Ahojte. Môžu sa dať lieky do chladničky? Lebo v lete máme veľmi teplo v byte. Napr. Cmulacie tablety na hrdlo, očné kvapky, sprej do nosa atď.. dakujem
Na kazdom pribalovom letaku je napisana pri akej teplote sa maju lieky skladovat, podla toho sa treba riadit
@viestta to viem. Ale skoro na všetkých je do 25 stupňov . A mám v byte oveľa viac
Tak to poukladaj na vrcnu policu na dvierkach, lebo liekom skodia aj nizke teploty. Ja mam vsetky lieky v skrinke v kuchyni aj cez leto a nic sa im nestalo. Ale viac ako 30 v byte nemame, pochybujem, ze v tej skrini bude viac
tak ich v lete drz v kupelni napriklad (ak tam nemas susicku), v nejakej extra nadobe. do chladnicky mozu ist len lieky, ktore to maju vyslovene uvedene v navode, vacsina sa drzi pri izbovej teplote a ak aj mas viac stupnov doma v lete, chlad v chladnicke by im uskodil rovnako, ako prilisne teplo
Nie, nedávaj ich tam.V skrinke nemôžeš mať viac ako 25 st
Minulý rok som mala 37 stupňov a roztopil sa mi jeden druh liekov. Keď som ich vyberala s obalu mala som bielu ruku. Tak neviem
takze v lete doma nemas ani ovocie na linke, ani nic vylozene, ani ziadne potraviny ktore treba skladovat v suchu, v skrinkach pri normalnej teplote? a neuvazovala si nad klimou ked mas taku saunu?? ved to sa neda existovat, ked mas v byte 37
Všetky lieky mam vo veľkých dobách v linke v najvyššej skrinke, nikdy sa im nič nestalo. V chladničke mam len lieky co sa môžu rozpustit ako masti atď
@lakebabe niektore lieky po otvoreni musia byt v chlade
@zuzuliennka1 to ale asi nebudú štandardné tabletky v blistroch ešte som sa s tým nestretla
@lakebabe ved ale lieky nie su len tabletky. 🙂
@zuzuliennka1 preto sa treba riadiť tým co sa píše v pribalovom letáku, lebo všeobecne platné pravidlo nie je
@zuzuliennka1 však jasné ja volám lieky hlavne klasické tabletky to mam v skrinke a masti kvapky a veci co majú ísť do chladničky tam mam aj Sirupy
Ako dokazes zit v byte kde je 37stupnov? 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️ to nerozmyslas nad klimou?
Neviem ci mozu
Ja ale mavam bezne