Upchatý nos

10. apr 2024

Ahojte, neviete preco sa mi posledny tyzden pocas dna vzdy upcha nos s minimalnym mnozstvom hlienu, no aj tak sa mi tazko dycha nosom… kazdy den okolo desiatej a trva to dovtedy, kym si nedam sprej do nosa. Po nejakom case sa mi upcha opäť. Nikdy predtym sa mi to nedialo. Uz neviem co mam robit, je to dosť obmedzujúce.
Nemali ste nieco podobne? Ak ano, co vam pomohlo?

madeincssr
10. apr 2024

Nemas tam prekurene, alebo (tym padom) prilis suchy vzduch? Mierim na zdurenie (zacervenanie, pripuchnutie) sliznic. Nie si alergicka na nieco? Nejaky zapal prinosnych (priusnych) dutin?

autor
10. apr 2024

@madeincssr Nestáva sa mi to iba na jednom mieste, nezáleží na tom kde som, ci v práci alebo doma. Žiadne alergie mi doteraz neboli potvrdene… Ešte musím podotknúť že väčšinou sa mi ten nos upchá po príchode z vonku, tak do 20tich minut…

vikisisi
10. apr 2024

podľa mňa alergia, bola si niekedy teraz u alergologa?

sevrin
10. apr 2024

Prepláchni si nos slanou vodou. Stačí malá kávová lyžička soli do cca 1,5 deci vlažnej vody, do nejakej misky, potom strč nos do toho a potiahni, až budeš slanú vodu cítiť v krku, tak to vypľuj a potom všetko pár krát zopakuj.
Týmto sliznicu trochu revitalizuješ a zvlhčíš. Kvapky si kvápaj len do jednej dierky, je možné že tvoja sliznica už je alergická na ich zloženie, keď budeš kvápať len do jednej dierky, tak tú druhú budeš mať istý čas zapchatú ale za pár dní sa uvoľní, keďže už nebude reagovať na kvapky. Takže keď tou odpchatou budeš vedieť dýchať, prestaň si kvápať do tej druhej a za pár dní sa aj ona odopchá. Ak si dávaš kvapky, stačí málo, jedna, max dve. Ak máš rozprašovač, tak len trochu, nestláčaj to na doraz.

autor
10. apr 2024

@vikisisi nie, nebola som este nikdy, myslis ze to moze byt alergia? 🙂

autor
10. apr 2024

@sevrin ďakujem pekne za rady, vyskusam 🙂
Na spreji by som nemala byt zavisla, pretoze pouzivam quixx co je vlastne morska voda s eukalyptom a pise ze je nenavykovy….

vikisisi
11. apr 2024

Áno, teda ja som to tak mala až mi alergia na ambróziu spôsobila zo dva rady zápal prínosových dutín, len to som ani nevedela, že ju mám, nakoľko sa mi vyvinula až po 30. Tiež nonstop upchatý nos, rozprávala som ako káčer 🤣🤭 a žiadne kvapky do nosa mi nepomáhali