Únava, trasenie rúk, studené končatiny. Čo si dať vyšetriť?

19. apr 2023

Ahojte, nedávno som tu opisovala svoje príznaky a odporučili ste mi ísť na krv. Rozhodla som sa ísť ako samoplatca do Unilabs. Ale neviem, čo všetko si tam mám dať zistiť. Poradíte mi? Išlo o tieto príznaky-
ÚNAVA obrovská! trasenie rúk, dýchavičnosť, studené končatiny, bledosť a suchosť pokožky, vysoký pulz, častý pocit na odpadnutie ( točenie hlavy)
Určite si dám zistiť železo a štít.žľazu ale viete mi ešte niečo odporučiť, z čoho by to mohlo byť?

lalu_sk111
19. apr 2023

Boli ste aj u lekára? Prečo ste sa rozhodli samodiagnostikovať, máte zlú skúsenosť s lekárom? Určite by som si dala skontrolovať hemoglobín, nakoľko tieto príznaky môžu byť pri anémii ale aj pri zvýšenej funkcii štítnej žľazy ale voľbu konkrétnych parametrov vyšetrenia by som nechala na človeka, čo to študoval.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
19. apr 2023

ionogram, ale radšej by som cez obvodného išla.

autor
19. apr 2023

Dôvod je taký, že obvodnú mám ďaleko od mesta kde teraz bývam a v unilabs mám známu

jamimo
19. apr 2023

ako sa píše, hemoglobín, ešte kolonku anémia, feritín železa v sére, TSH hormón štítnej žlazy

autor
19. apr 2023

Ďakujem za rady🙂 Ešte by ma zaujímalo, prečo by ste radšej išli cez obvoďáka? V čom to je lepšie?

zuzinka888
19. apr 2023

Je to hlavne zadarmo, aspon ten bezny krvny obraz, premeria tlak. Nasa natoci aj EKG. A nedrzis ty nejaku nezmyselnu dietu? Ked som bola mlada a sprosta taku som drzala- a priznaky podobne.

oneinamillion
19. apr 2023

Obvodak vam tie výsledky aj interpretuje, okrem toho že ich naordinuje. Na to ho máte.
Neviem si úplne predstavit, čo plánujete ďalej robiť s lajstrom výsledkov z labaku. Budete sa pýtať tu na koni, čo znamenajú?? @autor

kikulienkadd
19. apr 2023

Ahoj, prečo cez praktického lekára (obvoďáka)? Veď má tvoju kartu kde sú zaznamenané tvoje choroby a rodinná anamnéza. Podľa týchto vstupných údajov a príznakov, ktoré ťa trápia bude vedieť, čo všetko vlastne treba vyšetriť. Okrem iného, dospelý človek má raz za 2 roky nárok na preventívnu prehliadku. Neboj sa ísť k lekárovi...

lucka_ke
19. apr 2023

problémy so srdcom? určite smer všeobecný lekár a EKG, KO

selenka7
19. apr 2023

Ked sa date vysetrit ako samoplatca, dostanete len vysledkovy list bez interpretacie. Ak vas tam posle lekar, vysledky vyhodnoti, nasledne vas pripadne posle k specialistovi, ak bude treba a hlavne nastavi liecbu.

simca06022011
19. apr 2023

obvodak, ti okrem odberov, odporuci aj liecbu, vysetrenia u inych lekarov.. lebo krv ti nemusi ukazat vsetko. S odbermi aj tak budes musiet utekat k nemu. A ak ti nic neukazu odbery, aj tak zase len pojdes k nemu 🙂

saxana000
19. apr 2023

Totp.sedi aj na cukrovku nebyvas smadna?

mpg
19. apr 2023

Toto treba začať liečiť cez obvodnú, ona zoberie krv a potom vyhodnotí, pošle k odborným lekárom, aj keď by si dal urobiť do Unilabs, potom bude treba výmenný lístok k odborným lekárom a obvodná to dá. Alebo ak bude zvýšený cukor, tak tiež pošle ďalej, niekoľko dni tomu treba venovať.

autor
19. apr 2023

Asi ste ma presvedčili a preveziem sa až za ňou.. ako to funguje? strašne dlho som u nej nebola (asi to je hanba, ale fakt už sú to nejaké roky:D) poviem jej len príznaky a ona usúdi čo ďalej? či s akým dôvodom jej mám zavolať?

lalu_sk111
19. apr 2023

Netrápila by som sa, že ste tam dlho neboli. Nikdy nie je neskoro začať chodiť pravidelne na prehliadky a nie je to ani žiadna hanba. Niekedy aj zdanlivo bežné vyšetrenie / test vyžaduje hlbšie znalosti ako si nezdravotník môže myslieť. Lekár si urobí diferenciálnu diagnózu a tým pádom nezabudne naordinovať, čo treba s tým, že nedá vyšetriť zbytočnosti. A ako už vyššie podotkli, výsledky treba vedieť správne interpretovať, nepomohli by ste si vo vašom probléme bez návštevy lekára.