Uštipla ma včela

vanesskajenifer
31. aug 2024

Ahojte pred včerom má uštipla včela chcem sa opýtať či náhodou neviete potrebujem ísť na pohotovosť alebo niečo poradiť ďakujem mám to opuchnute červené a svrbí to . Dávam si octanovu masť ale nepomáha .

pribinak
31. aug 2024

@vanesskajenifer fakt na pohotovosť? Máš úplne obyčajný opuch

Na pohotovosť ideš ak sa ti po ustipnuti zle dýcha a opuchas

Toto natierať napr fenistilom či aloe vera gélom

stanulienkat
31. aug 2024

Fenistil, alebo ocot. Chladit. Ak mas antihistaminikum proti alergii, tak si daj 1 tbl.

zuzanita1609
31. aug 2024

Ak nemáš iné komplikácie, pohotovosť netreba. Skús aj studené obklady,ale nie rovno mrazivé. Mokrý uterák v studenej vode napr.

asocial
31. aug 2024

@vanesskajenifer zatiaľ je to bezna reakcia po uštipnutí vcelou. Ak to neprejde o pár dní, alebo budeš mať teplotu alebo niečo, potom choď k OBVODNEJ

beata_k
31. aug 2024

@vanesskajenifer Musis to chladit. Daj si mrazenu zeleninu, lad. Ocot/cibula nie vzdy funguje.

zuzikak
31. aug 2024

ak mas takyto opuch kludne to mozes chladit ovela dlhsie. Octanovu mast si davaj na noc prip. striedaj s fenistil gelom.

matullienka
31. aug 2024

Veď to je normálna reakcia po uštipnuti. Treba chladiť ak máš nejaké antihistaminiká tak si daj tie

ivana3111
31. aug 2024

Tak neviem, ci par dni takýto opuch je normálna reakcia. Môjho muža štipla pred par rokmi osa do dlane a mal ju viac napuchnutu, tiež pár dní. Nezdalo sa mi to, Objednala som ho na alergo a dokonca aj lekár tvrdil, že nemysli si,že bude mať alergiu na osy. Opak bol však pravdou a krvné testy preukázali veľmi vysoké hodnoty pri alergii a odvtedy musí stále nosiť pero s adrenalínom a ma odporučené ísť ,čím skôr na pohotovosť, ak ho uštipne osa...ako liek prvej pomoci ak ho ustipne mimo hlavy alebo krku si má dať zodac , potom pero a tak volať sanitku.

egonsk
31. aug 2024

@vanesskajenifer pri alergii si do par hodin ako michellin, takze toto je len pomerne bezna reakcia na silnejsi jed, si to natri octanovou mastou, na toto uz lekara netreba. Pripadne su daj vitamin C a kalcium vo vyssich davkach, ulavi sa ti.

michaela329
31. aug 2024

Mne takto opuchla noha, po bodnutí hmyzom. Keďže som bola decko, išli so mnou na pohotovosť - že čo ak som predsa len niekde zakopla a zlomila. Dostala som dithiaden a taninove obklady, o tri dni som behala. Čiže to isté, by mojim rodičom dali v lekárni. Kup si zodac a tanin, ten skladuj v chladničke.

veve889
31. aug 2024

mna ustipla vcela toto leto a mala som to napuchnute, cervene a bolestive 2 tyzdne! na 3 tyzden mi to ustupilo.

3009
31. aug 2024

Aj mňa pred troma dňami ušlipla osa, dávala som si ľad niekoľkokrát za deň a potom močiť v repíku.

amonet
31. aug 2024

pokial normalne dychas, negrac a neodpadavas neni to na pohotovost

tani777
31. aug 2024

Vcela ma velmi silny jed,muz je vcelar,na zaciatku maval bezne taketo reakcie,aj horsie,potom si telo zvyklo..ja som tiez minule mala riadny opuch..treba to vela chladit,mozes si dat nejake antihistaminika,na svrbenie pomaha aj cibula-prekrojit a prilozit,povytlacat stavu..je to normalna reakcia..

luliu
31. aug 2024

Nie, toto nie je na pohotovosť. Je to bežná reakcia. Treba chladiť, dávať ocot, cibuľu, antihistaminiká

jaroe
31. aug 2024

@ivana3111 preco je problem ustipnutie do hlavy a krku? Teraz nedavno zomrel jeden relativne mlady clovek po ustipnuti srsnom do hlavy a tak rozmyslam, ci by to prezil, keby to bolo do inej casti tela...Ako vlastne clovek zisti, za ma takuto silnu alergiu, ktora ho eventualne moze zabit?

ivana3111
31. aug 2024

@jaroe treba ísť na alergologiu na vyšetrenie z krvi na blanitokridlovity hmyz. Nerobia to ale všade toto vyšetrenie. Rozdiel ustipnutia do hlavy a krku je asi v tom ,že alergická reakcia rýchlo postúpi k dýchacími cestám? Neviem nie som lekár.