Dobrý deň, pred včerom ma uštipla osa :/ ..a cez noc mi to opuchlo je to bolestivé neviem čo robiť.. nemám doma nikoho.
Ako prvu pomoc si dat octove obklady.
@lauriema 17
@zuzanaete ďakujem
normalne si vatovy tampon namoc do octu, alebo zriedenho octu a prikladaj. Pripadne ak mate doma fenistil gel. Postupne to zmizne.
@simca06022011 súper ďakujem ❤️
@kvetinka134 Ide o to, že ak si nemala alergickú reakciu v zmysle, že by si sa začala dusiť, tak prvá pomoc je skutočne len octový obklad, fenistil, alebo obklad z octanu hlinitého, ktorý je veľmi dobrý na opuchy (aj po úrazoch).
Cibulu rozkroj a namoc do octu, priloz a previaz to nech to drzi
@kvetinka134 A mamka vie o tom ze ta stipla osa? Skus jej zavolať
@kvetinka134 Je to prvy krat co ta ustipla osa alebo prvy krat co ti to opuchlo?
Kde ta ustipla? Zlepsilo sa to po tom octovom obklade?
Všetkým veľmi pekne ďakujem, za to že mi poradili 😊
@andreatytler je to prvý krát čo má uštipla aj čo mi opuchlo..
na prste na nohe, áno a je to lepšie 🙂 len ma to cez noc začalo svrbieť
@andreatytler ale ešte čo mám opuchnuté
@kvetinka134 Daj sem fotku toho opuchu.
Urcity opuch je normalny a tiez ta bolest a kedze to nemas na tvari alebo krku tak to bude urcite v pohode.
To svrbenie moze byt alergia alebo tiez reakcia na ten ocot/cibulu. Moj brat bol alergicky na osi alebo vcely (uz sa nepamatam) ale jemu sa vyhadzali vyrazky na bruchu aj ked bol postipany na nohe.
@andreatytler teraz som v škole, keď sa vrátim domov 🙂 tak pošlem alergická nie som nemám žiadne príznaky, žiadne vyrážky
@andreatytler 😏
@kvetinka134 To je v pohode... ani som si nie ista ze kde ta to ustipla... vidim trochu opucnuty prstenik... ak to je to miesto, tak to je nic. Budes OK.
U nas su strasne premnozene osi tento rok... a cele leto sa snazili ist dnuka... skoro kazdy den som jednu vyhanala...
@andreatytler dobrý večer chcem sa spýtať nedeľu má ustipla osa na líce ,hneď mi to opuchlo a začalo boliet no dnes je pondelok večer a stále ma to bolí celá licna kosť aj keď jem,smejem nedá sa mi lebo ma to bolí ,na dotyk má to celé boli ako modrinove keby a este aj opuchnuté cítim to ,,dosť to boli ,dávam si obklady stále a Octan no už čakám kedy bude dobre ,,ak zajtra utorok to ešte bude bolieť pojdem na pohotovost a ráno budem volať dr.len som chcela niake rady či už ste sa stretli s tým niekto a či len čakať keď to prejde ,,tie 2,3dni alebo čo .. ďakujem
@karinkarisko Co si pamatam z detstva tak opuch trval kludne aj 2 dni a ked som dala do googlu tak vravia ze aj tyzden, takze tvojich 24 hodin je este malo. Tvar je extra citliva, a ak nemas problemy s dychanim a normalne fungujes, nemyslim ze by to bol dovod na pohotovost
@karinkarisko je to úplne normálne, opuch a bolesť môže trvať 2-3 dni.
Prosím ťa a nechoď na pohotovosť, tá slúži na akútne prípady a nie keď ťa pred 3 dňami poštípe osa.
@kvetinka134 koľko máš rokov?