Uštipnutie hmyzom a opuch

janci27
8. júl 2024

Ahojte, mam par stipancov od komarov, ale dva mam v dolnej casti nohy pri clenku take, ze mi to dost opuchlo, az mi skoro ani ta kost nie je vidiet, je to silny opuch, ze mi ide prasknut koza, taka je napata a neskutocne velmi to svrbi. Skusala som Fenistil gel, ktory nepomohol (je pravda, ze uz ho mame doma dlhsie), aj octanovu mast, tiez nepomohlo.
Poradili by ste mi, prosim, nieco ucinne co pomohlo vam v takomto pripade? V lekarni maju nespocetne mnozstvo vyrobkov, neviem co kontretne by na to pomohlo, co si pytat.
Kolko zvycajne trva takato reakcia, hlavne ten opuch? Dakujem za kazdu radu.

simsalabim
8. júl 2024

@janci27 dala by som si aj celkove antihistaminikum.

christina_petrikova
8. júl 2024

@janci27 a schladit ladom plus potriet octom si neskusala?

luciaruz
8. júl 2024

My sme doma zistili na sebe, že fenistil funguje iba ak sa natrie okamzite, max. do 5 minút. Vtedy to nesvrbi a opuch zmizne uplne.

simsalabim
8. júl 2024

@luciaruz mam rovnaku skusenost.

cacianka
8. júl 2024

nooo, asi by bolo treba ísť lekárovi, mne zabrali až 2 injekcie.
Kedy ťa poštípali ? ľadovanie nepomohlo ?

andrea_82
8. júl 2024

Urcite zvnutra nejake antihistaminikum. Ja synovi davam Zyrtec tablety. A zvonku natieram tymto:

janci27
autor
8. júl 2024

@simsalabim skusim si vypytat nejake antihistaminikum v lekarni. Mali sme kedysi kvapky Zyrtec, ci Zodak, len uz su stare, musim vyradit.

@christina_petrikova ladom som neskusala, ale octom som potrela len dnes, tak uvidim, ci nejak zaberie.

@cacianka lekara by som zatial neriesila, len ak by nic nezabralo najblizsie dni. Postipali ma komare v sobotu vecer, boli to klasicke stipance. Len vcera to aj opuchlo uz, neskutocne to svrbelo, tak som si to aj dost skriabala, tak ci to nemohlo opuchnut aj tym, neviem.

janci27
autor
8. júl 2024

@andrea_82 dakujem, skusim si vypytat v lekarni kvapky, kedysi sme mali, ale nenapadlo ma si ich nasadit po ustipnuti hmyzom, skor pri nejake inej alergickej reakcii na nieco.

simsalabim
8. júl 2024

@janci27 inak aj Gafrova mast s ichtamolom je super na velke bolave stipance.