Ahojte zienky prosím poraďte...pred tehotenstvom som menstruaciu dostavala každý mesiac pravidelne...po porode tiez v poriadku...od porodu po dvoch rokoch som prestala z nicoho nič dostávat men.rok som nemala men.chidila som po lekaroch absolvovala vsetky vysetrenia všetko v poriadku... nemám ani stitnu ani nič...dali mi po roku teda vyvolavacku...na siesty den som dostala...no po dvoch tyzdnoch som sa po tele vyhadzala..šla som na pohotovost a tam mi nič nedali vraj to mám riesit s gynekolkom...a ten je úplně mimo vraj nechape kde je chyba 😞 bože..teraz nemám už 3mesiac zase nič...poradte prosim co mám robit ako inak vyvolat měn.vino aj Váňu som skusala a nič 😢
Vysetrili ti aj vysku prolaktinu? Pretoze u mna to tak bolo.mam nezhubny nador na hypofyze ktory prodikuje vela prolaktinu a tym je telo akoby tesne po porode v obdobi dojcenia.
Preco mas v profile uvedene, ze si tehotna a cakas babo v maji?
@otavova tak popros o kontrolu tohto hormónu. u mna to bolo tak, že tiež 3/4 roka nič kým som to nezačala riešiť. dali mi vyvolávačku, tak menzes prišiel, ale další mesiac a ani potom už nič, tak ma poslali k endokrinológovi s týmto podozrením a potvrdilo sa. potom nasadili lieky a bolo to ok, aj som schudla na predchádzajúcu váhu, lebo predtým som pribrala cca 10 kg za rok a po liečbe sa všetko vrátilo naspäť.
@otavova a tehotenský test si si robila? 🙂
@katarinamarkova ale ona nemala menzes už celý rok... tak neviem či by to bolo tehotenstvom...
Robili ti hormonalny profil? Tam sa okrem ineho zistuje aj vyska toho prolaktinu. Prepac este neprijemne blbu otazku, mas dobru zivotospravu, nemas nejake kila navyse? Kamoska tak mala problemy, akonahle schudla a zacala sa lepsie stravovat, nabehla je menstruacia zase jak hodinky. ona mala kazdeho pol roka.
Skús si pozrieť info o prípravkoch z vitexu jahňacieho ( vitex alebo iný názov drmek je bylinka), mne to poradili v lekárni, vraj to veľmi dobre upravuje spomínaný prolaktin aj progesteron, ovplyvňuje ovuláciu, keď budeš mať ovuláciu, budeš mať aj menzes. Je to bylinný prípravok, nemalo by to uškodiť. Ja tiež od dnes začínam užívať ten vitex, kvôli zvýšenému prolaktinu. Ale choď aj na endokrinológiu, niekedy ti tam lepšie poradia ako na gynekológii, čo sa týka hormónov, lebo všetko súvisí s hormónmi.
Ach títo doktora najradšej by iba vypísali recept a my zúfalé potom musíme hľadať .. tiež mám kamošku brala ank, po vysadení nemala menzes 3 roky tiež mala problém zo štítnou žľazou ale rozhodla sa po odbiti endorkinologa že ide hľadať našla prírodnú formu a teraz má pravidelný bezbolestný menzes aj štítnu si dala dokopy 😌
Ahojte meskaju mi uz 4 den
A gynekológ čo povedal prečo taká pauza ?