Urologická ambulancia Cuimed Bratislava

rooberta
15. sep 2020

Dobry den,
Prosim vas je tu niekto pacientom urologickej ambulancie Cuimed v Ba?
Na stranke maju uvedene, ze musim byt u nich registrovana ak si chcem rezervovat termin vysetrenia online, ktory je na PIN kod. Zaroven je tam napisane, ze registracny formular sa ma predlozit a poplatok uhradit osobne na prvom vysetreni.
Moja otazka je, ako sa mam dostat na to prve vysetrenie lebo predpokladam ze bez obejdnania to nejde.
Je mi to teda nejasne a samozrejme tam zajtra zavolam a opytam sa, ale skusam ci tu nahodou nieje niekto, kto je ich pacientom a poradil by mi aby som nemusela zajtra vyrusovat sestricky v podstate s hlupostami.

Vopred ďakujem 😊

simsalabim
15. sep 2020

@rooberta objednaj sa telefonicky. Potom sestricka s tebou vsetko vybavi osobne.

rooberta
autor
15. sep 2020

@simsalabim Dakujem pekne, zajtra tam zavolam 😊

lienocka2808
15. sep 2020

@rooberta netreba ziaden formular ani pin kod, to iba ak by si chcela dalsie terminy riesit cez online objednavanie. Normalne zavolaj sestricka ta objedna. Upozornujem, ze maju dlhsie cakacie doby, hlavne Mudr. Hladik, tej je super. Mudr. Kertesa ja osobne neodporucam.

rooberta
autor
15. sep 2020

@lienocka2808 Dakujem pekne, trochu si ma zaskocila pretoze som sa chystala prave k nemu 😕 mozes mi napisat k tomu viac prosim, ak mas chut a cas, kludne aj sukromne. Dakujem

rooberta
autor
15. sep 2020

@lienocka2808 A este prosim ta co znamena ze maju dlhsie cakacie doby? Lebo ak mi sestricka povie ze najblizsi volny termin je po Vianociach tak sa jej rozplacem do telefonu

pablito555
15. sep 2020

@rooberta A prečo chceš ísť práve tam?
Kertes je nepríjemný, arogantný,za 5 minút budeš vonku s antibiotikami, ktoré možno ani nepotrebuješ.
Pozri si MUDr.Mario Mikloši, poliklinika Mýtna, perfektný lekár,neobjednavas sa, prídeš s vymennym lístkom a sedíš.
Niekedy aj 2 hodiny síce,ale všetko ti vyšetrí čo treba a hlavne je ľudský.

rooberta
autor
15. sep 2020

@pablito555 Netrvam na tom ist zrovna tam ja len hladam naozaj dobreho odbornika ktory mi pomoze. Na mudr. Kertesa som prave tu citala viacero kladnych recenzii tak zato som chcela ist k nemu, ale ked je taky ako pises tak to nepotrebujem, jedneho takeho uz mam ten ma vybavuje aj za tri minuty. Dakujem ze si reagovala pozriem si nieco o mudr. Miklosim.

lienocka2808
16. sep 2020

@rooberta ja som mala vo februari vazne problemy, potrebovala som surne urologa. Najprv som bola na pohotovosti, tam mi dali atb, pozim som sla do cuumed, a mudr. Kertes mal najmensie cakacie doby (teraz uz viem preco) tak sim sla k nemu. Bol popravde zvlastny, postavil predimna skumavku, ze mam prist s mocom o dva tyzdne. Na moje otazky a snahu o vysvetlenie problemu nereagoval, "povedal som, s mocom o dva tyzdne dovidenia" no hrozne spravanie. Nastastie zhodou nahod som sa dostala k Mudr. Hladikovi, a to je uplne iny clovek. Naordinoval mi experumentalnu liecbu kys. Hyaluronovou, nakolko som mala zapal, ktory nereagoval na atb. Je to dost nakladna a zdlhava liecba. Chodila tam tam cca 4mesiace a Mudr. Hladik mi niekolko mesacnu chronicku bolest vyliecil. Velmi mily, trpezlivy clovek. Toto bolo vo februari, a cakacia doba k nemu cca asi dva mesiace. Mozno teraz pocaa korony menej, ludia rusia terminy mi vravel. Akuste kuknut v objednavacim formulari, kedy ma terminy volne.

rooberta
autor
16. sep 2020

@lienocka2808 Este raz dakujem, objednala som sa teda k mudr. Hladikovi a dokonca mal volny termin o dva tyzdne tak som rada, dufam ze pomoze aj mne rovnako ako tebe 😊

rooberta
autor
31. okt 2020

@lienocka2808 Ahoj, mohla by som sa ta opytat jednu vec ohladom tej liecby kys. hyaluronovou? Bola som u p. doktora a v podstate mi nasadil podobnu liecbu ako tebe, zistil chronicku cystitidu a neurogenny mocovy mechur. Vo stvrtok mi dal prvu davku roztoku Ialuril a mne sa potom dost pohorsilo. Citim sa akoby som mala zapal moc. mechura stale nutkanie aj stipanie v moc. rure. Mala si tiez podobnu reakciu na tu liecbu alebo nejake ine zhorsenie stavu po prvej davke? Ja som cakala ze sa mi hned po podani lieku ulavi a stal sa pravy opak 😔

lienocka2808
31. okt 2020

@rooberta ahoj, ja som nemala ziadnu taku reakciu, ziadne zhorsenie stavu po podani. Ale musim ta upozornit, a mne to povedal aj doktor, ze je to dlhodoba liecba. Ja som zacala pocitovat zlepsenie az po cca 4tej davke. Slo to velmi pomaly. Ja som mala bolesti a tie mi velmi postupne ustupovali. Cele to trvalo cca 4 mesiace.

rooberta
autor
31. okt 2020

@lienocka2808 a kolko davok si dokopy vybrala? Ja mam mat 4x po tyzdni a potom este 2x po dvoch tyzdnoch cize dva mesiace. Strasne dlha doba styri mesiace a s odstupom casu sa ako citis? Nevratil sa ti zapal ani bolesti?

lienocka2808
1. nov 2020

@rooberta mne to troska zacalo zaberat po 4tej davke. Troska. Ze som videla rozdiel ale minimalny. Davkovanie som mala ako ty presne. Potom mi bolesti uplne zmizli cca po 4 mesiacoch uplne. ale tetaz sem tam sa mi vratia na dva dni, potom prejdu,. Ale. Mna to boleli vkuse. Takze je to dobre. Je to divne. Neni to uplne ono, ako som to mala pred tym. Ale ja uz neviem, ci to nrmam zrasty po sekcii co ma to boli. Bola si na cystoskopii? Tam videl Hladik nejaky zapal, hej? A popis mi tu bolest, kde ta to boli a typ bolesti. Mna to bolelo v strede podbruska, taka tupa, niekedy rezava bolest, ale bolelo ma to, len ked som stala, alebo chodila. Ked som lezala, tak nic.

lienocka2808
1. nov 2020

@rooberta a naozaj necakaj ulavu hned, je zo naozaj dlhodobe, tie bunky mechura sa regeneruju dlho, na to ma Hladik upozotnoval. Ze niektori pacienti vidia zmeny az po 6 davke.

rooberta
autor
1. nov 2020

@lienocka2808 No ja bolesti nemam absolutne ziadne nikdy ani vtedy ked mam zapal s potvrdenymi bakteriami kt si vyzaduje nasadit atb vtedy citim iba rezanie pri moceni (to som mala tento rok asi 5krat) Inak mam moc cisty bez bakterii.
Moj hlavny problem z ktoreho sa idem zblaznit je nutkanie na mocenie ktore citim po vymoceni, ked su horsie dni tak to citim po kazdom jednom moceni niekedy su dni lepsie a citim to iba po rannom alebo vecernom moceni. Ale je to taky neznesitelny pocit ze neviem ci by som radsej bolesti nechcela miesto toho. Pomaha mi ked sa skrcim na posteli a cakam kym ten pocit prejde. Vacsinou ked sa mi mechur znova naplni tak sa mi ulavi ale ked ho vyprazdnim je to pre mna horor.
Ano cystoskopiu mi robil videl zuzenu mocovu ruru ktoru mi hned rozsiril, ostatkovy moc vraj dost vela, pocetne zacervenania a petechie na sliznici a este trabekulizaciu (to neviem co je)
Diag. Zaver chronicka cystitida a nervovosvalova dysfunkcia moc. mechura
Dakujem budem teda cakat a dufat ze mi liecba zaberie neskor.

lienocka2808
1. nov 2020

@rooberta toto som napriklad vobec nemala taketo pocity, iba bolesti. S mocenim praveze ziadne problemy. Mne nasiel zapalove loziska na trigone mechura, moc som mala cisty bez bakterii a nereagival ten zapal na atb. Preto liecba kyselinou. Myslim, ze ti to tiez pomoze avsak treba byt trpezlivy. Ja som uz po 3 davke stracala nadej, a hladik ma ukludnoval a mal pravdu. Trrba cas. Drzim ti palce, nech sa vyliecis. Daj vediet po tej 4 davke, ci to zabera.

rooberta
autor
1. nov 2020

@lienocka2808 Dakujem pekne si zlata, p. doktor je inak naozaj uplna spicka 👍🏻🔝😌

lienocka2808
1. nov 2020

@rooberta ano, preto sim ho odporucala, lebo je velmi velmi mily a odbornik a ked si pozries hodnotenia nema tam jedine zle. A to je pre mna podstatne. Bola som aj u Kertesza ale tam bol pristup zvlastny. Hladik na mna posobi velmi optimisticky.
🙂

rooberta
autor
23. nov 2020

@lienocka2808 Ahoj mam uz po 4 davke Ialurilu, po druhej davke som musela dostat atb lebo som dostala zapal, po tretej davke to stale nebolo dobre. Dr povedal ze ked pridem o tyzden a stale to nebude dobre pojdem na magneticku rezonanciu malej panvy, ale zvysil mi davky lieku spasmed kt beriem a teda po tyzdni ked som sla na stvrtu davku mi bolo lepsie. To nutkanie citim uz len tak tlmene, no predsa citim. Znova mi upravil davku lieku a mam prist o mesiac na piatu davku Ialurilu. Len ja neviem ci mi nejako ten Ialuril pomaha skor si myslim ze tie lieky. Som velmi zvedava ako dlho ich budem musiet brat a co ma este caka, kedze dr mi povedal ze sme este len na zaciatku liecby. Tebe je ako? Asi tyzden dozadu som tu v nejakej inej teme zachytila ze ta to znova zacina boliet?

lienocka2808
23. nov 2020

@rooberta ahojky, naposledy ma to bolelo 2.11. Ale ze brutal, sim myslela, ze zase sa to vratilo v plnej sile, nastastie odvtedy pokoj. Co som pozerala, tak som mala aj zakaleny moc. Cize ma to suvis, a pravdepodobne to bude ten mechur, lebo ja to pripisujem este zrastom po cisarskom, co mi aj Hladik povedal, ze to moze byt vsetko dokopy. Teraz mam zas iny problem. Uz 4 dni ma bolia krize. Ja chvilu nemam pokoj, stale nieco, uz zacinam byt zufala. A na MR ta chce kvoli comu poslat?

rooberta
autor
23. nov 2020

Snad to bola len jednorazovka ta bolest a nevrati sa to. Krize nemozu mat s tym suvis? Mna boleli vzdy krize ked som mala taky zapal ze aj bakterie a zvysene leukocyty v moci.
Ja som zas cely zivot zdrava ako ryba a teraz toto a neviem sa z toho vylizat, uplne ma to odpalilo, zufala som riadne. Uz mam normalne pocit ze sa ma vlastny mechur snazi zabit 😫.
Vlastne uplne presne sa nevyjadril ci ma na nieco konkretne podozrenie. Len sa ma pytal ci mi bola robena MR malej panvy lebo ze sa mu nepaci ze sa mi to vobec nelepsi, ale ako som pisala po zvyseni davky spasmedu sa mi trochu ulavilo. Tak som sa ho na to opytala ci mam ist na tu MR co spominal, povedal ze nebudeme zatial robit zbytocne vysetrenia ked sa mi polepsilo, ale ked pridem o mesiac a nebude dobre tak potom to budeme riesit. Zvedava som velmi.

lienocka2808
23. nov 2020

@rooberta ja by som isla urcite na MR. Ja sa vsade na to pytam a nechce mi to nikto spravit, je to drahe, tak ak mas moznost, tak urcite chod. Tam ti uvidia vsetko, je to najlepsia zobrazovacia technika co momentalne existuje. Vylucia ti nadory, alebo nieco tohto charakteru bez ziadneho rizika. Takze nebranila by som sa tomu. Inak kedy ti zacali tieto problemy? Nebolo to po nejakom prechladnuti? Drzim ti velmi palce aby sa ti polepsilo. Lebo toto naozaj je velmi obmedzujuce. Ale verim, ze mudr. Hladik ti pomoze.

rooberta
autor
24. nov 2020

Ja sa tomu urcite nebranim ked bude treba pojdem hned. No mala som opakovane zapaly, ktore mi podla mna dobre nepreliecili, lebo na kontrolu som nemala chodit, to ma liecila obvodna. Na jar som sa dostala na pohotovost tam mi dali atb a poslali k urologovi, vysetril mi moc a aj napriek tomu som mala rozsiahli zapal (aj po dobrati atb) a nic som necitila ziadne palenie ani bolesti, museli ma dalsimi dvomi atb preliecit kym som mala moc konecne cisty. A vtedy som urobila chybu ze som sa dala od urologa nahovorit na uretroromiu, povedal ze ked mi nerozsiri ruru bude sa mi to stale vracat. Tak som ho posluchla ale mne uz bolo dobre, kym som cakala na zakrok ten mesiac mi bolo uzasne, uplne zdrava, ziadne tazkosti. Dva tyzdne po zakroku zacalo toto peklo, ale dr na mna pozeral ako na blazna ked som mu povedala ze ma strasne nutka, ze ved mam cisty moc on nema co riesit.
A tak som teraz tu a nastatsie ma neposlali prec, ale liecia ma aj to je pre mna pokrok. Dr. Hladik mi dal za pravdu co som si myslela, ze uretrotomia mi mohla viac ublizit ako pomoct.
Dakujem budem bojovat a viem ze mi pan doktor urcite pomoze 😊

lienocka2808
24. nov 2020

@rooberta tak ja som vo februari bola so synom 5hodin vonku, lahko oblecena a na druhy den z nicoho nic som zacala mocit krv. Nemala som nejake bolesti, ako mavam pri klasickom zapale mocovych ciest, tak som sla na pohozovost. Na pohotovosti mi dali biseptol a dovi. Dobrala som ho, dva tyzdne ok, potom zase krv. Ale akoby take zrazeniny. Tak som sa dostala k hladikovi, to uz som mala bolesti v podbrusku, moc vsak uplne cisty. Robil mi sono, cytologiu mocu, ci nemam nahodou nador v mocovom systeme, to bolo negativne. Urobil cystoskopiu a videl zapal na mechuri, potom liecba ialurilom. A zvysok poznas. S mocenim som ja problrm nikdy nemala, ziadne bolesti, nutkanie ci palenie. Tak neviem naozaj, co ma to skutocne bolelo. Medzi tym som mala koloskopiu, tam mi nenasli uplne nic. Na gynde milion vyterov, cytologia, biopsia. Cytologiu mam zhorsenu to ma castejsie sleduju, tak uvidime ci nepojdem este aj na konizaciu... Tento rok je dost zly pre mna. Od februara som prezila osobne peklo, co som nevedela co to moze byt. Teraz ma zas bolia krize, s mocenim to nema nic spolocne, skor platnicky, vyzaruje mi to do lavej nohy. Tak sa pomaly trapim...

rooberta
autor
24. nov 2020

@lienocka2808 Toto je definitivne najhorsi rok, ciste sialenstvo. Dufam ze budeme cim skor zdrave a budeme moct normalne dalej zit. Aj v praci co som povymeskavala za cely rok kvoli tomuto, sa cudujem ze ma este nevykopli 😏

lienocka2808
24. nov 2020

@rooberta nastastie ja som si to vsetko chodenie po lekaroch odbila pocas rodicovskej dovolenky a pocas korony, paradoxne som nikde necakala, vsade ma zobrali, dokonca rychlejsie. Na kolonoskopiu ma objejdnali za 5dni. Od septembra znova pracujem. Tak daj vediet potom, ci sa ti to zlepsuje a ako si na tom. Drzim palce
💓💓💓

rooberta
autor
24. nov 2020

@lienocka2808 Dakujem krasne, rovnako aj ty daj vediet keby nieco, ale verim ze uz sa ti to nevrati a krize za par dni prebolia a bude dobre. A teplo sa obliekaj 😁
Maj sa pekne 🌸

lienocka2808
11. dec 2020

@rooberta caves roberta, ozyvam sa po case, ako sa mas? Nejake zlepsenie? Ja od toho zaciatku novembra dobre. Ziadne bolesti v podstate uplne ok. Pomaha ti yaluril?

rooberta
autor
11. dec 2020

@lienocka2808 Ahoj ☺️ Vo stvrtok idem na piatu davku po mesiaci pauzy, za ten mesiac sa mi to trosku zlepsilo, mam pocit ze sa mi mechur trochu ukludnil, nutkanie nie je uz take intenzivne, je tlmene aj celkom rychlo prejde no citim to stale. Mam znova zvysenu davku liekov tak myslim ze to mi pomaha viac ako ialuril. Mam skor strach z toho, ze ked mi ho teraz pichne znova sa mi to cele rozdrazdi a zhorsi sa to. Snad nie, dufam 😕
Som rada ze ty si bez bolesti nech to tak aj ostane.

lienocka2808
12. dec 2020

@rooberta ono to odchadza velmi postupne ak mas zapal na stene mechura. Presne ako popisujes to odchadzalo aj mne. Najprv dlhy cas akoby to nezaberalo a potom pomaly tlmene odchadzalo. Par krat sa to vratilo ale stale menrej casto a intenzivne. Davam si velky pozor na pitny rezim, ak sa zabudnem napit, dakedy vobec nestiham, tak mam v podbrusku divny pocit, akoby to znova zacinalo. Podla mna to uz ok nebude nikdy, ale vdakabohu aj za toto.
😉