Už 14 dní mám hnačku

ivusskaa1
28. jún 2023

Prosím o rady ohľadom dlhšie trvajúcej hnačky, mám problém už 14 dni, zo začiatku stolica vodnata, 8 x za deň, užívala som hylak, rehydratačný roztok, probiotika, skusila som enditril , čierne uhlie,smectu, všetko postupne po odporúčaniach aj tak nepomáha nič,diétu držím prísne týždeň a pól,bola som na infektóogii tam všetko ok, len nejaký vírus z antibiotík ktoré som brala tak pred mesiacom,ale ten odznie sám ako povedal doktor. Síce je stolica mierne hustejšia ale stále prídu kŕče a musím wc, niekedy aj hneď po jedlách, je to tak 6-8 x, aj v noci sa budím a behám a po troske, nemáte prosím skúsenosti? Mám žiadať doktorku o nejaké ďalšie vyšetrenia? Lebo ta má poslala rovno na infektologiu a tam nič nezistili dokopy len ten vírus čo zmizne sam a mám držať diétu piť smectu a rehydratačný a to je všetko,o dva týždne kontrola. Len je to obmedzujúce ked sa nemôžte vzdialiť od domu,ked neviete kedy to na vás príde, váha ide taktiež dosť dolu a neviem kedy to konečne skončí, kým pôjdem na kontrolu bude to mesiac trápenia dokopy :(

majamat
28. jún 2023

@ivusskaa1 celiakiu vylucili aspon odberom krvi?
2t je dlho, bolo by treba zajst na gastro.

ivusskaa1
autor
28. jún 2023

@majamat zatiaľ mi pozreli krv a výter len na infekčnom ,čiže skôr len dake baktérie a vírusy a neviem co tam všetko vidia, po kontrole má asi pošle dakde ďalej doktor z infekčného, len musím este do kontroly skúšať tu diétu, a počkať, keď už moja obvodná nevie čo so mnou robiť

majamat
28. jún 2023

@ivusskaa1 no zrejme pricina bude nieco neinfekcne. tazko povedat, co to bude. treba vystrenia.

hajducarmen87
28. jún 2023

Môže to byť aj syndróm dráždivého čreva.

kubkovamama
28. jún 2023

@ivusskaa1 len výter nestačí, obrovské množstvo baktérií,plesní a vírusov sa dá preukázať iba zo vzorky stolice alebo endoskopiou.Treba aspoň tu vzorku.A krvný obraz nielen základ.Nenechat sa odbiť.

ivusskaa1
autor
28. jún 2023

@hajducarmen87 no príznaky by aj sedeli, aj som dosť v strese odkedy mám dieťa lebo je toho na mna dako veľa, ale zasa mám aj oddych, už len ako sa toho zbaviť aby sa to dalo doporiadku ak by to bolo tým

ivusskaa1
autor
28. jún 2023

@kubkovamama aj vzorku stolice pozreli a našli len ten vírus z antibiotík ako som písala,len je to divne aby sa tak dlho drzal,tie som brala pred mesiacom. No bojím sa skôr aby to nebola daka intolerancia alebo choroba zápal čreva alebo čo, je toho veľa čo som čítala

selenka7
28. jún 2023

@ivusskaa1 velmi by ma zaujimalo co znamena akoze ten "virus z antibiotik". Vyskusala by som urcite Tasectan duo (mne toto velmi rychlo zabralo) a odporucam nastudovat a dat si vysetrit fruktozovu malabsorpciu a SIBO. Vysetri to aj imunolog dychovymi testami, ale plati sa za to.

kubkovamama
29. jún 2023

@ivusskaa1 vírus z antibiotík neexist,skôr vírus,ktorý už bol nečinný,sa po zničení flóry antibiotikami prejavil v plnej sile.A vieš aký vírus?Je ich kvantum.

ivusskaa1
autor
29. jún 2023

@kubkovamama doktor mi tak povedal je tam vírus ktorý spôsobujú antibiotiká,ale už by sa tam nemal držať keďže som ich brala pred mesiacom,tie odborné názvy si nepamätám čo mi hovoril a správu má on z výsledkov, ale to je jedno ja som chcela hlavne skúsenosti ľudí či s tým niekto má skúsenosť či to prejde čo pomohlo , čo to môže ozaj byt atd,prvýkrát v živote mám taký problém,pôjdem na kontrolu o týždeň a ak to neprejde pošle má ďalej na vyšetreniach