Dobrý deň.
Mám problém, ktorý ma veľmi trápi, a neviem si dať rady. Preto sa obraciam na Vás, ktorí máte podobný problém.
Mám epilepsiu, úspešne sa liečim, som už takmer rok bez akýchkoľvek záchvatov (najčastejšie som trpela na malé záchvaty, no aj tie bývali dosť intenzívne, mala som aj pár veľkých záchvatov).
Túžim po vodičskom oprávnení, avšak na to musím byť aspoň rok bez akýchkoľvek záchvatov a musím mať počas toho roka aspoň 4 EEG vyšetrenia, ktoré budú v poriadku.
Mojím problémom je, že hoci fyzicky sa cítim byť v poriadku, bez akýchkoľvek príznakov, moje EEG vyšetrenie je zakaždým pozitívne, zakaždým tam vidno epileptickú aktivitu.
Dá sa s tým niečo urobiť, aby som aj EEG mala konečne v norme/v poriadku?
Lieky pravidelne užívam, aj vďaka tomu som bez záchvatov, avšak môj mozog bojuje proti mne.
Čo mám robiť, ako ďalej postupovať aby som sa v živote aj ja dočkala toho vytúženého vodičáku???
Za každú dobrú radu 100x ĎAKUJEM
ja som chora na epilepsiu od 13 rokov aj napriek tomu že som bola 16 rokov bez záchvatova do 29 potom som dostala jeden veľky mi vodičsky vôbec nedali nedovolila to neurologička takže ked máš vždy EEG aktivitu zachvátovu vodičak žiaľ nedostaneš vôbec a nie po roku ja som ho nedostala aj ked som bola 16 rokov bez zachvátu pride ti zlé za volatom a nedajbože ubližiš nielen sebe ale aj druhemu človeku a nie každa autoškola chce brať klientov z epilepsiou tam musiš mať papier od obvodnej lekárky a ta musi o tebe vedieť že sa liečiš na epilepsiu zatajiť to nemôžeš lebo určite aj vie že sa liečiš na epilepsiu to sú vážne veci to zatajiť nemôžeš musi o tom vedieť obvodna lekárka ked zatajiš tuto informáciu obvodnej tak môžeš mať poriadny problém to sranad nieje ked ti vykazuje mozog pri EEG aktivitu to je ako časovana bomba stať sa ti to môže hoci kedy a hoci kde bohužiaľ sú v živote veci ktore nie vždy idú tak ako by sme chceli choroba je jednym z nich dalej pišeš beriem lieky aj ja do konca života budem brať lieky veľa liekov aj ked sa nazyvajú lieky tretej generacie ovplyvnuje šoferovanie a sú tie lieky útlmujuce môže kedykoľvek zaspať, ja by som neriskovala nestálo by mi zato aby som ubližila nielen sebe ale aj druhému môže sa stať a niekomu sa niečo stáne ostane invalid a celý život mu budeš platiť to nieje sranda ver mi mám dlhodobu skusenosť ja aj napriek tomu že som zachvátova nebola mi na 18 rokov vodičak nechceli povoliť potom som išla že aby mi dali aspoň na 20 zamietla mi neurologička druhy krát a potom ked som sa pokušala na 25 tiež mi zamietli a to som bola celý čas bez záchvatu potom som dostala až na 29 rokov a teraz už som 11 rokov bez mám 40 rokov dá sa s tým žiť sú to určite obmedzenia ak by si zachváty mala časte cca 5 mesačne dostaneš invalidný dôchodok máš nárok nakoľko by ťa to obmedzovalo v práci držim ti veľmi palce.
môžeš napisať že aký druh epilepsie máš
myslím, že netreba ísť do toho silou mocou. To, že furt ti eeg vychádza hentak, že je tam nejaký ten problém, tak sa s tým treba zmieriť. Nejakko ovplyvniť sa to podľa mňa nemá a hrozia tam veľké riziká, aj keď ty sa cítiš OK. Viem aké to musí byť pre teba, že to asi nepôjde, ale mysli aj na to, že vlastne to bude lepšie pre teba
môžeš zmeniť neurologa aj na druhom konci Slovenska vždy to bude len o tom ake je EEG o ničom inom preto ti asi nechcu dať že to ma nejaku pričinu a že bývaš v západakove čo z rodiny nema nik vodičak tu aj keby niekto mal v rodine ten vodičak stale je to iba o tebe že ty chceš, ty, ty, ty, silou mocou nech aj za cenu že niekomu ubližiš chceš ved si musiš uvedomiť aj rizika neviem či neiktore autoškoly vôbec berú klientov z epilepsiou to je moja rada nieje to nič proti tebe ale každy nemôže mať všetko moja dcérka je po pôrode tažko postihnuta tiež som dostala zachvát epileptický pred pôrodom a moje najväčšie životne želanie a obrovský sen aby moja milovana dcérka bola zdrava neide to raz sa to neda tak nič neurobim a musim sa s tým zmieriť tak ako aj ty.
@rea92 nezufaj, sme dve, ja som osem rokov bez záchvatu (za celý život 2 , jeden v 2005, 2011- podotýkam oba na diskotéke pri laserových svetlách). Neberiem lieky, ale aj tak mi to nechcú dať ☹️ úplne tá chápem,aj ja potrebujem vodičak ako soľ.
@142230919213 to vazne vam nedaju vodicak? Ved uz vysiel zakon ze rok dva bez zachvatu a daju
@kacenocka2 No nedajú,vraj sa to môže kedykoľvek vrátiť
Mne jedna lekárka zobrala a odkedy mi prišlo rozhodnutie z PZ a nadobudlo právoplatnosť tak som si veselo jazdil, no potom som prestal a cca do pár dní som ho mal späť. Úplne easy, len stačí premýšlať a nenechať sa odbiť cokotinami od akože "odborníkov" 🤣
A na pani odborníčku som napísal toľko sťažností kade tade, že sa z toho zoserie 🤣
@rea92 Ničoho sa neboj, zatlač, daj si spraviť výpis výkonov a postraš ju tým, taktiež nahlás nroprávnené výkony do príslušnej ZP, všetci odrbávajú, aj lekári. Držím Ti palce. Istotne to vybavíš, netreba skloniť hlavu pred akože MUDr. Ja som expert v inej oblasti a postrašil som ju aj tým. Aj udal. Keď sa ona tak oháňa zákonom, že som nebezpečný, ja som ju vyhodnotil ako nebezpečný daňový subjekt, že je nebezpečná pre verejné financie. A ihneď nastala iná debata....
Toto je otazka na skuseneho neurologa, nie na samozvane bylinkarky na MK..vas lekar vidi, v ktorej casti mozgu su tie aktivne epileptogenne loziska a oni nezmiznu z nicoho nic, lieky ich len utlmia, takze zachvaty nemate, ale to nevylucuje, ze v buducnosti sa nic nestane... Lozisko moze byt subklinicke, takze ono je sice aktivne, ale neprejavuje sa navonok na pacientovi... Takze dodrziavat rady lekara, bohuzial, ak budete mat nadalej pozitivne Eeg, vodicak vam ziadny lekar nedoporuci