Ahojte. Mám 26rokov.. Som 2 roky po pôrode... Neviem ci to môže mať s tým nejaký súvis, ale keď cvičím, alebo keď skáčem na fitku na trampolíne, tak mi uniká moč. A pri tom nemám nutkanie cikať. Moc mam v poriadku.. Nemám ani zápal, ani nič iné. Vôbec neviem co to je ale hanbím sa za to. Mali ste niečo podobné?
je to zial relativne bezne a moze za to oslabene panvove dno - je dnes velmi vela cviceni alebo odbornikov na gynekologicku alebo zensku fyzioterapiu, ja som tiez chodila, kedze po porode som bola jak cicmanska cipka, diastaza, oslabene dno, ukazala mi ako cvicit 😃
Obávam sa, že bez zakroku sa toho nezbavíš. Cvičenie na panvove dno vôbec nepomohlo
Si velmi mlada na takuto diagnozu. Zabudni na behanie, skakanie a okamzite to ries u urologa. Vacsinou sa to stava, med zena ma velky plod a rodi sa prirodzenou cestou. Uz len za toto som vdacna, ze som porodila sekciou.
Treba navštíviť lekára a podla toho ako veľmi je oslabené panvove dno zvoliť liečbu. Pokiaľ nie je svalstvo panvoveho dna moc povolené správnymi cvikmi od fyzioterapeuta by sa to malo dat do poriadku