Ahojte, odhodlavam sa na laserovu operaciu kratkozrakosti, mam - 6,5 a -5,5 dioptrie. Z pracovisk zvazujem Uvea Mediklinik Martin alebo Excimer Bratislava. Ktori mate skusenosti - ktore by ste odporucali viac?
Z metod mi bol odporuceny LASEK alebo Relex Smile - tiez poprosim Vase skusenosti, pozitivne aj negativne. Bolest, rekonvalescencia, komplikacie, ci sa Vam vratili nejake dioptrie, cokolvek🙂 Dakujem
@taktotedanie Je mi jasne, ze dozivotne bez dipotrii nebudem... Mam 37 rokov... Na obidvoch klinikach mi to vysvetlili. Mate konkretnu skusenost s niektorou z klinik alebo metod?
otec bol v MT... po krátkom čase je tam kde aj bol...
@deti95060810 dakujem, to je blbe...🙁 A na akej metode bol?
@petrisorkaa ja som bola v excimeri, s dioptriami tusim -4,5 a -6, plus to slabe oko je tupozrake. Metoda uz neviem ako sa volala, ale prebiehalo to tak, ze vrchna vrstva sa niecim rozpustila, odhrnula nabok, aby sa laser dostal tam kde treba, a potom sa to zahrnulo naspet a zahojilo casom. Nepouzitelna som bola asi tyzden, potom velmi svetloplacha asi mesiac. Odvtedy je to super, uz som aj zabudla ze som niekedy nevidela. Vidim asi rovnako ako kedysi v sosovkach, nie 100%, aj ked pristroj mi dioptrie nenametal uz potom, ale za to moze ta tupozrakost. Bola som na zakroku pred 3 rokmi, a som velmi rada, ze som nabrala odvahu. Ak keby sa dioptrie vratili, tieto roky bez okuliarov za to stali.
@pondelok01 Dakujem, podla toho, co mi bolo povedane na predoperacnych, to bol asi ten Lasek, nie? Ako si to mala s vyostrovanim zraku, kolko to trvalo? Lebo okuliare uz v korekcii nepomozu. Ak si operaciu naplanujem na stvrtok, tak od stvrtka do nedele mi pomoze s detmi manzel, tak za +-4 dni sa nejako ustalili tie dioptrie? Bolest je taka, ze uvarim aspon spagety detom😁?
Sice nemam skusenost s tymito klinikami,ale oftum kosice,no mala som relex smile..op okolo 14:30,okolo 15tej som sla domov a uz som relativne videla,tak akoby pod vodou,ale videla..mala som podobne dioptrie+cylindre..na druhy den som videla uz takmer ostro..som po op 3 roky,vidim ostro,a to som aj po tehotenstve..vsetko je ok,ziadne bolesti ani nic..prvy vecer bol narocny,pred spanim ma oci boleli,rano som ich mala zalepene,ale akoze,super,nic strasne to nebolo..op samotna bezbolestna,len take neprijemne pocity som pri tom mala..akoze,smiala som sa,ze nastastie robia obe oci naraz,lebo keby som mala ist este raz,asi by som to nedala 🙈😁 ale je to jedno z mojich najlepsich rozhodnuti a vobec to nelutujem 🙂
@petrisorkaa videla som hned, ale bol problem udrzat oci otvorene, extremne boli citlive na svetlo. Spagety by som v pohode uvarila, tusim som bola tri dni sama doma, a len sa ponevierala. Bolesti som ja nemala nejake velke, par dni som brala take umrtvujuce kvapky. Dali nam aj nejake tabletky proti bolesti, ale tie som nebrala vobec. Bola som tam s dalsimi dvoma, jeden z nich tabletky aj kvapky minul cele, druhy si bol este po dalsie ked ich dominal, takze je to asi individualne.
@petrisorkaa ahoj. Ja aj môj muž sme boli v excimri
Išla som s dioptriou -4.75.
V decembri to bude 9 rokov. Teraz som bola u očnej lebo cítim že zrak sa mi kazí a mám -0.75.
Ale už 5-ty rok robím denne 8hod.za pc.
Takže za mňa excimer.
MM bol v excimri na operácii asi cca 17 rokov dozadu....
Po 7 sa mi dioptria vrátila...teraz je 10rokov po operácii a vidí čisto , ostro stále.... Nerobí na pc .
Do -5 by som este nad tym uvazovala, pri vyssich dioptriach nech vam slubuju cokolvek dozivotne bez dioptrii nebudete a niecomsa vrati