Ahojte. Možno je tu nejaký radiológ, alebo niekto kto má rovnaký nález...Viete prosím čo to znamená hypoechogénna viacseptovaná formácia velkosti 24×26? Ďakujem
@simsalabim
A teda išlo iba o cystu ano? Trosku ma vystrasilo to septovana.. a doteraz vzdy som mala sono bez echogenity, tak aj to hypoechogenna mi nebolo jasne. Nejak som sa ani nestihla dr opytat, povedala, ze sa mam objednat k nefrologovi nech to skontroluje...
Ďakujem
Čím skôr choď k nerfológovi .Nie je tam uvedená hrúbka septa,tak nemožno povedať, či je to neškodný nález alebo nebezpečný. Pravdepodobne ťa pošlú na CT.
@niki5555 neslo o cystu. Urcite treba dalsie zobrazujuce vysetrenia, no uplnu istotu pri podozrivom naleze da vacsinou az histologia. Ale ak by to bolo naliehave, teda podozrive zo zhubnosti, povedia ti.
@simsalabim
@joesvk
Bože baby, takže z toho nálezu vyplýva, že to môže byť zhubné? Ja sa tak bojím :( na nefro ma objednali o 3 týždne, dovtedy sa zbláznim
Dúfam, že nie,ale nedá sa to vylúčiť.
@niki5555 v naleze nie je napisane nic o tom, ci to je podozrive alebo nie - aspon to, co si napisala, o tom nesvedci. Ale ak by bolo, je to tam napisane, ze to je suspektny nalez a riesili by to skor a hlavne myslim, ze skor na urologii - ti vacsinou operuju - a nie na nefrologii. Poslali by ta hned na CT a(lebo) MR. Nemyslim, ze by cakali - brali by ta hned ako urgentny pripad. Nemysli hned na najhorsie.
Áno. Súhlasím s komentárom vyššie. Objednaj sa prednostne na urológiu.
Nie som radiolog, ale mali sme podobny nalez v rodine. Viacseptovana znamena, ze ma viacero komorok, je akoby predelena ako v uli. Hypoechogenny znamena, ze signal dobre prenika, casto preto, lebo utvar je naplneny tekutinou. Cisla znamenaju rozmer utvaru.