Uštipnutie osou do ruky

17. aug 2022

Zdravim chcel by som sa poradit... Predvcerom ma bodla osa do ruky ,no v ten den som to nejak neriešil kedže nastala len bežna reakcia po bodnuti , no včera mi ruka opuchla nie len v mieste bodnutia ale aj v okoli cca 10cm .. Chcem sa opytat či je to normalne a odpuchne to postupne alebo to treba riešit s doktormi??

bloger
17. aug 2022

Skús si to chladiť niečím. Zmierniš si tým opuch. Ak si nemal vážnejšiu reakciu netreba.

humajnicek
17. aug 2022

Pokiaľ nie si alergický, tak by to malo ustúpiť samo. Ono to niekedy trvá aj zo dva dni, kým to odpuchne, je to úplne bežná reakcia na jed v tele a takýmto spôsobom sa s tým tvoj organizmus snaží bojovať. Takže pokoj.

h2o2
17. aug 2022

Daj si na to octan.

h2
17. aug 2022

Ahoj, mne sa to stalo pred 2 mesiacmi, aj som to tu riešila, pozri do môjho profilu, 13. jún. Napokon som komunikovala mailom s doktorom, poslala som mu fotku a predpísal mi celkom dosť liekov. Pomohli.

mjk40
17. aug 2022

Ak nie sú iné príznaky ako sťažené dýchanie, horúčka. Tak stačí len chladiť miesto pichnutia.

sojorez
17. aug 2022

Je to normalna reakcia. Ak mas doma antihistaminikum, daj si. Mne pomohol octan krem nahrubo namazany, obviazala som obvazom a chladila na tej mraziacej vlozke, co sa dava do autochladnicky.

jaroe
18. aug 2022

Prejde to, mňa tiež postipala osa po dlhej dobe a bola som prekvapená (a trochu vystrašená), ako veľmi to opuchlo

sona110
18. aug 2022

No presne to to isté sa stalo mne pred dvoma tyždnami,tiež som to nejak neriešila v ten den ak ma uštipla.Ale na druhy den tak isto opuch nenormalny,celu noc som si davala nato ocot a v práci som si to natierala TEA TREE OLEJOM,ale vobec mi to nepomáhalo.V noci som ani nevedela kde si mám tu ruku položiť aj ma bolela a svrbela.Po troch až štyroch dnoch mi ten opuch ustúpil ,ale ešte teraz mám normálne taku malu dieru po vpichu,až hnisavú.A to fakt nikdy som alergická nebola.