Včera ma uštipla včela,a dnes mi to napuhlo a zčervenalo asi15x15cm.Treba navštivit lekara?Som alergička. 😒
@grettka dakujem i za odpoved,ale to sa stalo ešte včera a už je tomu skoro24 hodin štipla ma do ruky dufam,že to nebude nič važne,volala som kamoškam i znamim,jedny mi vravia nech idem k lekarovi ,druhí zase nie,tak neviem vzala som dithiaden,len dost do zčervenalo a na velkej ploche a v mieste bodnutia je hnisava botka,a boli ramenny a laktovy klb...inak dichacie tažkosti nemam...
ak by si mala alergickú reakciu ,tak si buď istá ,že by si tu takto nepísala....po poštipnutí včelou treba dať octový obklad a ak nastane stav ,že začneš moc opúchať alebo problémy s dýchaníma ak ťa poštipne v oblasti tváre ,na jazyku tam určite hneď vyhľadať dr......
so spuchlinou takých rozmerov by som šla k lekárovi,dostaneš lieky a bude lepšie,toto by som už na babsk= recepty nenechala
ja si myslím, že by si mala ísť k lekárovi a to ešte keď si alergička, mňa uštipla včela do kútika oka, alergička nie som, na druhý deň oko napuchnuté celé, čo som nevidela, a k doktorovi som radšej šla....je to na tebe
@aristka Ja som v živote takú reakciu nemala a to ma už poštípalo všeličo. Na druhý deň už ani neviem, kde to bolo a nie taký opuch.
@helenka520 Asi by som s tým išla, iste je to aj dosť bolestivé. A tá hnisavá bodka sa mi tiež nepáči, aby si nakoniec kvôli tomu neskončila na antibiotikách.
@helenka520 urcite bez k doktorovi. Na to, ze si alergicka, to bola este celkom mierna reakcia. Ja som tiez alergicka, ale adrenalinovu injekciu a tabletky, teda pohotovostny balicek nosim v podstate stale so sebou, pre istotu. Mna postipla iba do prsta, ale asi do piatich minut mi opuchli oci a na tele sa mi vytvorili vyrazky. Nikdy nevies ako silnu reakciu budes mat. V podstate niekedy moze ist doslova o zivot. Naozaj mozes byt rada, ze si nemala horsiu reakciu, ale aj tak, urcite chod lekarovi.
@helenka520 minimálne by som na tvojom mieste lekárovi zavolala - a poradila sa, čo mám robiť, ak sa ti k nemu nechce ísť. opíšeš mu svoje ťažkosti, a sám ti povie, či je nutná návšteva, alebo to zvládneš len s liekmi, ktoré máš doma. u alergika by som určite takúto reakciu nepodcenila....
@janinah
@maminag
@zuzitko74
@evka97
@marecek1 baby dakujem vam všetkym za komentare,nakoniec som nešla k lekarke,kedže prešli už dva dni,a pomaličky to schadza dole,len to strašne svrbí,použila som len dithiaden,ocot,a schladzovala som to ladom,myslím že to bude dobre,asi som spravila chybu,lebo ak som tam spozorovala hnisavu bodku tak som sa ju snažila vytlačit a asi som tam narušila ten jedovy vačok a spustila sa ta reakcia...aspon druhykrat budem vediet že, do toho babrat netreba.,,.človek sa učí na vlastnych chybach´
naša dcérka máva také príznaky po uštipnutí komárom... vyzerá to hrozne a podotýkam, že dcérka nie je alergik ... lekárka nám na to predpísala fenistil kvapky a natierať fenistil gélom prípadne octanový obklad...
ako, ja by som určite išla k lekárke, keby mi po bodnutí včelou tak bolestivo opuchla ruka a nečakala by som kým mi to za xy dní zmizne samé (mám dve deti a asi by ma to "vyradilo" a obmedzovalo pri našich hrách🙂 a samoliečba určite trvá aj týždeň...kým sa ten opuch stratí)... možno by stačila jedna injekcia a mala by si pokoj ... ak by si si chcela vytvoriť "protilátky" prirodzenou cestou, tak si si nemala dať dithiaden ... lenže, teraz pozerám....píšeš, že si alergička, takže vytváranie protilátok na rôzne bodnutia hmyzom (včely, komáre ...atď.) prirodzenou cestou - t.j. čakaním, kým sa s tým tvoj organizmus vysporiada sám, asi u teba nemá zmysel😉 ... takže si sa rozhodla... len, aby to nabudúce nemalo horší priebeh, keď nepôjdeš hneď a budeš čakať...😉
a to pises na forum? Mala si to hned zachladit, a dat bud babsky recept - nakrojenu cibulu, aleboo octovy obklad. Alebo natriet fenistilom. Ak si alergicka, uzi svoju tabletu na alergiu. Nedusis sa? Nedycha sa ti zle? Ak ano, tak okamzite na pohotovost!
A v pripade takehoto niecoho nepisem na forum, ale volam niekomu z rodiny, jednoduchsie ya tebou pride na pomoc niekto blizky, nez z fora. Drzim palce nech z toho nic horsie nie je.