Ahojte,
Mam taky problem....väčšinou vždy chvíľu po tom,čo upracem cely dom sa mi upcha nos....nemôžem cez neho dýchať a dýcham ústami...je to dosť nepríjemné keďže sa to deje skoro každý víkend....vacsinou upratujem v sobotu a teda jedna sa o wc,kúpeľnu,kuchynu,prach,vysavanie a umyvanie podlah.....onedlho nato zacnem kychat ako besna,aj niekolkokrat za sebou...mame doma 2 psov,naschval sme kúpili aj antialergicky vysavac a silny,aby yo riadne vysavalo psie chlpy....myslela som,ze yo pomoze a nic....toto sa mi deje uz par mesiacov,predtym mi nic nevadilo a teraz skoro kazdy vikend zazivam takuto situaciu....o co by mohlo ist? Mam toho uz plne zuby,v nose ma skriabe a stipe....avsak vzdy sa z toho vyspim...to znamena,ze rano je poväčšine vsetko ok
Mate nejaké rady ci tipy co yo moze byt?
Na prach? Toto mi skor vyzera ako alergia na nejaku chemiu v cistiacom prostriedku. Skusila by som jeden tyzden vsetko vycistit len octovou vodou (teda ak znesies octovy smrad pri cisteni). Dezinfikuje a cisti rovnako, ako bezne domace cistiace prostriedky a uvidis, ci ti bude sposobovat rovnake problemy....
@vroni tiez ma napadli cistiace prostriedky...predsa len pouzivam ich hned niekolko a teda urcite su to riadne ekrazity...skusim vycistit bez nich a uvidim ci mi to pomoze...
Pred 4h.som skoncila s upratovanim a stale kycham a hrozne ma svrbi nos...to estedo vecera budem vyzerať
@lilyianka Alergia na roztoce?
Ja zijem pri mori-v oblsti, kde je vysoka vlhkost a presne toto iste som mavala, ak som upratovala skrine, pripadne vytahovala veci, ktore boli dlhsie ulozene v skrini(napriklad vianocne ozdoby ci zimne oblecenie). Zacala som v tychto situaciach pouzivat masku s filtrom na tvar a odvtedy mam pokoj. U lekara som nebola a ani nepojdem, kedze viem co mi je a lieky by som aj tak nikdy nebrala.
Upratujem len priebezne,na vacsie upratovanie mam zaplatenu pomoc.....
@lilyianka alergia na prach