Ahojte mám 20 a mám kŕčové žily už od 16 rokov..teda iba túto jednu čo je na fotke.. viem ze to mam z genetiky..no je to nejak život ohrozujuce? Nechcem ist na operaciu .. Mam z toho traumu.. existujú nejaké mastičky ktoré by tomu pomohli? Nemyslim zmiznut to sa neda ale zabrániť sireniu a tak.. Celkovo mám dosť strach z ihiel atd takže mam problém aj s angiologom...
Nohy ma nebolia ani nic..z estetickeho hladiska je mi to jedno ale ajtak no..
suhlasim s @pininka1
ja mam zily od 12r a teda su to tie hrube zily a v tvojom veku uz som ich mala viac, toto kludne nemusi byt priznak krcovyhc zil, ale zrejme mozes mat predispoziciu a z nejakeh dovodu sa ti tato jedna mala zilka pretazila a toto je nasledok. ak sa tvoria krcove zily, tak sice postupne, ale zvycajne sa ich ukazuje viac.
na to cievne mozes ist. skoda, ze sa neda zistit naisto, ci u teba nejaka predispozicia je. no na nete najdes urcite dost odporucanie, ako si zlepsit stav zil. tusimje dobre sprchovanie studenou vodou, neprehanat to s masazou noh a ak treba trosku premasirova,t ci naterat, tak od prstou smerom k telu. vyhnut sa dlhemu statiu, ani sedenie so zvesenymi nohami nie je idealne. vhodny je pohyb. a teda su aj leiky, co sa uzivaju na krcove zily a urcite sa daju aj preventivne, ale stoja vela a uzivat ich cely zivot neviem ci je idealne. samozrejme dolezita je aj pestra strava - vhodny na zily je rutin,
vit C.
Ďakujem za odpovede.. toho lekara este zvazim.. za 4 roky mi nepribudla ziadna krcova zila dalsia...a ona je fakt minimálna..tak skusim ešte počkať a az ked sa to zhorší pojdem..a inak môže to ohroziť aj zivot?napr.moja babka ma po celých nohách take jemne a nikdy nebola u takého lekára lebo nemalá žiadne bolestí...tak.neviem
@gabriela1692 takato nala zilka asi nie. ludia ako ja, moja mama a mnohi dalsi maju ovela horsie zily a su ok. tie horsie zily su urcite rizikovejsie.
Toto nie je krčová žila, je to metlička, ale naznačuje, že máš nábeh na krčové žily.
Riesit hned , nie je to krcova zila, je to iba metlicka. Ale riesit, lebo za par rokov ich budes mat viac a pri tehu urobit komplet hematologiu a urcite nebrat hormonalnu antikoncepciu . Lebo ono by to tomu len pomohlo sa rozsirit. Da sa to odstranit laserom a mozes brat nejaku vyzivu vhodnu na podporu ciev. Konzultuj to s odbornikom.
Tak pises ze mas z toho traumu a potom ze ti to je jedno. Toto ju uplne minimalna zilka,ktora sa da krasne odstranit jednodnovkou s laserom. Urcitr treba ist ale na cievne, lebo mozes mat aj vnutorne krcove zily,ktore nieje ani vidno zatial. Ja mam ovela horsie nohy, tiez to mame geneticke.