ahojte, prosím pomôžete? odvčera mám teplotu, zimnicu a hnačky, už to nevyržím, neprejdem ani k doktorke, čo tak naozaj pomáha? endiex mi nezabral, ani hylak dobre, skúšam tablety Tasectan, nič nezaberá, rosím, čo pomôže???? na kŕče a hnačky, aby to konečne prestalo? Ďakujem!!!!
Mne osobne napríklad najlepšie zaberá Smecta. To je u mňa úplne prvá vec, po čom siahnem, keď ma niečo takéto postihne. 😉
No poznám to dosť dobre. Ak chceš ísť ku doktorke, tak buď Imodium, alebo Reasec (ten je ale na predpis). Dôvod, prečo nezaberá, je princíp fungovania.
Živočíšne uhlie je absorbent. Čiže má absorbovať škodlivé látky (vírusy, baktérie), ktoré ti spôsobujú trable. Mne väčšinou tiež nezaberá. Smecta pôsobí podobne, je to sádrovec, čiže navyše zahusťuje hnačku.
Endiex sa pokúsi traviaci trakt vydezinfikovať, ale nie vždy sa mu to podarí (tvoj prípad).
No a Imodium, alebo Reasec sú opiáty - spôsobujú ospalosť (okrem iného) a zároveň tlmia črevnú peristaltiku. Takže nadopuj sa imodiom podľa návodu na použitie a šup ho k doktorke. Tam das 3-4 hodiny budeš mať pokoj, to by mohlo stačiť.
Hylak nemôže "zaberať", lebo Hylak nie je liek, ale doplnok výživy (probiotikum). Jeho úlohou je do čreva dopraviť potrebné tráviace baktérie, ale nie liečiť hnačku.
Keď máš aj horúčky aj zimnicu a trvá druhý deň, môže to byť črevná chrípka, ale môže to byť aj niečo horšie. Salmonela, dyzenteria, brušny tyfus, listeria, čokoľvek. Veľa šťastia
@esmera50 no napíšem ti takto, včera ráno som sa zobudila a v momente letela na záchod.. potom. Doobeda ešte asi 3x zomna išla iba voda ale medzi tým som si dala smectu a čierny čaj a banán, od poobedia zimnica, teplota až do večera, poobede som jedla suchare, píla čaj s colou a Fatra a čistú vodu, bála som sa dehydratácia. Za včera som si dala 3 sacky smecty a už som nehnackovala. V noci prešla aj zimnica a dnes som vstala a fungujem. Nieje mi moc dobre ale už nehnackujem, nemám teplotu ani zimnicu a jedla som ryžu. Zajtra mi asi už nic nebude.
@jankafark
@thirstymonk bude to ai virus, domtorka mi dala pn na diaľku
@esmera50 zacni ciernym uhlim. viaze na seba toxiny. alebo teda smectu. dieta hlavne a potom ked aspon chvilu v sebe cosi udrzis tak enerol.
@esmera50 co jes?
@pralinka25 nič, nedá sa mi
Imodium alebo enterol.
@esmera50 dobre nevadi. teraz to mame so synom. enterol mi schvalila aj dr. ale on hnacku nezastavi. ono ani nie je dobre hnacku zastavit treba to z tela dostat von. rozhodne daj smectu alebo cierne uhlie. tym naozaj zacni. potom ak je toho vela a mas obavu z dehydratacie mozes rehydratacny roztok. enetrol alebo akekolvek probiotika ked mas akutnu hnacku nezaberu lebo idu hned von. treba maximum dostat von a ked uz nebudes utekat tak casto zacnes probiotikami
@esmera50 tasectan zabral postupne, ale zalezi co mas...probiotika si daj urcite na rychlejsie zotavenie...ak hnackujes casto a nic nejes tak si daj na predpis daco silnejsie- syn tak hnackoval pri salmonele ...ak je to crevna viroza, tak par dni to potrva tak ci tak...tasectan 2tbl zo zaciatku po 6h, dalsie dni som davala 1tbl po 4h
Mne zabral ivermektin, nič predtým nie, ani reasec, dieta, voľnopredajné, uhlie, nič. A po ivm.za necelé dva dni pokoj po niekoľkých ťažkých dňoch. Do nemocnice som odmietla. Daj si aj kalium, pomáha pri dehydr.
@pralinka25 ja už nevydržím tie bolesti, o to ide, nespím, len sedím, ani neležím
@esmera50 co by sa ti stalo? Pise tam ze davkovanie 1-2tb po 4-6hod...je to na hnacku, obali to creva, precitaj si vzdy ked daco beries o com to je...ci ti to pomoze zalezi od toho, co mas a to nevie nikto...mne pomohlo, asi tak po 2dnoch cca...probiotika odporucam hned, lebo hnacka je okrem prejavu choroby aj slaba schopnost travit co probiotika nasledkom hnacky napravuju
@esmera50 čierne uhlie