Dobrý deň, prosím Vás pekne mám pokazené trávenie nafukuje ma a zle mi traví… bral som aj emanneru z podozrenia na reflux ale nepomohla mi.. prosim Vás upraví sa mi to časom samé? Máte niekto s týmto skúsenosti že časom sa vám to upravilo… ďakujem pekne
nemáš stresy? aj pri stresovom období sú takéto problémy
na gastro si bol? robili ti "hadicu" ? nemáš HP? alebo iný problém - intolerancie?
toto všetko musíš vylúčiť - inak sa nepohneš ďálej
od bolesti skús NoSpa, pancreolan, alebo aj čaj palina, kvapky od žalúdka https://www.drmax.sk/phyteneo-zaludocne-kvapky-... - tieto sú Ok,
musíš skúšať čo ti pomôže - samé od seba to málokedy prejde.
pripravok regalen od firmy energy. u mna spravil zazrak.
Travenie je vsetko beh na extremne dlhe trate. Ja napriklad viem, z coho mam zle travenie. A aj tak len skusam rozne veci uz niekolko mesiacov. Moze sa to upravit aj same a nemusi. Ja by som na tvojom mieste najprv patrala po pricine - alergie, enzymy, sibo atd. Ja mam dodrbane vsetko, reflux zlce do zaludku, nedostatocne mnozstvo sacharazy, laktazy aj trehalazy a k tomu aj SIBO. Teraz kaslem na tie prve veci a snazim sa vyliecit SIBO, ale aj to ide velmi tazko. Na vsetko su uplne ine diety, co je pre mna fakt uz smiech cez slzy.
@deti95060810 robili mi hadicu ale všetko negatívne tak mi skúsili dať emanneru na 2 mesiace ale ani to nepomohlo tak ja už neviem 😞…
ešte skús masticha
mne velmi pomaha Iberogast
@tanyan nemusis to mat do konca zivota.
@zuz0110 som na tom podobne. Liecila som sibo, no po liecbe este horsie, uplne sa mi zuzilo mnozstvo potravin. Netravi mi.. tolko je toho ze ani pisat sa mi nechce, caka ma kolono a mri pankreasu. Uz sa to dlho taha.
Autor ano, zvykne sa to upravit v priebehu casu, jesen vraj byva zla. najlepsie gastroenterolog a dovtedy masticha, vola sa to masticha Active, 6tyzdnova kura. Ta masticha robi zazraky.
@tomas928 Psychicky ako na hojdacke. V prvych mesiacoch som mala z toho riadne depky. Uz sa to zlesilo a beriem to tak, ze mam proste nieco chronicke a budem musiet skusat rozne dietne opatrenia. V tych prvych mesiacoch som mala fakt uzkosti a uz som si hladala psychiatra. Teraz mam ako tak plan a to mi pomaha drzat sa nad vodou. Snazim sa vyliecit sibo, akurat som dobrala 2tyzdenne antibiotika a nasadila dietu na to. Tak uvidim, ako bude po par tyzdnoch diety. Mam doma ppi a itoprid, ak by som citila zhorsenie refluxu. Ale teraz aktualne neberiem nic.
Ak ti môžem poradiť, chod na súkromnú gastrokliniku. Mne u štandardného lekara nic nezistili, a to som bola na gastre aj imuno alergo. A to nie som jediná, komu sa to stalo tiež. Nerobia vsetky testy. Ale na sukromnej si sice zaplatis, ale robia detailné, rozne druhy testov. Nakoniec mi zistili stopercentnú intoleranciu na laktozu, histamin, alergiu na vajcia. Zrazu som mala odpoved na zle travenie a nafuknute brucho. V tridsiatke.
@tomas928 Osvedčené rady tiež nie sú univerzálne. Jediná univerzálna a zaručená je morbídna a kvalitu života nezlepší.
Keď chce ísť na to človek systematicky a svojpomocne, tak možno na úvod eliminačná diéta. Treba však zohľadniť riziko zníženého príjmu vitamínov, minerálov, energie...
Este skus sibo test, mozno motyka vystreli, aj to moze byt pricina nekonecneho zleho travenia a nafukovania.
Urcite sibo test ako pise
@3princezne . Ja som si ho naordinovala sama, dr to ani nenapadlo. A bum, pozitivny
A este aj zalezi, ze ako sa stravujes. Mas nejaku dietu? Bez sladkosti, nepijes alkohol?
vyskúšaj fodmap
Ťažko opravíš niečo, pokiaľ nepoznáš príčinu. Pri trávení je to žiaľ dokonca tak, že ťažko opravíš aj pri identifikovanej príčine a je to beh na dlhé trate.
Ja som mala napríklad kritické hodnoty HP a keď som sa pýtala na termín kontroly, tak mi pán doktor povedal, že kontrola by bola zbytočná, lebo to budem mať aj tak až do konca života už. ☹
Ak si odhodlaný a chceš naozaj zmeniť reakcie Tvojho tela, musíš zmeniť nielen stravu, ale celkovo životný štýl (pohyb, spánok, životný postoj - stres...). Samé sa to neupraví.