Upchaté cievy v nohách
Babenky, pobolieva ma členok a mám ho trocha fialový...čítam, že to môže byť aj upchatím ciev. Nemáte skúsenosť? Ďakujem.
@seahorse27 členok som si nepodvrtla, preto hľadám inú príčinu a áno bolesť rozlíšiť viem, preto sa obraciam na tie, ktoré s tým majú skúsenosť
@daniela022 Ak mas pocit, ze je to cievna bolest, tak cim skor k lekarovi a nevysedavat na nete. Niekedy ani nevies, kedy a ako si podvrtnes clenok - staci zle stupit a bolest sa prejavi az neskor. Ked ale tvrdis, ze na 100% to nie je podvrtnute, tak nemas na co cakat.
@daniela022 nechapem prečo nejdeš k lekarovi - tu nikto tvoj členok nevidi, nie je zdravotnik a kazdy tu bude variť len z vody. Nepozname tvoj zdravotny stav - či sa na niečo liečiš, či nemaš niečo s krvou, berieš nejake tabletky antiku, na tlak....takže miesto čítania chod k lekarovi. Lebo taka upchata cieva, tromboza je velmi neprijemny stav aj zivot ohrozujuci ked sa ti krvna zrazeniana odtrhne a bude putovať krvným riečiskom a ,,dačo,, ti upcha. Moze to byt aj zapalena žila...kto vie...
@daniela022 mas na nom take drobne akoby krvne petechie? (fialove bodky, ktore ked na ne zatlacis, tak nezmiznu). To miesto je aj opuchnute? Urcite chod k lekarovi, aby vylucil trombozu.
Ach jaaaj, ako viete že k lekárovi nejdem? Som objednaná na štvrtok,ale to znamená, že sa nemôžem opýtať na problém??? Dievčatá trocha kľudu a neútočte hneď.
@daniela022 pri tromboze by tabolela aj iná časť chodidla,nielen okolie členka,miesto postihnutia vôbec nesvedči o tromboze,pokial by bola tromboza nízka čiže v lytkovej oblasti,tak sa prejaví bolestou,začervenaním,opuchom v lytkovej oblasti a určite nie opuchom a fialovým členkom.
@daniela022 a kolko mas rokov?, ja robim na cievno ale nestretla soms a este s mladsim pripadom pod 30,mas studene nohy, pocet tazkych noh, nekludne nohy, zvyseny cholesterol?... ulcery alebo prve stupne ulcier sa prejavuju v 4 faze,,,ale to by ti asi doktori zistili zu skor,,,,to by si mala aj tazkosti s chodzou a tak predtym,,
@lucinka511 prosim ta.. ja som po cisarskom, mala som preemklapsiu, nasledne akutna sekcia... 12 dni mi pichali fraxiparin, lebo som mala stale vysoky tlak, teraz uz doma mam v pohode 125/85 apod...
Ale ako som mala prve tri dni flexilu v laktovej zile, tak ma hned od prveho dna brutalne bolela ta zila, ked mi to vytiahli a dali potom do druhej ruky , tak ta cast, kde isla ta ihla zostala akoby preliacena smerom dnu, normalne taka riha na tej ruke a cele okolie ma boli dodnes, zhorsuje sa to.. mala som tam aj mierne zacervenane , tam kde to bolo akoby vcucnute dnu, ale teraz uz skoro vobec, navonok mi nikto neveri, 3 lekarov som sa pytala, ci nemam zapalenu zilu, mozno vnutornu, alebo nieco ine z toho tam zapalene, lebo ta bolest je neskutocna....
Po vyse tyzdni sa to teraz este zhosilo, ked mam pokrcenu ruku, Ok, ale ked ju idem vystriet, tak nenormalne ma to boli, taha, taka krcovita bolest, fakt silna..ako ked mas totalne skratenu slachu a niekto ti ju natahuje nasilu, alebo ked chyta krc napr v nohe....... a ide mi to hore az po bicepse a smerom dole od lakta z vnutornej strany ruky tiez asi 8 cm.... a mam to tam aj take zatvrdnute, akoby slacha stvrdla, alebo vnutorna zila??? Ja neviem, ci si mam ist kupit nejaky krem na zily....alebo co, ked lekari vzdy len pozru na ruku ,ze nic tam nemam,ze mozno mi pri pichnuti trafili nerv????? ale mna to fakt silno boli.. a rano som to mala aj trochu teple podla mna....
Beriem este stale lieky na tlak Lomir a Vasocardin, ale uz mi tlak klesa tak postupne len podla potreby....
co mam robit? co to moze byt?
@katrin21 zapal zily s tej lnapichnutej ihly.to sa stava.krem si na to daj venobene to vo ti lekari dali.chod si to dat skonteolovat rafsej
@katrin21 teda flebitida.mala di to pivedat uz rovno v tej nemocnici. nam sa to tuez casto stava.ze sa zapali ihlapru kanyle.a este pises ze ta hned bolela.tak bola pichnuta zle....venobene alebo flamazine krem si pytaj v lekarni alebo cjod k obvodnemu pre receot mozno aj atb ti bfue treba
@lucinka511 kupila som uz lioton gel, ten neni dobry?? ze to je silnejsie ako heparoid mi povedali v lekarni... u obvodnej som bola vcera,povedala, ze viditelne tam nic nemam.. ale mna to boli stale .... akosi mi nikto neveri.... dala som tu temu kde je aj fotka, ono tam navonok fakt moc nevidno nic, ale.... boli to jak fras...ked vystieram ruku...
@katrin21 ono ti to mozno uz doznieva.ale urcite si mala zapal.ten krem mepoznam.my dvama flamazine ale to je v At....a to je uz na zapal.uvidis ak ti to uz odpucha a nemas to take cervene.tak to mozno uz odznkeva .urcite to kremuj. no ak to nebude lepsie tak s rhm zasa chod...aspon na sono alebo tak...ale hrozne zw sk to v tej nemocnico nevsimli
@lucinka511 ok, diky moc...

Fialovy a bolavy clenok moze byt aj podvrtnuty. Mas dovod mysliet prave na takuto vaznu diagnozu? Mas problem so zrazanlivostou krvi alebo s cievami? Beries hormonalnu antikoncepciu? Ved hadam vies rozlisit bolest v slache (podvrtnutie) alebo v cieve. Predpokladam, ze ak by to bol cievny problem, bolelo by to stale. Podvrtnuty clenok boli pri pohybe. Aj s jednym aj s druhym je dobre ist k lekarovi, nech sa na to pozrie.