Ahojte ☺️,
už 3 týždeň mám kardioťažkosti: bolesti v ľavej časti hrudníka, búšenie srdca, bolesti hlavy, vysoké tepy aj v pokoji (vždy okolo 100, niekedy aj 120). Pred tým ako mi začali ťažkosti som brala atb azytromicín. Očkovanie 12/2021.
Navštívala som kardiológa, bola som na holter a o mesiac dva mám prísť na kontrolu. Týžden som mala byť PN, no moje ťažkosti sa nezlepšujú. Pridali sa bolesti v ľavej ruke, ťažkosti s dýchaním.
Poslali ma aj na vyšetrenie chrbtice, všetko je ok, ale bolí ma. Je možné, že to je len dočasné po atb alebo chrbtica ?
Ďakujem za info ak ste mali niečo podobné.
Nechcem vyvolávať plané rozruchy ale mne očkovanie vyvolalo búšenie srdca. Uvidíš, čo ti povedia na kardio.
@lenuska9999 nasiel nejake mierne zmeny na ekg, usg, mam doplnit horcik a draslik a o mesiac sa urobia nejake ergotesty, poslal ma aj na pneumologovi, tam vsetko ok
@miiichaelaaa asi kolko po ockovani ? Mne to spomenuli ale tym ze uz presiel mesiac, vraj by sa to prejavilo skor…aj nieco beries ?
Po necelom mesiaci. Po druhej vakcíne už sa to zhoršovalo. Nebrala som nič, bola som na zákroku - ablácii a už to je v poriadku.
@miiichaelaaa to nie je plany rozruch... To je vedľajší účinok vakcín, napísané je to aj na ich stránke, popravde to nie je nič neobvyklé 🙂 preto si treba rozmyslieť či tá vakcina za to stojí 🙂 píšu to že je dočasne (čo nemôžu vedieť čo spôsobí keďže sa nevakcinuje dlhodobo).
Pri iných vakcinach takéto množstvo negatívnych vedľajších účinkov je zakázané, tu dovolia všetko....HM ...
Známa je kardiologicka, odmietla sa očkovať a povedala že v živote nemala toľko ľudí s problémami ako teraz po vakcíne. Snáď sa z toho vylizete. Účinky sa prejavujú najčastejšie cca 3tyzdne a viac po očkovaní u kardio.
@diamond007 dufam, ze sa to ustali, mala som to vylezat aby neslo o zapal myokardu, ale je to zvlastne ze 3 tyzdne je stale tachykardia vysoka
@diamond007 po vakcine? Vážne? A nebude množstvo ľudí súvisieť hlavne s covidom? Vieš, ze po covide je oveľa väčšia pravdepodobnosť problémov so srdcom? Ci covid je zas len chrípka však?
Mám problémy zo srdcom a kardiol mi neodporúčal očkovanie takže asi tak
@diamond007 zaujimave....my na kardiologii nemame zvyseny pocet tazkosti po vakcinach.
@777januska777 covid nemal ani jeden zo spomínaných
@bucko555 to je asi prvý kardiológ ale klobúk dole pred ním.
Moja sesternica má trombozu v mozgu a odmietli jej vydať papier, že je to kontraindikácia na očkovanie, vraj nie je a má si po očkovaní pichať injekcie na riedenie krvi. V pohode, nemôže fúkať balón, nemôže skákať, nemoze na žiadnu operáciu ale očkovanie určite nie je kontraindikácia. Toľko k tomuto biznisu....
@777januska777 covid som mala 11/2021…tazkosti mam az teraz, no rada by som vedela z coho to je, ci sa to casom zlepsi alebo to takto ostane
Pardon 11/2020 pred rokom
@diamond007 akoze nemal? Tak tomu osobne neverím ani keby co. Ved Slovensko je tak veľmi premorena krajina, ze nie je možné, zeby to už každý nemal. Btw. Moja sestra "nemala" covid, ale objavili sa jej problémy so žalúdkom, tak bola na röntgene a na pľúcach mala covidove poškodenie, takže to ze niekto nemal covid neznamena, ze ho skutočne nemal.
A autorka áno môže to byť aj z vakcíny, takyto nežiaduci účinok je uvedený aj pri vakcine. Osobne si myslím, ze sa to zlepší, ale ja nie som lekár, hlavne sa musíš aj ty upokojiť, lebo verím, že to je problém, ale verím, že dosť tomu napomáha aj stres, ktorý musíš prežívať. Btw. Ja som mala problémy s tachykardiou v tehotenstve a teda neskor som mala už aj stres a to mi ešte viac komplikovalo liečbu.
@777januska777 ano, tak zlakla som sa pochopitelne, ked na usg nasli zmeny na srdci, mam 27, sportujem, zdravo sa stravujem, takze ma to prekvapilo a dost vystrasilo a vystresovalo:(
Nedali Ti lieky na ukludnenie?
A nevieš akého charakteru sú tie zmeny? Niektoré sú zvrátiteľné, iné trvalé. A ani zmeny na usg nemusia byť príčinou ťažkosti. Vyšetrenie krvi na kardialne markery ti robili?
@smoulingirl to sa vraj ukaze az po kontrolnom vysetreni, v krvi som mala len trosku zvyseniny troponin 0,004, nedostatok horcika, draslika.
Koľko športovcov má problémy v poslednej dobe a odpadávaju ako.hnile.hrusky aj počas zápasov. A sú očkovany. Môže to mať súvis. No to sa nemôže nikde napísať. Však po novom si to človek vraj len vsugeruje.
@diamond007 no , moja suseda to ma ale po covide...ma take vykyvy tepu a tachykardie ze dovi dopo....takze... nic jej nezabera,vsetko ma v poriadku, aj MRI srdca jej robili ,aj holter mala... lieky po par dnoch zle....
Tak si vyber.
Covid ci vakcina... problemov je viac po covide, sem tam sa stane po vakcine ale vacsinou to odznie...
Jedns znama mala pl vakcine tocaky, dlho nevedeli zostit co , nakoniec po 2 mesiacoch zistili velmi nizke hladiny kys.listovej, zacala ju brat plus b vitaminy ostatne a za 2t jej to uplne preslo.
Preto by som sa skusila dopovat vitaminmi a moneralmi. Magnezium je velmi podstatny pre srdce.....selen, praslickovy caj...
@mamina1419 to skor z toho cim sa dopuju..to sa dialo aj pred covidom..
Nedostatok horčíka a draslíka môžu byť príčinou tachykardií, nepodceňuj ich dopĺňanie. Prejavuje sa to aj zmenami na ekg takže asi preto o dva mesiace kontrola aby, si lekár bol istý, že výsledky nie sú spôsobené týmto. Ergo testy je ergometria, budeš pravdepodobne behať alebo bicyklovať a budú sledovať srdce pri záťaži. Tie ťažkosti s dýchaním a bolesti ruky by som určite riešila u obvodnej, mala by ti spraviť minimálne d-dimer.
Teraz citam,ze si mala covid 11/ 21... no, presne ako moja suseda...mas post covid syndrom..bohuzial...ockovanie je v tom nevinne...covid je svina
A tu citaj
@katrin21 mala ho 11/2020 opravila sa.
@katrin21 11/2020 to bolo,pomylila sa... to by sa uz bolo davno prejavilo. Niekde som pocula, ze prekonani sa nemaju ockovat, lebo sa im to v tele vsetko pobije... nuz, cas ukaze, ako tento experiment na ludoch vypali. Ja sa staviam do kontrolnej skupiny neockovanych. COVID som mala 12/2020. Neni mi nic
@katrin21 no teraz je ich skrátka o dosť viac. Naša suseda mala po očkovaní silnú reakciu skončila so zápalom srdcového svalu. Doteraz má problémy, len čaká či nebude potrebovať strojček na srdce. Dovtedy to bola vitálna žena . Teraz je rada keď prejde aspoň obchodu na bicykli
Ahoj....ja som po očkovaní mala extrasystoly....prešli po dvoch mesiacoch... začalo to po prvej dávke na piaty deň
A čo ti povedal kardiológ? Dostala si nejaké lieky ? Pripadne poslal na iné vyšetrenia? Napr so štítnou žľazou, na neurologiu atď??