zdravim ja mam tento problem busenie srdca uz asi 14 den.... presne to popisem na zaciatku ked to zacalo vecer som mal neskutocne busenie srdca ako somapal ked striela ... potom sa to uz vlieklo busenie hlavne alebo ako keby ihla raz jedno raz druhe ak som siel von busenie ustalo ale dosla ihla a ked som v klude busenie take silne a ked lezim mam pocit ako keby som mal na hrudniku knihu ked si lahnem na stranu citim napetie v rebrach a hrudniku ako keby sa to cele triaslo aj v rukach to citim...no a aj busenie ... mam uz toho dost v piatok som letel do nemocnice ma tam doporucil moj obvodak ze ma vezmu v stredu tak nech tam zbehnem ... srdce bolo skontrolovane cez ekg a tak a nic ze mozem ist na pohotovosti lekarka povedala ze je vsetko ok ... no mne to busenie uz moc strpcuje zivot... pracujem v sklade a vela bedniciek ukladam na paletu a tak asi aj tam som to dostal plus hrbenie tela doma za pc sedenie :( ale uz sa to neda vydrzat sam nvm co to je dufam ze chrbtica skusam uvolnovat doma chrbticu plus masaz plus horuca voda vana a stale dokola ale este stale to pretrvava plus man skoliozu... neviem ako to zajtra zvladnem v robote asi tam budem sa motat a robit malo lebo to sa neda v klude sediet ked to busenie pomale ale oto silnejsie citim ako keby ma tam kopalo... prosim vas poradte co mam robit ide ma porazit uz 😔 nemozem sa venovat nicomu len beham po dome hore dole na to myslim mam 27r... dakujem vopred moc pekne v stredu idem este na krv a podobne do obvodneho lekara a teraz tak max beham po googlu a hladam odpovede ale sam sa tomu nerozumiem tak len stresujem
@mjust uzkost, stres, panička porucha? Tetanicky syndróm? Skúste sa objednať k psychológovi
Mám to podobne, búšenie srdca také že ho cítim až v hlave, krv a EKG mám v poriadku. Doktor mi predpísal betablokatori, trochu pomohli no po čase za búšenie vráti.Ešte som objednaná na holter tak som zvedavá či tam niečo zistia. Doktor mi ešte odporučil aj magnézium , tak skús aj to.
Aj mne to podobne začínalo, srdce mi bilo nie rýchlo, ale silno. Tak, že som ho stále cítila a to by človek ani nemal vedieť, že mu bije. Pripisovala som to najskôr chrbtici, vždy ma pri tom bolelo medzi lopatkami, viackrát som bola na ekg, sono srdca, všetko v poriadku. Nakoniec holter ukázal fibriláciu predsiení...☹
Áno, hneď injekcie do brucha, lieky na riedenie krvi a betablokátor, pravidelné kontroly u internistky.
@lanelly Ahoj a mala si aj také pocity ako chvenie srdca? Asi 7 dní tiež mam búšenie srdca, akoby mi preskakovalo srdce a k tomu to chvenie som objednaná na kardiologiu ale dlho sa čaká. A to ti zistili na holtri či ti robili sono srdca ?
@modrymotyl8 mala som aj chvenie a preskakovanie srdca, zistili mi to ha holtri, keďže ekg nič neukázalo a mne stále nebolo dobre, tak ma objednali na holter a tam sa to zistilo. Potom som bola na sono srdca a to bolo úplne v poriadku.
@lanelly ahoj, ja to mám tiež v poslednej dobe, tiež som bola na echu srdca, 2 x som bola na EKG holter a aj na CT koronarografii a vraj všetko v poriadku, tak ja už neviem kde ešte by som mala ísť
@lagunka0000 ahoj, keďže máš všetky vyšetrenia, čo sa týka srdca v poriadku, tak treba asi pátrať ďalej, chrbtica, stres, ... Som rada, že sa u teba nič závažné nepotvrdilo, ja som také šťastie nemala, práve keď som mala holtera, mala som tieto ťažkosti, predtým ani potom až tak nie, tak asi práve vtedy sa to ukázalo najviac.
@lagunka0000 psychiater 😉
@lanelly mala som cez Vianoce covid, možno z toho, dúfam že sa ti to upraví držím palce
@loginexistuje možno neviem, len je to také nepríjemné keď cítim bitie srdca, dr mi povedal že aj po covide sa to môže robiť, tak dúfam že to rýchlo prejde lebo potom fakt už len ten psychiater😁
@lagunka0000 da ti nieco na uzkosti a prestanes sa tolko sledovat bude teplo jar po vo ku po ehas
@lagunka0000 Prosím ťa čo je CT koronarografia?
@loginexistuje neviem prečo tak píšeš to nie je sranda, niekedy lekári veľa veci zanedbajú ...
@modrymotyl8 pouzivatelka absolvovala uz viac vysetreni bez vysledku ako napr ja co mam kardiodiagnozu a liecbu vyse pat rokov alebo moj kolega s tromi bypassmi
Keď si dávate pichať neznáme látky do tela, tak sa nečudujem, že máte teraz problémy......a nepriznáte si to ani za nič......
@lagunka0000 ďakujem veľmi pekne, aj ja dúfam. Tiež som mala cez Vianoce covid😕
vdaka za odpovede vecer napisem viac kedze som v robote teraz
@mjust moze byt aj vakcinou. Velmi bezny vedlajsi ucinok.
@ummimaryam snad len docasny, po tretom tyzdni sa to trosku uz zlepsuje
@modrymotyl8 CT ciev do srdca či nemáš ischemiu, lebo na ergometrii mi vyšla pozitivita na ischemiu ale našťastie CT to vyvrátilo
@weronika171717 lenže keď sa mi to stalo o žiadnej vakcíne sa ešte nevedelo, z plného zdravia, nikdy mi nič nebolo a zrazu v noci busenie a brala ma rzp a stále mi na nič neprišli len že sa mi stráca draslík a tiež nevedia že prečo 😭
@lagunka0000 presne aj mne vyslo z biochemie malo draslika, odporucili mi cardilan a magnosolv
@lagunka0000 aha no ja tiež pôjdem na vyšetrenie len neviem kedy, lebo na všetko sa čaká... a môžem vedieť koľko máš rokov? Takže tak dlho sa s tým trápiš :/ Draslík nemám ani ja.
@ummimaryam vakcinu nemam zijem v uk a nedal som sa ockovat a nechcem vakcinu vobec
tak ja si aj myslim ci to nebude pretazene svalstvo prsne rebra hrudne atd... pracujem v sklade mam trosku nadvshu 100kil ktore sa snazim dat dole sak to poznate pizze bugre nezdrava strava.... ale dnes som si vsimol ze ked sa napnem tak to srdce citim a ked uvolnim tak skoro nie nvm nemam to otestovane moc.... ale vela bedniciek ukladam na paletu a kedze mam sto kil tak to brucho som sa snazil schovat a napol som sa tak aby to vyzeralo lepsie a mam pocit ci to nesposobila tato kombinacia.... ze mam pretazdne slabe svalstvo a tak davam zabrat aj srdcu .... nehovorim ze toto to je ale ked lezim vecer citim otras v hrudniku ako keby moje svalstvo aj napetie... zajtra idem do obvodneho ... ale ja som toto v zivote nemal... a tato moja praca to mohla sposobit si myslim..... zle drzanie tela tona bedniciek pretazenie chrbtice svalstva... idealne by bolo keby sa spytam niekoho kto posiluje urcite sa to aj ludom co posiluju moze stat
Nemoze to byt z uzkosti alebo stresu?