Unavené oči

4. okt 2023

V poslednej dobe mám pocit, že oči ma neposlúchajú a pozerajú ako sa im chce, najväčšia úľava je keď vypnem a ľahnem si do postele so zavretými očami tak na hodinu-dve, zvyčajne to je až večer, ale niekedy aj cez deň, mama hovorila, že jej na to odporúčala doktorka až si dá filtráciu modrého svetla na sklá, avšak moja doktorka je toho názoru, že keďže ja nosím okuliare od malička sa to neoplatí a je to viac menej len marketingový ťah aby ľudia viac platili, dosť času trávim aj pri obrazovkách či už PC, ale sú aj dni kedy veľa pozerám do kamerového displeja, ktorý ešte viac ťahá oči ako klasický PC, prípadne tablety a pod., pocit suchých očí nemám nikdy ale občas si aj 5 minút oči dokážem žmoliť, ale sú aj dni kedy pracujeme viac menej aj v noci aj cez deň a tie dní sú aj pre oči náročné ale paradoxne vtedy s nimi nemám problémy, oproti dňom kedy je kľudnejšie
stretol sa už niekto s takýmito problémami?
prípadne neviete čo by to mohlo byť

viestta
4. okt 2023

Treba sa poradit s ocnym lekarom, unava oci je nieco co treba riesit na ocnom

autor
4. okt 2023

@viestta samozrejme, že som to konzultovala s mojou dr. bola som tam nedávno, keďže chodím od malička mám skvelú doktorku, avšak všetky vyšetrenia v poriadku, keďže obvodná má predtým na základe toho poslala aj na neurológiu tak očná videla aj odtiaľ výsledky a aj ona mi robila všetky vyšetrenia a všetko bolo v poriadku a jediné čo mi odporučila viac nosiť okuliare, avšak aj keď ich nosím keďže už ich dlhší čas nosím stále tak aj napriek tomu moje oči nespolupracujú resp. niekedy vidím rozmazane alebo fľaky miestami, avšak všetko čo by to mohlo spôsobovať tak doktorka vylúčila nakoľko všetko bolo v poriadku, najskôr si myslela, že to bude tlakom očným ale ten bol ukážkový povedala a pripisovala to viac menej iba počasiu a práve sama to vidím, že skôr sa mi to stáva keď oči nenamáham ale nevšimla som si, že s počasím by to malo súvis

taktotedanie
5. okt 2023

Kup si hylo fresh, pri praci s pc dodrzuj pravidlo 20-20-20, na vecer tesne pred spanim vitapos mast, 1-2x do tyzdna si daj kuru s posiforlid maskou