Ahojte, podarilo sa niekomu vyliečiť upchatý kan. pomocou denno dennej masáže ? Máme masírovať 2 m a prísť na kontrolu. Už prešiel mesiac a pol a žiadna zmena. Rada by som sa vyhla zákroku 😭
Malý má 5 mesiacov
Ja som masírovala kanáliky, nakoniec mu odtiaľ vyšiel hnis a už bolo ok.Myslím , kolo 7-8 mes....
. V zahraničí sa prepichuje až po roku. Pretože do roka, myslím že v 90 percent upraví sám! Mňa pedi posielala už na očné ale ja som to vyriešila doma. Očká mal zapálené viac krát a 1-2 X musel mat aj atb. Ale lepšie ako prepich. . Tu na MK je k tomu dlhokanska diskusia. Prečítaj si celé. Daj si vyhľadať upchatý slzný kanalik. Držím palce 🤲
@monika35493 moj to mal od narodenia. Nemasirovala som mu to. V 13 mes bol objednany na preplach a 3 tyzdne pred zakrokom mu to zmizlo. Vraj z toho vedia niektore deti vyrast ked sa im rozsiria kanaliky. Odvtedy nemame problemy, na jar bude mat 3 roky.
@monika35493 nam pomohol len zakrok. Bola to chvilka a od vtedy bol pokoj
Nemusis sa bat zakroku, je to rychle a nebolestive
@monika35493 nepomohlo stále slzilo pomohol až preplach v 6 m
@monika35493 Moja dcéra s tým mala problém od narodenia. Sem-tam po masáži vyšla tá tekutina (hnis?) ale aj tak sa to opakovalo často. Tiež som sa všemožne chcela vyhnúť preplachu, no, keď mala dcéra 1 rok, tak sme šli na preplach a odvtedy je pokoj. Jedine, co ľutujem je, že sme nešli skôr.
Moja dcérka sa trápila od narodenia, vkuse kvapky, čistenie, ,masirovanie...po roku nás objednali na zákrok a vtedy ako keby utalo a prešlo to same🙂 máme dva rocky a pokoj🙏
Zbytocne niekedy predlzovat trapenie dietata
@taktotedanie presne. Hovorim si, ze radsej to vyriesit, neprijemnym ale ucinnym sposobom, co preplach urcite je, ako by malo dieta napriklad do roka viacmenej stale tecuce, hnisave oci.
@bella617 doktorka? Pediatricka?
@monika35493 ja som synovi masírovala, kvapkala a prd to pomohlo. Trápila som ho niekoľko mesiacov, lebo podľa doktorky to malo prejsť. Neprešlo. Išla som k druhej, tá mu urobila preplach, dve minúty reval,odvtedy bol s tým kľud. Keby som to vedela, dám mu to preplachnut hneď ...
@bella617 ja som sa stretala skor s nazormi lekarov, ktori odporucali vykonat tento zakrok do 6 mesiacov. Teda cim skor. Ide o sondaz kanalika, ziadne prepichovanie v pravom zmysle slova. Ja som bola na tomto zakroku s oboma detmi a vyriesil sa dlhotrvaujuci problem za 5 minut aj s placom.
@monro vidím,že názorov je viac...my sme s tym chodili k očnej lekárke, snažili sme sa to riešiť,ja jej samozrejme dôverujem...spominala,že v zahraničí sa tento zákrok robí až od roka a v podstate väčšine deticiek to prejde same...myslím,že každý prípad je individuálny, u nás bol zvolený tento postup...ako hovorím, čo platilo na nás nemusí pomôcť inym
@bella617
@taktotedanie ocna ĺekarka
Ocna to prepichne a nebude sa trapit ani dieta ani vy, tiez to mali obe deti a teda cistenie ani kvapky nemali ziadny efekt, po prepichnuti okamzity pokoj
Ako ocny lekar jednoznacne ist na zakrok
@taktotedanie dobrý deň, prosím vás, môžem sa opýtať, ako prebieha vyšetrenie, pri ktorom sa u malého dieťaťa (10m) zisťuje prípadne upchatie slzného kanálika? Ďakujem.
@2023zuzka2023 dieta sa zabali do velkej bielej plachty, drzi ho jedna ci dve sestry a lekar vysetruje
Moja dcérka to mala od narodenia. Robili sme všetko možné ale nakoniec sme boli dať kanáliky prepláchnuť, mala dva mesiace vtedy. Odvtedy bol pokoj.