Únik stolice a užívanie antibiotík

27. aug 2024

Dobrý deň žienky. Anonymne lebo je to celkom chúlostivá záležitosť.
Včera som začala brat antibiotiká Zinnat, pretože som mala zle výsledky z moču, mala som bolesti pálenie a podobne. Už mi ani nič nieje ale aj tak mi dali na 10 dni antibiotiká.
Dnes ráno som mala vetry a keď som išla na záchod bola som dosť špinavá , musela som sa utriet ako po stolici.
Vždy som mala sklony k zápcham, ale vždy som chodila na velku potrebu každé ráno buď hneď po zobudeni ako som vypila vodu alebo po raňajkách, mávala som možno niekedy tvrdšiu stolicu.
Neviem teraz že či ten “unik stolice” môže byt aj tými antibiotikami alebo či sa mi čisto náhodne môže objavovať druhý problém? Máte nejaku skúsenosť ? Mám volať dr už alebo iba ak sa to zopakuje? Ďakujem.
Niesom po pôrode, mám 23 rokov..

pribinak
27. aug 2024

Probiotiká uzivas?

ATB dráždia zažívací systém.

stanulienkat
27. aug 2024

Urcite nasad probiotika. 3 hodiny od Atb a probio musi byt rozostup.

januska12323
27. aug 2024

Stačí keď budeš brať probiotika, tie si mala brať od začiatku.

autor
27. aug 2024

@januska12323 baby probiotiká beriem. Len od včera mám antibiotiká. Včera večer som si dala prvé dnes ráno druhé.

autor
27. aug 2024

Teraz som bola na záchode, mala som ako keby ceruzkovity tvar stolice.. neviem teda či musím iba nejaký čas brat tie probiotiká

koniarova
27. aug 2024

Nerieš. To sa upraví.

tomasisa
27. aug 2024

...mozes aj probiotika, ale aj bryndzu, jogurty...

tomasisa
27. aug 2024

@tomasisa ako pisala vyssie, to sa spravi

autor
27. aug 2024

ďakujem vám trochu ste ma ukludnili, lebo som už panikarila … celý život som taká citlivejšia na žalúdok

januska12323
27. aug 2024

No vidíš tak citlivá si vždy len teraz sa to viac prejavilo. Ja som raz brala ATB týždeň a ešte dva mesiace sa mu dávalo dokopy trávenie.

autor
27. aug 2024

@januska12323 ďakujem veľmi pekne