Útvar po vytrhnuti zuba

mou222
4. nov 2024

Zdravím ,po vytrhnuti zuba mi ostal ostrý biely resp. žltý kúsok z boku diery .Neviem či je to koreň ,alebo skôr nejaká kostná dreň .Nemate niekto podobnú skúsenosť ? Nad ďasnom mám tvrdé ako kvázi guličky zdurene ,ale nejde o fistulu (hnis) .Uz som týždeň po extrakcii ,akurat doberam antibiotiká ale bolesť neustupuje

mimi3008
4. nov 2024

Tazko povedat z obrazku...chod k zubarke

ronie338
5. nov 2024

To je chrasta, ktorá sa tam vytvorila. Len je biela lebo je vďaka slinam zbavená červenej. Pripadne ísť za lekárom. Ale toto vyzerá normálne. Nevidno aspoň podľa foto zápal. Bolieť môže, je to rana, kým sa úplne nezahoji q neuceli rana. Ale keď sú pochybnosti treba ísť nech to skontroluje

20erika07
5. nov 2024

Je to tvrdé? Mne raz tak pri trhani zlomil zubár kost, a vyzeralo to podobne len väčšie, tvrdé a ostré

ronie338
5. nov 2024

@20erika07 toto vyzerá ako normálna rana po trhani zuba.

mou222
autor
5. nov 2024

@ronie338 je to práveže ostré ,ako kúsok zuba,alebo koreňa ale nie priamo v mieste trhania ale na boku

mou222
autor
5. nov 2024

@20erika07 áno je ,ako kúsok zuba ,navyše nad zubom vyššie na ďasne mám nie že fistulu ,ako že váčok z hnisom ale tvrdé útvary ,guličky ,na dotyk veľmi bolestivé ,už mám dnes dobrate aj atb

ronie338
5. nov 2024

Zubar? Keď je problém idem za ním. Lebo hoci čo to je on to vie vyriešiť. Keď je to úlomok zuba, čo si nemyslím, vyberie ho on. Ak je to odlomena kosť, vyrieši to on. Ak je suché lôžko, vyrieši to on, ak je zapálené, že sa tam dostalo jedlo, tiež on. Antibiotiká ze končia nič neznamená. Treba ísť k zubárovi