Bola som synom na urgente, po futbalovom tréningu mu bolo zle, pocit búšenia srdca, volala som povedali na urgent a tam na internú amb.
V miestnosti kde sa robilo EKG , meral tlak a odber krvi boli dvaja mládenci, všetko by bolo OK keby prvý pokus nevyšiel a krv vystrekla. Mládenci sa ospravedlnovali a druhý odber mu urobil ten čo mal výsačku zamestnanca nemocnice.
Keď sme sa dostali do ambulancie (po príchode o tom ako sa cíti s nami rozprávala doktorka na chodbe s čakaním na výsledky a ďalším čakaním na voľno sme sa dostali do ambulancie po 4 hod. a 15 minútach.) Bola tam tiež medicka, spomenula som to, tak súhlas som podpísala v triaži a aj oni sa musia učiť a že sa zaoberám blbostami, prišla som kvôli zdravotným problémom a oni si len robia svoju prácu a musia sa aj niekde učiť. Prišlo k vyšetreniu syn sa mal problém vyzliecť do spodného, tak to bagatelizoval staršia sestrička sa snažila byť veľmi vtipná...
Myslím že urobilli všetko čo mali, aj anamnézu sa spýtala na všetko, až som si uvedomila kde robím chyby a čo nesledujem. Len všetko okolo toho bolo ako len ďalší prípad.
Neviem rozmýšľam v čom je problém , ale odchádzala som aj v dobrom aj zlom.
PS Syna budú čakajú ďaľšie vyšetrenia..
Skus este raz a precitaj si po sebe nez odosles, lebo z tohto sa neda velmi porozumiet, o com pises.
Neviem, ci to je pochvala, staznost, vylev 😀
Tiez som to nepochopila
Ako sa to dá vymazať Je to trápne čo som napísala...
Nemusis hned mazat, staci este raz a zrozumitelne to napisat.
nie je očakavala si zdravotnu starostlivost a profesionalne spravanie , čo je na sk rarita nič viac
čo sa týka medikov to chápem ale staršia sestrička , ako sa poznám by som si ju podala aj ked by som si tým vrazila kudlu do chrbta lebo pacient je na sk niečo ako kus mäsa bez emocii
Pochopila som, ze boli na vysetreni a nepacila sa jej neodbornost mladych medikov, na co sa neskor aj stazovala a bolo jej povedane, ze riesi blbosti. S vysetreniami vsak spokojna bola. V pohode sa to da pochopit, ale chapem aj ak sa niekto v tom zamotal.
Suhlasim ale s tebou. S tymi mladymi medikmi tam mal byt niekto skusenejsi.
Keď sa ti nepáčilo správanie personálu mala si to komunikovať priamo s nimi. A nenazývaj medikov mládencami, sú to študenti a niekde musia nazbierať prax aby mohli zodpovedne liečiť.
Pozitívne bolo , že nás neodbili skutočne chceli nájsť príčinu čo sa stalo, urobilli mu všetky potrebné vyšetrenia
Negatívne bolo , čakanie, komunikácia na chodbe, a pri odbere ako pokusný králik
Ak si nebola spokojna s tym, ze odber ide robit medik, mala si sa rovno ohlasit. To, ze odber nevyjde, sa moze stat aj sestre s 20-rocnou praxou. Kde maju buduci zdravotnici naberat prakticke zrucnosti podla teba? Ved nesiel operovat, robil len odber krvi a pod dozorom. Stazovat si sa mala tiez priamo u toho personalu, ktory robil odber. Nehnevaj sa, toto mi pride ako zbytocny vykrik do tmy… keby vam sposobil nejake trvale nasledky, stalo sa nieco vazne, nepoviem, ale toto? No comment…
čo? to písal Danko?
Hmmm, keby taky odber robia mne, tak to rodeo potom by si pamatali a mozno nechali aj studium 😂😂😂 Ja pri odbere casto dostanem nejaky sok, odpadnem a nie je lahke ma prebrat. Moju lekarku to desilo tak, ze odbery robili na hematologii a este aj tam som ich desila 😂🙈🙈 Ale tak snazili sa. To netrenuju medici na sebe? Moj muz na medine bol hned v prvaku rozpichany na rukach ako posledna fetka. Dali ich pekne na AKH do nemocky a museli pod skusenymi ludmi na sebe navzajom trenovat odbery. Ze sa rychlo naucili 😂
pri prvom porode mi tiez brala krv medicka a kym sa trafila pichla viac krat, ale co teraz? maju sa ucit na zvieratach? proste este som si pomyslela ze to je tazsie nez v inych odboroch aj v tom, ze keby na mna civel pacient ako sa mi nedari a sposobujem mu tym bolest asi by ma porazilo 🤣🤣🤣 ale blbe reci si mohli zasa nechat, to tiez neznasam.
Ja ťa chápem, že o čo ti ide, ale nebud precitlivená na syna a nebude potom ani on na seba... Ako medici sa potrebujú učiť, či im to zakážeme a tvojho syna v dospelosti nebude mať kto ošetriť ked lekári terajší 70 plus umrú? A že ste čakali 4 hodiny je tiež bežné, máš to na urgente vysvetlené na obrázkoch, ked ste neboli naliehavý stav, máte čas, uprednostnia ľudí v ohrození života. Rovnako keby ležíš v nemocnici tak nie je príjemné, ked je vizita a nabehne ti tam do izby 15 medikov a riešia tvoju stolicu alebo tvoje gynekologické problémy alebo tvoje psychické problémy. Ale proste človek sa cez to musí preniesť, ak chceme mať novú generáciu lekárov. Inak to nejde, potrebujú prax a reálnych ľudí-pacientov, aby sa naučili niečo.
Ani sestram s praxou sa niekedy nepodari napichnut zilu alebo odobrat krv na prvy raz a nerobi to ani z nich neschopacky a ani z pacienta pokusneho kralika. Nepises kolko ma syn rokov, ci 12 ci 17. Kazdopadne ak ma niekto problem s odbermi krvi, je treba to hlasit hned pred odberom, nech sa na to zdravotnik vie pripravit, dat pacienta lezat napr. alebo nedavat robit odber medikovi. Ver mi, ze tomu medikovi to bolo rovnako, ak nie viac, neprijemne, len inym sposobom 🙊 este si ten pocit zivo pamatam 😄
A este dodam, ze ten co mal teda nemocnicnu menovku zrejme medik nebol, aj skusene sestry/lekari mozu vyzerat mlado 😉
@marsmykkok máte právo ich odmietnuť, nikto nikoho do toho nemôže tlačiť.
Syn má 14 , bol vystresovaný ten odber prijal, neviem bol ticho bol vystresovaný, čakanie tiež nebolo veľmi príjemné. Myslím že najväčší stres mal na vyšetrení. Do toho kým sa to nedovysetruje bude bez tréningov a zápasov. A to ešte kým a za koľko zoženieme kardiológa, neurológa. Tak je aj vplyvom toho mamke nedostupný. Padlo aj obvinenie na energetické nápoje, a muž mu povedal že si za to potom môže sám. Mužovi som povedala že nemusí do neho skákať tak to obhajoval chlapským princípom.
Puberta zavretá nekomunikuje, muž nasraty že som ho napomenula
Muz ma pravdu, 14 r nema co pit energeticke napoje
@zuzap33 tvrdenie proti tvrdeniu, muž povie že ho videl , ja mu to nekupujem ani nemám o tom vedomosť. Syn doktorke povedal sem tam.
V energetakoch byva obrovske mnozstvo kofeinu plus ine zlozky takze busenie srdca atd mohlo skutocne byt prave z toho
A muzovi neveris? Snad ti to nemusi dokazovat.
Myslis, ze sa mlady prizna, ze to pije? V obchode si ich chalani v jeho veku bezne kupuju
Asi strach o syna viedol k tomu, že si bola pobúrená z odberu. Čo úplne chápem. Ale je fakt, že sa to musia naučiť a sama píšeš, že syn s tým súhlasil. Druhá vec, jeden bol medik, druhý mal označenie zamestnanca nemocnice. Tak to medik asi nebol.
Dlhé čakačky? Hold, sme na Slovensku a takéto je naše zdravotníctvo. Že staršia sestra vtipkovala? Asi chcela uvoľniť atmosféru, aby aj z vás opadol stres. A niekedy aj taký rozhovor môže viesť k lepšej diagnostike, resp. k vážnosti situácie.
A ak syn sám priznal, že pije energeťáky, tak čo riešiš? V 14 je aj občasné pitie energetických nápojov nie vhodné. Kúpiť si to môže aj sám, dokonca teraz je trendy obchod jedného týpka, ktorý na tom chce ryžovať - Maťové akcie. Tam si to vie syn kúpiť aj sám.
@zuzap33 verim, niekedy sa neda inak az si clovek zvykne, ale prijemne to iste nie je nikomu… ja si pamatam raz na praxi na obvode nam prisiel pacient, ktory odpadaval pri odberoch, tak sme ho dali lezat a ja ako studentka som mu robila odber 😄 zvladli sme to obaja ale neviem kto z nas bol viac v strese 🤭
Odber vela krat nevyjde ani zdravotnikom s xx rocnou praxou. Pozor na tie energetaky, aby sa synovi realne nieco nestalo. Velke tepla, trening... Energetaky su nebezpecne pre deti a pre vsetkych... V teplach to da zabrat aj zdravemu....
V ten deň som ho viezla na tréning energetak nemal o hodinu to bolo 10:45 mi volal že mu je zle či neprídem po neho ani jesť nechcel. Jediné , že by mal energetak v šatni. Na pohotovost sme prišli cca 13:30 doma sme boli o.18:15
A teda v čom je problém? Čítam príspevok ešte raz a nerozumiem.