Ahojte už 4 roky mi rastie zub múdrosti mám pocit že je už celý vonku ale je narasteny krivo akoby do líca a stále keď prehltam potravu tak ma zabolí ako by hrdlo a prenesie sa to do ucha čítala som že to môže byť zo zuba už som čítala strašne scenáre a teraz som vydesená máte s tým skúsenosti?
@pupetko263 ak robi problemy treaba ho vytiahnuť.
Ja som sa tak trapila 6 rokov. Niekedy som mala bolesti,opuch, bolelo ma ucho hrdlo. A nakoniec som sa rozhodla ze ho dam prec a nebolp to nic strasne. Ľutoval som ze som nesla vybrat skor ale tak dlho som sa trapila.
@barbied bolelo ťa pri prehltani potravy?
@pupetko263 A prečo si ho nedáš radšej vytrhnúť? Môj zubár mi povedal, že zuby múdrosti sú nám aj tak na nič. Pri prežúvaní potravy nepomáhajú a keď rastú, tak vedia riadne dokriviť ostatné zuby.
@kik2022 môže to spôsobiť takéto problémy ako som písala
@pupetko263 treba ho vytrhnut nrminie ts to..mna teraz bolel jeden zub potom uz druhy aj treti..prisla som k zubarke poslalaa snimok a nakoniec to bol zub musrosti hned tahal chirurg. Kedze nemal zaco chytit musel ho s dlatom ponadvihovat a tak vytiahnut..ani neviem ako som to prezila. A zuby ktore som myslela ze bolia prestali boliet ...
Asi 6 rokov ma bolievali usi, uz nevedeli co so mnou, az niekomu napadlo ze zuby mudrosti - dala som si vsetky vybrat a je pokoj. Dva rastli krivo akoby nalezato, tie druhe dva viacmenej preventivne lebo vraj aj s nimi by bol problem.
@lelelienka myslíš že to mám z toho zuba?
@pupetko263 to neviem, ale urcite je to jedna z moznosti vid moja skusenost.
@pupetko263 No veď keď máš s tým také problémy, tak si to daj vytrhnúť u stomatochirurga.
@pupetko263 keď mi rastol, tak som mala problém ako aj prri prehĺtaní tak aj som opuchla celá.
Potom po par dňoch ak mi to vymizlo tak som bola.rada, veľakrát som musela brať antibiotiká.
Odporúčam vytrhnúť noozaj to vobec nebolí, ja som sa velmi toho bala a uplne zbytočne. Dokonca ani po zákroku som nebrala ani len tabletku od bolestí. Žiaden opuch som.nemala , počúvala som lekara ktorý mi vysvetlil ako sa starať o ranu a čo robiť/nerobiť.
Načo sa zbytočne trápiť?
Naozaj choď si ho dať vytrhnúť a budes mať pokoj, on ti môže rásť roky a uz ak robi problémy,tak bude aj potom. Viem o čom hovorím,ver mi
Máš to určite zo zuba, ja som to mala tak isto, ešte s tým že sa mi aj úplne vzadu ďasno tak nejako nazbieralo, že sa mi z neho spravil vačok, do ktorého som vkuse omylom zahryzla, lebo sa plietol pomedzi zuby a nakoniec to začalo aj hnisať. Bolelo ma až v uchu, takisto hrdlo pri prehĺtaní a celý ten pánt v ústach kde sa spája sánka, hlavne pri otvorení úst. Zubárke sa nepáčil hlavne ten vačok, tak ma poslala na chirurgiu, ale tam zistili, že to je len z toho zubu a bez vytrhnutia by sa mi to stávalo stále a stále dookola. Vytrhli mi tento jeden jediný zub, klop klop a je pokoj 🙂 zahojilo sa a už mám roky pokoj 🙂
@smajcii som rada že je tu niekto kto má skúsenosť a podobný problém ako ja lebo už sú to 4 roky ani neviem či má byť taký alebo väčší už som čítala strašné scenáre po nete že je to nejaká choroba no hrôza tak si ma upokojila že to je zo zuba
@pupetko263 mne tiež rástol dlho a keby nie je toho vačku, tak možno ho mám doteraz, bohvie 😀 lebo nebolel sústavne ale proste rástol počas rokov, takže raz bolel a raz nie 🙂 ja som mala tiež scenáre, lebo že ten vačok má ísť na histologiu a neviem kde všade, tak sa človek vydesi, ale aha ho, pohoda, vytrhol sa a už ani neviem že tam dakedy bol 🙂 ináč tiež som ho mala tak, že som videla iba polovicu a druhá bola kdesi v "hlave" 😁 hlavne si to daj doporiadku, keď robí problémy a nepotrebuješ ho, tak radšej von 🙂 mne ho vytrhli a dali lieky lebo že to bude bolieť, krvácať a neviem čo, po celom dni som šla na rezeň a absolútne žiadne lieky som nepotrebovala, u mňa neplatili lieky, kašovité jedlá ani opuchy 😊
@pupetko263 u zubára si bola? Treba to s nim riešiť