Ahojte
Prosim vas vcera ma ustipla osa do malička na ruke strašná bolesť. Nakolko som zo zaciatku nevedela co ma ustiplo tak som si to vydezinfikovala s betadine. Potom som zistila ze to bola osa mali v skleniku hniezdo v taške kde som dala ruku... Tak som si dala ocot na malíček. Odpuchlo to a bolo ok za par hodin. Ale dnes rano medzi malickom a prstenikom ma to strasne svrbi a je to aj opuchnute nechapem preco co si na to mam dat?
@martul tak osa ma ustipla prvýkrát tak mi proslo zvlastne ze vcera to bolo uz ok a dnes rano toto...
Prekroj cibulu a natieraj si to cibulovou stavou.
Fenistil, octanovu mast (nie je len na opuch ale zmierňuje aj svrbenie) je to bežná reakcia, do večera by mala prejsť..
@jana_eyre_2 dam si octanovu ďakujem
Mala si len tie príznaky, že ti opuchlo miesto ušipnutia? Nemala si pocit na zvracanie, ťažkosti s dýchaním, pocit úzkosti?
Dávaj dobrý pozor pri druhom uštipnutí tvoje telo môže zareagovať silnejšou alergickou reakciou.
@bylinka25 nie nastastie nie 😳bale stale je to opuchnute a svrbi to...
daj si liek proti alergii - napr. Zodac, stiahne to reakciu, aj svrbenie. Plus Fenistil gel aplikovat.
Tak mysis ratat s tym, ze ten stipanec ta bude trapit niekolko dni 🤷♀️
@kp7333 nemozem... Kojim dcerku
preco by si nemohla? alergici bezne uzivaju antihistaminika aj pri kojeni. ved aj babatkam predpisuju Fenistil kvapky pri zadnej nadche ci svrbivych vyrazkach.
@kp7333 tak viem ze napr rupafin dithiaden sa nemoze ... Na zodac som citala ze s opatrnosťou 🤔 fenistil mam kvapky a pravda dcera och brala
No, to ešte dlho aj bude, mňa to prvý raz svrbelo tri týždne.
Ale druhá reakcia už bola veľmi zlá, mala som taký modrý pás a anafylaktický šok.
@bylinka25 na 3ti den uz bolo ok troska este svrbelo ale opuch sa zmiernil. Ja som si na noc daka octanovu mast a zaviazala som si malicek tak mozno aj to pomohlo
Určite aj toto pomáha.
Nechápeš prečo? Veď ťa postipala osa, svrbenie je úplne normálna reakcia. Daj si na to fenistil a vybavené.