skusim aj novalgin. Ale pochybujem, ak mi uz tramal a valetol vobec nezabrali a to su uz ine silnoty. To je tiez sila 12dni teploty mat, chudak manzel. Pride mi to uz uplne nekonecne trvanie.snad sa nam niekedy polepsi..
@lienocka2808 ano, bolo to narocne, schudol 6kg, potom este dalsie 4.....ale vdaka Bohu, nemal problemy s dychanim. Ale po prvej tabletke Novalginu mu teplota ustupila....mozno to bola nahoda a aj tak by mu ustupila, kto vie.
A ta kolegyna bola strasne slaba, silne bolesti hlavy, az stracala vedomie....no je to svinstvo
@lienocka2808 známa mala ako prínak len stratu čuchu a neskutočnú bolesť hlavy asi 3týždne...toto nie je plúcna forma, ale postihne CNS....oveľa horšie ale je že aj po 3mesiacoch od prekonania má uplne rozhádzaný krvný obraz a stále behá po lekároch...nasaď d-čko, zinok, betaglukány a len čakať až to prejde.