Maminky neviete niečo odporučiť čo používať pri unavených bolavych očiach za pc?Dosť času travim pracou za pc a casto mam unavene oči .Citala som aj o okuliaroch s modrym filtrom mate niekto skusenosti niektory tvrdia ze je to len reklamny tah. Očne mam az v maji takze dobtedy musim vydrzat.Za každu radu tip budem vdačna.
Ahoj ja mám okuliare s filtrami proti modremu svetlu a naozaj pomahajú. Reklamny ťah to môže byť pri lacných okuliaroch lebo tie sklička niečo stoja
Modre filtre su reklamne tahy...dodrzuj pravidlo 20-20-20, umele slzy kvapkat pravidelne
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/pravidlo...
Okuliare s filtrom pomôžu
Modre svetlo vies odfiltrovat aj spravnym nastavenim monitora, netreba ti okuliare s filtrom. Tak isto pomoze ked si pismo na monitore. Okrem toho spravna vzdialenost, vyska a sklon obrazovky znizia namahanie oci. Treba sa s tym pohrat. Vela robi aj umiestneńie monitora vzhladom na zdroje svetla a okna
Okrem spomínaných vzdialeností a nastavení odporúčam aj priebežne prerušiť prácu a odísť úplne od monitora - na prechádzku von, alebo do kuchynky aspoň na niekoľko minút po hodine práce za Pc. Plus aplikovať zvhlcujuce kvapky.
kamoška kupila okuliare s modrým svetlom na pc. Je to lepšie ako keď mala bez modrého svetla.
Mne tiež do jedných okuliarov dali modré svetlo, keď som povedala že ich potrebujem i na pc.. Žiadny reklamný ťah. V očnej optike je to OK
Je to marketing, nastavit si to vies predsa aj na pocitaci dokonca novsie monitory to maju uz zabudovane, investuj do umelych slz, pravidlo 20-20-20 ako do tohto
Ak tu niekto tvrdi ze to pomaha bud je to platena reklama alebo placebo efekt a rybky sa chytili na reklamu
@viestta nie modre svetlo sa neda odfiltrovat
100% okuliare blokujuce modre svetlo, znizenie jasu aspon na 40 percent, je to zvyk a kvapky hylogel, mozno vysetrenie sucheho oka