Ahojte, dávam túto tému anonymne, lebo som si vedomá, že ide o fakt trápnu otázku.
Ide o klasickú ústnu odsávačku na detské soplíky. Mám 2r dcéru, smrkat už ako-tak vie, no počas choroby najmä v noci tak silno nesmrkne, niekedy aj mimo choroby ju zvyknem použiť. Susedia sa sťažovali na vysávač v noci (co ma nepotešilo ale chápem to - zn panelák), v lekárni mi preto lekárnička odporučila ústnu odsávačku. Ale, odkedy nou dcére odsavam sem-tam nos, tak do dňa, či dvoch ma boli hrdlo, následne dutiny, nádcha. Môže to mať súvis? Podľa pani v lekárni "asi skôr nie, ved by sa to nepredávalo".
Používate ju a je to v pohode pre vás ako osobu, ktorá ten soplik odsava?
PS: nie som troll a áno viem, že to je asi trápna otázka 🫣
Aj ja som ju pouzivala a bolo to tak 50/50 co som potom ochorela..ale ochoriem od deti aj ked uz neodsavam sople,takze si myslim ze to nesuvisi..a najma si s chorym dietatom stale,takze to je jasne ze tie virusy lietaju hore/dole a pri odsavacke tie sople predsa nevcucnes :D
my sme v noci davali na vysavac deku. Za tu chvilu ho to nepokazi a stlmi hukot. alebo som ho polozila aj na gauc (ak mate parkety), ten zvuk sa nesiri tak hlasno. Vyskusaj.
Ale podla mna sa skor nakazis, lebo chore dieta je v tvojej blizkosti, rovnako by si sa nakazila aj bez odsavacky.
A ma to aj nejake filtre? My sme minuly rok kupili taku, co bola sj so sadou filtrov, aby sa zabranilo.nakaze.
Ďakujem za reakcie.
@marianarem Nie, filtre nemá žiadne. Je to tá, ktorú som poslala (link vyššie). Prosím ťa, napíšeš mi názov tej, ktorá obsahuje filtre?
Ano, moze to mat suvis. Pouzila som to v zivote asi 3x a vzdy som ochorela a navyse, ani ziaden sopel som tymto poriadne nevytiahla.
My sme u druheho dietata kupili elektricku odsavacku. Nie je taka super ako ta na vysavac, ale v noci ako nudzovka postaci aj toto.
Bohuzial tu sme nudzovo kupili v Grecku na dovolenke, u nas sa asi nepredava. My normalne pouzivame vysavacovu, ken sme ju tam nemali. Ale skus pozriet na nete, mozno najdes s filtrami.
Inak asi budem za zlú ale mne napríklad prídu divný aj susedia. U nás sme takéto prkotiny vo vchode nikdy neriešili, veď odsať sopel vysávačom je záležitosť jednej maximálne dvoch minút a človek to nerobí denne, maximálne pár dní kým je dieťa zahlienene. Ale žiaľ niektorým vadí každý prd. Ja som za to naozaj vďačná, že sme mali a boli okolo seba chápaví susedia
Ja som ju tiež používala a paradoxne v tej dobe som málokedy od detí ochorela. Ale odkedy je dcéra v škôlke t.j. 3 roky a vyššie, smrka už sama ale chytím od detí 90% chorôb 🤦
Ústnou neodsajes tak dobre ako vysávačom, ja som vždy dala vysávač hore na posteľ alebo na gauč a tých pár sekúnd proste susedia museli vydržať...
Samozrejme, že si z toho chorá. Môj muž vždy ochorel.
Ja mam asi slabe pluca, nikdy som tou ustnou nic nevytiahla a v noci sme normalne pouzivali vysavac, prepac, ale aby sa susedia neposrali, radsej decko necham udusit soplami, len aby sa nestazovali? Trochy by sa mphli zamysliet
Ved si kup nosiboo
Zasejedno dve zapnutia vysavaca nikoho nezabije
V noci nepotrebujes tahat 500xza den
Si v spolocnej domacnosti s chorou osobou, nakazit sa mozes aj bez odsavacky, lebo tieto choroby sa siria kvapkockami, kychanim, kaslanim, dotykom... Vsak je uplne bezne, ze jeden donesie sople domov, do tyzdna ich ma cela rodina. Ci pouzivaju alebo nepouzivaju odsavacku. Ta odsavacka je riesena tak, ze hlieny sa zbieraju v nadobke, ale ked s nou manipuljes, vymyvas ju, tak si tie bakterie mozes preniest rukami kdekolvek.
@martinka13 aj ja, brutalne
Pre upresnenie, ide o takýto zázrak: https://www.benulekaren.sk/gama-odsavacka-hlien...