Už 4 roky má kŕčové žily

gabriela1692
12. mar 2021

Ahojte mám 20 a mám kŕčové žily už od 16 rokov..teda iba túto jednu čo je na fotke.. viem ze to mam z genetiky..no je to nejak život ohrozujuce? Nechcem ist na operaciu .. Mam z toho traumu.. existujú nejaké mastičky ktoré by tomu pomohli? Nemyslim zmiznut to sa neda ale zabrániť sireniu a tak.. Celkovo mám dosť strach z ihiel atd takže mam problém aj s angiologom...
Nohy ma nebolia ani nic..z estetickeho hladiska je mi to jedno ale ajtak no..

pininka1
13. mar 2021

Tak pises ze mas z toho traumu a potom ze ti to je jedno. Toto ju uplne minimalna zilka,ktora sa da krasne odstranit jednodnovkou s laserom. Urcitr treba ist ale na cievne, lebo mozes mat aj vnutorne krcove zily,ktore nieje ani vidno zatial. Ja mam ovela horsie nohy, tiez to mame geneticke.

majamat
13. mar 2021

suhlasim s @pininka1
ja mam zily od 12r a teda su to tie hrube zily a v tvojom veku uz som ich mala viac, toto kludne nemusi byt priznak krcovyhc zil, ale zrejme mozes mat predispoziciu a z nejakeh dovodu sa ti tato jedna mala zilka pretazila a toto je nasledok. ak sa tvoria krcove zily, tak sice postupne, ale zvycajne sa ich ukazuje viac.

majamat
13. mar 2021

na to cievne mozes ist. skoda, ze sa neda zistit naisto, ci u teba nejaka predispozicia je. no na nete najdes urcite dost odporucanie, ako si zlepsit stav zil. tusimje dobre sprchovanie studenou vodou, neprehanat to s masazou noh a ak treba trosku premasirova,t ci naterat, tak od prstou smerom k telu. vyhnut sa dlhemu statiu, ani sedenie so zvesenymi nohami nie je idealne. vhodny je pohyb. a teda su aj leiky, co sa uzivaju na krcove zily a urcite sa daju aj preventivne, ale stoja vela a uzivat ich cely zivot neviem ci je idealne. samozrejme dolezita je aj pestra strava - vhodny na zily je rutin,
vit C.

gabriela1692
autor
13. mar 2021

Ďakujem za odpovede.. toho lekara este zvazim.. za 4 roky mi nepribudla ziadna krcova zila dalsia...a ona je fakt minimálna..tak skusim ešte počkať a az ked sa to zhorší pojdem..a inak môže to ohroziť aj zivot?napr.moja babka ma po celých nohách take jemne a nikdy nebola u takého lekára lebo nemalá žiadne bolestí...tak.neviem

majamat
13. mar 2021

@gabriela1692 takato nala zilka asi nie. ludia ako ja, moja mama a mnohi dalsi maju ovela horsie zily a su ok. tie horsie zily su urcite rizikovejsie.

karpina
13. mar 2021

Toto nie je krčová žila, je to metlička, ale naznačuje, že máš nábeh na krčové žily.

kiki68
13. mar 2021

Riesit hned , nie je to krcova zila, je to iba metlicka. Ale riesit, lebo za par rokov ich budes mat viac a pri tehu urobit komplet hematologiu a urcite nebrat hormonalnu antikoncepciu . Lebo ono by to tomu len pomohlo sa rozsirit. Da sa to odstranit laserom a mozes brat nejaku vyzivu vhodnu na podporu ciev. Konzultuj to s odbornikom.