Unavené oči pri práci za pc

22021987
8. feb 2024

Maminky neviete niečo odporučiť čo používať pri unavených bolavych očiach za pc?Dosť času travim pracou za pc a casto mam unavene oči .Citala som aj o okuliaroch s modrym filtrom mate niekto skusenosti niektory tvrdia ze je to len reklamny tah. Očne mam az v maji takze dobtedy musim vydrzat.Za každu radu tip budem vdačna.

lucinkaboz
8. feb 2024

100% okuliare blokujuce modre svetlo, znizenie jasu aspon na 40 percent, je to zvyk a kvapky hylogel, mozno vysetrenie sucheho oka

tinka2233
8. feb 2024

Ahoj ja mám okuliare s filtrami proti modremu svetlu a naozaj pomahajú. Reklamny ťah to môže byť pri lacných okuliaroch lebo tie sklička niečo stoja

sisa_s
8. feb 2024

Modre filtre su reklamne tahy...dodrzuj pravidlo 20-20-20, umele slzy kvapkat pravidelne
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/pravidlo...

slovenka753
8. feb 2024

Okuliare s filtrom pomôžu

viestta
8. feb 2024

Modre svetlo vies odfiltrovat aj spravnym nastavenim monitora, netreba ti okuliare s filtrom. Tak isto pomoze ked si pismo na monitore. Okrem toho spravna vzdialenost, vyska a sklon obrazovky znizia namahanie oci. Treba sa s tym pohrat. Vela robi aj umiestneńie monitora vzhladom na zdroje svetla a okna

pinkgirl
8. feb 2024

Okrem spomínaných vzdialeností a nastavení odporúčam aj priebežne prerušiť prácu a odísť úplne od monitora - na prechádzku von, alebo do kuchynky aspoň na niekoľko minút po hodine práce za Pc. Plus aplikovať zvhlcujuce kvapky.

isis234
8. feb 2024

kamoška kupila okuliare s modrým svetlom na pc. Je to lepšie ako keď mala bez modrého svetla.
Mne tiež do jedných okuliarov dali modré svetlo, keď som povedala že ich potrebujem i na pc.. Žiadny reklamný ťah. V očnej optike je to OK

taktotedanie
8. feb 2024

Je to marketing, nastavit si to vies predsa aj na pocitaci dokonca novsie monitory to maju uz zabudovane, investuj do umelych slz, pravidlo 20-20-20 ako do tohto
Ak tu niekto tvrdi ze to pomaha bud je to platena reklama alebo placebo efekt a rybky sa chytili na reklamu

lucinkaboz
27. feb 2024

@viestta nie modre svetlo sa neda odfiltrovat